OpenALL: Kaj je to in kako popraviti napako, povezano s to datoteko?

Če lahko drugi poskus zagona igre v operacijskem sistemu Windows povzroči napako, povezano s knjižnico OpenAL_32.dll. Natančneje, seveda, reči, da je povezana z njegovo odsotnostjo. V tem članku bomo poskušali ugotoviti, kaj je openal32.dll za to datoteko in kako popraviti to isto napako.

Kaj je OpenAL

Seveda je vredno začeti zgodbo z definicijo. Navsezadnje je pred njeno odločitvijo potrebno razumeti, s čimer se ukvarjamo. Pomembno je razumeti, da je OpenALL dinamična knjižnica, ki je odgovorna za prostorski zvok v video igrah in zvočnih programih. Je del paketa OpenGL, ki je pogosto nameščen v sistemu, ko namestite sam Windows.


Zakaj se pojavlja napaka? Zdaj, če vemo, da je OpenALL knjižnica, ki je potrebna za pravilno predvajanje zvoka v igrah, lahko greste neposredno do vzrokov za to napako. In lahko so le trije:
 • Knjižnica je bila odstranjena iz računalnika.
 • Datoteka knjižnice je bila spremenjena s programi drugih proizvajalcev.
 • Fal je bil okužen z virusom.
 • Prva dva odstavka ne povzročata težav pri popravljanju napake, za razliko od tretjega. Če ima vaš sistem virus, ki nekako vpliva na določeno knjižnico, potem bo tudi po njegovi zamenjavi to še naprej delal, kar pomeni, da problem ne bo izginil. Za odpravo tega odtenka morate pred dokončanjem navodil in vV primeru odkritja odstranite. Zdaj vemo. kaj je potrebno za OpenAL v sistemu, kar pomeni, da lahko preklopite na načine, kako odpraviti težavo.

  Popravimo napako z namestitvijo paketa

  Vemo, da je OpenALL del paketa OpenGL, kar pomeni, da moramo namestiti ta paket za izvedbo potrebne knjižnice v sistemu.
  Težave s tem postopkom se ne smejo pojaviti nikomur, saj je namestitev podobna igri in programom, pri nalaganju paketa pa morate biti previdni. Dejstvo je, da če ste ga na nezanesljive vire, potem je priložnost, da poberem virus je precej velik, zato poskusite najti uradni vir za izključitev takšne priložnosti.


  Popravite napako tako, da prenesete in namestite knjižnico

  Seveda obstaja možnost, da vi ne najdete vira z določenim paketom ali pa se vam je prejšnje navodilo zdelo preveč zapleteno. V tem primeru je lahko druga metoda lažja. Vključuje prenos ločene knjižnice iz interneta, ki ji sledi namestitev na sistem. Kot v preteklosti je tu še nekaj odtenkov: poiskati morate knjižnico na zanesljivi lokaciji in jo po prenosu preveriti s protivirusnim programom, da preverite zanesljivost datoteke. Po tem lahko greste v drugo fazo, ki se nahaja v knjižnici v želenem imeniku, sicer ga sistem ne bo več zaznal. Na žalost ne obstaja noben imenik, vse je odvisno od različice operacijskega sistema. Torej, če uporabljate 32-bitni sistem, moratePremaknite datoteko Openall32.dll v mapo System32 v mapi Windows v sistemskem pogonu. V tem primeru, če imate 64-bitni operacijski sistem, bo ta mapa tam postavljena, da se bo imenovala SysWOW64.
  Zdaj ne veste samo, da je OpenALL knjižnica, ki je odgovorna za zvok v igri, ampak tudi, kako popraviti napako, povezano z njeno odsotnostjo.

  Sorodne publikacije