Kaj naj storim, če se na mojem TV zaslonu prikažejo vodoravne črte?

Pogosto se ljudje soočajo s težavo, da se na televizijskem zaslonu pojavijo vodoravne črte. Razlogi za to so različni dejavniki. Upoštevati je treba, da je tehnološki zaslon najbolj ranljiv kraj in videz trakov - skupna okvara. Zaradi tega je slika popačena, zato gledanje televizorja postane neprijetno.

Značilnosti popravila

Če na TV zaslonu obstajajo vodoravne črte, kaj storiti? V tem primeru je potrebno nujno strokovno popravilo. Mojstri to delo opravljajo zelo hitro. Najprej se določi vrsta okvare in nato se napaka odpravi. Poleg vodoravnih pasov poveljnik odstrani navpično in obarva.


Če se na zaslonu televizorja prikažejo vodoravne črte, morate nadzirati kabel, ki pritrjuje sliko. Prav tako je potrebno preveriti delovanje antene. Pogosto se problem rešuje z lastnimi silami.

Zaslonska naprava

LCD televizorji prenašajo slike v skladu z naslednjimi pravili:
 • svetloba v plošči žarnice se prenaša skozi matriko LCD;
 • Njegovo delo nadzoruje procesor, ki ustvarja barvno sliko.
 • Zasloni s tekočimi kristali imajo jasno sliko. Od njih ni škodljivih sevanj, kar poslabšuje zdravje ljudi. Zaslon ne utripa. Na plazemski plošči se slika pojavi zaradi delovanja električne energije na poseben plin, ki se spremeni v plazmo in tvori sijajfluorescenčne komponente. Sliko ustvari procesor. Da bi plazmo ohranili dlje časa, ne sme biti izpostavljena sončni svetlobi.


  Vrste napak

  Če se na televizijskem zaslonu prikažejo vodoravne črte, to kaže na okvaro opreme. Ta pojav lahko spremljajo tudi druge razčlenitve:
 • obstaja "sneg";
 • zaslon ugasne in sliši se zvok - napaka je v sistemu osvetlitve ozadja;
 • videz madežev je povezan z mehanskim vplivom;
 • se oblikujejo navpični pasovi.
 • Vzroki okvare

  Če se na zaslonu televizorja pojavijo vodoravne črte, je lahko vzrok tega pojava drugačen. Točno to namestitev bo pomagala samo specialist. Kljub temu pa je na nekaterih razlogov mogoče ugotoviti razloge. Pojavijo se bele vodoravne črte zaradi okvare s pregledom osebja, ki je oviran zaradi skokov napetosti. Ta napaka lahko povzroči razpok čipa. Vitke navpične črte kažejo na razčlenitev matrike. To je tudi posledica nihanja napetosti. Če skupina postane večja, potem potrebujete pomoč čarovnika. Barvni trakovi označujejo okvaro matrike. Ozke črne črte potrjujejo, da obstaja težava z dekodirnikom. Če palice ne odstranite takoj, zaslon na koncu popolnoma izgine. In cena popravila bo veliko višja.
  Če na zaslonu televizorja obstajajo vodoravne črte obarvanega videza, kot tudi valovitost, razvezo, je vzrok napake lahko odklop kontaktne zanke od matrice. V tem primeru morate pokvariti stike. Pogosto so težave povezanez okvaro matične plošče. V plazmi se ta pomanjkljivost pojavi zaradi poslabšanja dela enote za upravljanje slik.

  Zaščita traku

  Če se na zaslonu televizorja pojavijo vodoravne črte ("Samsung" - proizvajalec ali katera koli druga), je treba strojno opremo popraviti. Vendar pa obstajajo nasveti, kako to preprečiti:
 • Televizorja ne vstavljajte v televizor. To lahko poškoduje matrico zaradi pregrevanja oblaka. Odstranjevanje prahu mora biti sesalnik.
 • Vlaga negativno vpliva na tehniko, saj vodi do oksidacije kontaktov, zato lahko pride do kratkega stika.
 • Treba je preprečiti mehanske poškodbe televizorja. Tehnika ne sme biti na oklepajih slabe kakovosti.
 • Popravilo zaslona

  Če na zaslonu televizorja obstajajo vodoravne črte, morate za popravilo takšne opreme iti v servisno delavnico. Tega dela ne smete početi sami, saj lahko brez potrebnega znanja in spretnosti le poslabša razčlenitev. In potem bo okrevanje drago.
  Cena popravila, če je naboj izgorel, je precej visoka, ker zahteva zamenjavo matrice. Zato je treba delo zaupati revidiranim podjetjem, ki zagotavljajo kakovost.

  Sorodne publikacije