Televizorji Sharp specifikacije, primerjave z analogi in pregledi

Sharp je v svoji zgodovini ustvaril veliko število televizijskih sprejemnikov. Nekateri so bili uspešni, nekateri niso pripravili nikogar. Zdaj trendi, ki jih lahko opazimo med kupci, kažejo, da mora biti TV tanek, brez okvirja, preprost in funkcionalen. Japonski proizvajalec si prizadeva za to, in zaradi svoje serije serij, ki so izpolnjevale zgoraj navedene kriterije, je bilo v preteklem letu izdanih več serij.

Zgodovina

Sharp je japonska korporacija, ki ni specializirana samo za proizvodnjo televizorjev, temveč se ukvarja tudi z drugo elektroniko. Torej, zahvaljujoč razvijalcem so odlični avdio sistemi, gospodinjski aparati, informacijska oprema, čipi, LCD zasloni, itd Sharp družba je začela svoje delo leta 1912. Potem je ustanovitelj Khaykave prejel patent za izdelavo sponke za pas. Kasneje se je ukvarjal s proizvodnjo mehanskega svinčnika, sprejemnika z detektorji, svetilko, leta 1953 pa je prišel na televizijo.

Nato so modeli začeli vstopati na množični trg in po 7 letih so bili izdani prvi barvni televizorji Sharp. Kasneje je družba svetu pokazala mikrovalovno pečico, elektronski namizni kalkulator, BIS tračne nosilce, žepne računalnike, ultra tanke zaslone. Leta 1988 je prišlo do preboja v izumu zaslonov, nato pa se je pojavil prvi LCD zaslon velikosti 14 palcev. Poleg tega se je proizvodna tehnologija začela širiti, zdaj pa je japonska družba svobodno tekmovalavodilnih proizvajalcev televizorjev. Res je, da to ni vedno tako. Družba je v letu 2012 utrpela izgube in če je v enem letu uspela ustvariti dobiček, je spet propadla.

Priljubljenost

Danes je najbolj priljubljena TV Sharp Aquos. Serija N7000 je postala znana lani in takoj izšla z novo tehnologijo HDR. Ta vladar kot "zlata sredina" se nahaja med svojimi "brati" v trgovini. To ni zelo drago, vendar ga ne boste imenovali proračun. Zato je postala najbolj priljubljena med vsemi. Modeli tega ravnila imajo najbolj optimalen razpon diagonal. Torej, najmlajši ima 43 palcev, in najstarejši je 65 palcev. Lepo je, da je vsak model te serije prejel 4K ločljivost, ki je postala modna. V tem primeru je HDR tehnologija čim bolj koristna.

Ti televizorji Sharp so dobili tudi možnost AquoDimming. Zaradi tega se lahko kontrast barvnega razpona samodejno poveča ali zmanjša glede na situacijo. To je posledica prisotnosti "matrične" osvetlitve na matriki zaslona. Obstaja tudi posebna tehnologija Revelation UpScaler za skaliranje. Med drugim obstaja podpora za brezžično povezavo z internetom, sistem pametne televizije, ki hitro in učinkovito obdeluje vse dohodne informacije. Televizor lahko preprosto upravljate, uporabljate posebne storitve in programsko opremo, kot so YouTube, brskalniki itd. Možnost nakupa 60 palcev za 1.200 dolarjev,55-palčna diagonala se prodaja za 800 konvencionalnih enot, mlajši modeli s 50 in 43 palci pa stanejo 700 $ in 500 $.

Druge možnosti

Seveda to ni edina vrstica podjetja. Televizorji Sharp so se v letu 2016 pojavili na trgu v razmeroma široki paleti. Najstarejša serija je Aquos N9000, ki ji sledi tista, ki smo jo že videli - N7000 po različicah N6000 N5000 in N4000. Če sem iskren, je serija N6000 tudi "zlata sredina", vendar po upoštevanju tehničnih značilnosti postane jasno, da je še vedno precej šibkejša od prejšnje, zato se bolj nanaša na proračun. Na kratko pregledajte vsako vrstico.

