Kje je GTA 5 shranjen v računalniku: navodila

Zamenjava prihrankov v računalniških igrah lahko igralcu zagotovi veliko priložnosti. Na ta način lahko preživite težke trenutke v igri, pridobite dosežke ali orožje, ali pa samo pogledate igro, ne da bi porabili zasebni čas za to. Iz tega članka boste izvedeli, kje je »GTA 5« shranjen na računalniku in kako ga zamenjati z drugimi.

Licenca ali pirat?

Lokacija shranjevalnih datotek je odvisna od različice nameščene igre. Če uporabljate piratsko oljno ogrščico, bodo vsi sefi v mapi, kjer je nameščen razbiti družabni klub. Kot veste, igra zahteva dostop do interneta in pooblastitev v storitvi Social Club. V zlomljeni kopiji uporabljate tudi Social Club, vendar brez dovoljenja na strežnikih Rockstar. Hranjenje lahko najdete v mapi GTA V v sistemski particiji trdega diska, ki se nahaja v "Uporabniško ime Rockstar Games Docs". Če je GTA 5 shranjen v računalniku, se nahaja mapa Profili, ki vsebuje 8-mestne datoteke. Vsak je odgovoren za ločeno pomnilniško režo.


V licenčnem izvodu so shranjene datoteke na popolnoma drugem mestu. To storite tako, da odprete mapo Dokumenti. Nato pojdite v mapo Profili v Rockstar GamesGTA V. Tu boste našli isto sliko kot piratska datoteka - datoteke z osmimi števkami v naslovu. Tudi v kraju, kjer je GTA 5 shranjen na računalniku za licenco, lahko najdete nastavitvene datoteke (settings.xml in cfg.dat). Vsebujejo nastavitve vašega igranjaprofil (upravljanje, kakovost grafike itd.). Pri zamenjavi shranjevalnih datotek ne izbrišite konfiguracijskih datotek, sicer boste morali ponovno konfigurirati igro.


Kako naj GTA 5 shrani?

Z namestitvijo je vse banalno in preprosto. Prenesite sefi, ki jih potrebujete, iz zanesljivega vira. Po navadi je shranjevanje razdeljeno v arhivih. Razpakirajte ga v določeno mapo in zamenjajte stare datoteke. Pred tem se prepričajte, da ste stare kopije kopirali, da ne bi izgubili napredka v primeru novega. Zdaj veste, kje je GTA 5 shranjen na osebnem računalniku in ga lahko sami spremenite. Licenčna različica igre sinhronizira pomnilnik s skladiščem Steam v oblaku, tako da jih lahko uporabljate tudi na drugih računalnikih brez podvajanja. To storite tako, da se prijavite s svojega računa v »Steam« in prenesete igro na trdi disk.

Sorodne publikacije