Leader

Tako je nesporni vodja med celotno serijo Aquos model z indeksom N9000. Ta TV ima največje možne stvari od proizvajalcev. Tu so uporabne in ne zelo tehnologije. Uporabljena je posebna možnost SPECTROS. To je tehnologija kvantnega točkovnega prikaza, ki deluje na kakovost slike.
Model je predstavljen z ukrivljenim zaslonom, ki je zdaj možen in potreben med tistimi, ki si lahko privoščijo televizor za 3 tisoč dolarjev. Poleg HDR je bil sistem opremljen z dekodiranjem VP9 in HEVC, kar omogoča pretakanje vsebin z visoko ločljivostjo - 4K. TV sprejemnik Sharp N9000 je enostaven za uporabo. Če potrebujete pomoč, priročnik vsebuje podroben opis vsakega gumba in funkcije. Mnogi pomenijo tudi tehnologije, ki delujejo na lokalni matriki. Torej črna barva postane največja, brez osvetlitve oz. Sivine. Poleg tega je v nastavitvah preprosto nastavljivo udobnosvetlost in kontrast.


Seveda so modeli iz te serije opremljeni z vsemi spletnimi storitvami, ki so zdaj priljubljene. Obstaja možnost brskanja po internetu ali povezovanja televizorja s pametnim telefonom. Kupec ima v tej seriji dve različici. Ena ima ukrivljen zaslon, ki meri 65 palcev, drugi pa ima reden zaslon, vendar se je njegova velikost povečala na 70 palcev. Cena torej doseže 3300 in 3000 dolarjev.

N6000

Mnogo jih je poimenovalo kot izvirnik. Televizorji Sharp N6000 se bistveno ne razlikujejo od karkoli kritičnega. Imajo tudi 4K dovoljenje, imajo "pameten" sistem. Toda tu se je obseg zatemnitve opazno zmanjšal. Črna barva je izgubila svojo globino in je rahlo osvetljena. Ni modelov z velikim zaslonom.
Toda tu je tudi HDR, UHD resolucija, možnost povezave z Wi-Fi. Serija vključuje modele z zaslonom 4350 in 55 palcev, cena se giblje od 450 do 750 dolarjev. V tem primeru je očitna prednost Sharp LC-43N7000U očitna.

N5000 in N4000

Te serije so mlajše. Imajo nizke stroške in veliko različnih velikosti. Torej, različico N5000 lahko predstavlja 65-palčni televizor za 1000 $. Na voljo je tudi 40-palčni model za samo 350 konvencionalnih enot.
Pri N4000 je največja naprava predstavljena s 55-palčno diagonalo, najmanjša pa je le 32 palcev. Strošek slednjega je 250 $. Toda ta cena je tudi posledica dejstva, da ta model ne podpira 4K ločljivosti.

Tekmovalci

Sharpova LED TV lahko tekmuje s katerim koli podjetjem. Seveda, ne vsi modeli, ampakvodilni so vedno na par z velikani, kot so LG, Samsung in Sony. Kljub dejstvu, da ti proizvajalci niso resni glede Sharpa, še vedno previdno, a zagotovo izboljšujejo svoje naprave. Mimogrede, japonski koncern se je odločil, da bo skočil čez glavo in napovedal izdajo televizije za leto 2015 z ločljivostjo 8K. Kljub temu, da je ta različica res kul in obetavna, se ni našla na trgu, saj trenutno ni naprave, ki bi zapisovala v to dovoljenje. Zato je nakup takega zaslona nesmiseln in neprimeren. Analogi zgornjih modelov so na voljo pri podjetju Samsung. To je serija KS7000. Predstavljajo ga tudi modeli s 4K ločljivostjo, vendar s trdno matrico podjetja, ki napravo naredi bolj zmagovalno, čeprav drago.
LG-jevi partnerji so modeli 43UH610V in 43UH676V. Seveda se razlikujejo od produkta japonskega koncerna, vendar so še vedno od tehnične komponente približne različice, ki bi lahko konkurirale.

Ocene

Pregledi TV Sharp so dobri. Kljub temu, da je podjetje zadolženo, kot v svili, pa je potrošnik na vsakem modelu. Nekdo bo seveda ostal nezadovoljen, vendar pogosteje obstajajo tisti, ki hvali tako vrednost kot ustrezno "nadev". Mnogi uporabniki verjamejo, da imajo podobne možnosti in tehnologije, ki jih najdete na japonskih televizorjih, tudi cene v drugih podjetjih. Proizvajalec Sharp vam omogoča nakup večnamenske naprave, vendar po zmerni ceni.

Sorodne publikacije