Kako določiti model iPad?

Prva tableta, ki jo je proizvedel Apple, se je pojavila aprila 2010. Potem so izdali še 10 novih modelov, ki se razlikujejo po videzu in funkcijah. V tem članku je opisanih več načinov za določanje modela tabličnega računalnika iPad.

Kaj so modeli iPad?

Ayapidi so danes zelo priljubljeni. Prihajajo v različnih velikostih, funkcijah in aplikacijah: za delo, igre, branje ali poslušanje glasbe, gledanje filmov ali morda vse to hkrati. Razvijalci so poskrbeli za kupce in ustvarili različne modele iPad:


 • iPad Pro.
 • iPad Air.
 • iPad Air 2.
 • iPad mini.
 • Mini 2.
 • Mini 3.
 • iPad.
 • iPad 2 generacije.
 • 3. generacija.
 • iPad 4.
 • Modeli iPad: Opisi

  Pro - Najnovejši model tablet, izdan leta 2016. Ima tanko aluminijasto ohišje standardnih srebrnih ali zlatih barv, temno sivo in rožnato; 2 kameri, od katerih je ena z bliskavico; štiri zvočnike. Obstajata dve vrsti: z Wi-Fi funkcijo in nano-sedem karticami. Cena je odvisna od količine pomnilnika: 32 GB, 128 GB, 256 GB. Air je tanka tableta z Wi-Fi in Wi-Fi + nano-sedem karticami, dvema kamerama in enako količino zvočnikov, ki je izšla konec leta 2013 in v začetku 2014. Mere: širina - 1695 mm, dolžina - 240 mm, zaslon - 97 palcev, tanek okvir okoli zaslona, ​​ki je bodisi bel ali črni, in aluminijasto ohišje temno sive ali sive barve. Štiri količine pomnilnika: 16 do 128 GB.
  Air 2 je tanka (61 mm) tableta, izdana konec leta 2014leto Poleg dveh osnovnih barv (siva, temno siva) je postala še bolj zlata. Kot v prejšnjem primeru ima 4 vrste pomnilnika, dve kameri, eno z bliskavico, belo ali črno sprednjo ploščo, Wi-Fi in sedem kartic (LTE). Edini, ta iPad nima več gumba za preklapljanje tihega načina.


  Mini tableta, izdana novembra 2012, ima naslednje dimenzije: debelina - 72 mm, širina - 1347 mm, dolžina - 200 mm. Izgleda majhna, s sivo ali modro sivo aluminijasto ohišje. IPad mini ima tri velikosti pomnilnika: 1632 in 64GB. Na levi je priključek za nano-sim kartico.
  Mini 2 - tableta z zaslonom mrežnice. Objavljeno konec leta 2013. Nič se v praksi ne razlikuje od prejšnje tablice, ima samo najbolj jasno sliko na zaslonu in najboljšo kamero. Dodana nova večja količina pomnilnika je 128 GB. Deluje z Wi-Fi in LTE /Wi-Fi. Mini 3. Začela se je konec leta 2014. Poleg nove barve (zlata) se nič ne razlikuje od zgornjega iPada. Aypad je prva v nizu "jabolčnih" tablet, izdanih leta 2010. Na njem ni kamere, barva sprednje plošče je samo črna, zadaj pa srebrna. Mere: dolžina - 2428 mm, širina - 1897 mm, debelina - 134 mm. Pomnilnik: 16 GB, 32 GB in 64 GB. Priključek za kartico SIM je standarden, ima tudi funkcijo Wi-Fi. Leta 2011 je bil izdan iPad 2. Je nekoliko drugačen po velikosti in debelini, ker sta nekoliko manjša. Poleg črne sprednje plošče pojavil in belo. Tudi na eni in na drugi strani so bile kamere. Kakovost fotografije in čistost podobe pušča veliko možnosti za željoboljše (zelo opazne slikovne pike). Prijava za sedem mikro. Podpira Wi-Fi.
  3. generacija - izdana marca 2012. Rahlo debelejši od njihovih "bratov", dolžina in širina pa sta ostali enaki. Barva sprednje plošče je lahko bela ali črna. Ima 2 kameri in tri velikosti pomnilnika: 163264 GB. Podpira Wi-Fi in Wi-Fi + 3G (mikro SIM kartica na desni strani). 4. generacija iPad-a je prišla v prodajo novembra 2012. Tableta ima 3 sorte. Številke so navedene na hrbtni strani iPad 4. Modeli bodo podrobneje obravnavani spodaj. Zunanje dimenzije se nekoliko razlikujejo od prejšnjih ayapad, vendar so notranje lastnosti zelo različne. Obstaja tudi več barv: srebrno, temno sivo, zlato in sivo-modro.

  Kakšno je število modelov iPad?

  Popolnoma vse naprave imajo svojo serijsko številko. V lasti so tudi načrti, vključno z iPadom. Označena je na hrbtni strani opreme. Poglejmo, kako so dešifrirane te številke in črke.
 • Številka A 1337 pomeni, da imate model iPad prve generacije, Wi-Fi + sedem kartico 3G.
 • Številka A 1219 se nanaša tudi na prvo generacijo, ima Wi-Fi + SIM kartico s 3G.
 • Modeli iPad 2 imajo naslednje serijske številke: A1395 A1396 A1397 ima le številne notranje funkcije.
 • Serijska številka A 1403 pomeni tableto tretje generacije z Wi-Fi + 3G (mikro-sim (Verizon)).
 • Serija A, številka 1430 govori o napravi 3. generacije s funkcijo Wi-Fi + Cellular.
 • Številka A 1416 se nanaša tudi na model Epllovsky tabličnega računalnika 3 z brezžičnim internetom.
 • A 1455 pomeni mini pripomoček s povezavo Wi-Fi + Cellular (MM).
 • Serija A, številke 14541432govoriti o iPad mini mini modelih z Wi-Fi + Cellular in iPad mini z Wi-Fi.
 • Serijska A 1460 A 1459 A 1458 je znak za modele iPad 4
 • iPad mini 2 z Wi-Fi in TD-LTE, Wi-Fi Cellular in samo Wi-Fi Izdelane so naslednje razlike: A 1491 A 1490 in A 1489.
 • Model iPad mini 3 z enakimi dodatki kot njegov "starejši brat" ima tudi serijo A, vendar so številke že drugačne: 1600 A in A 1599
 • Številki A 1550 in A 1538 sta iPad 4 z Wi-Fi in Cellular.
 • Serijske številke A 14741475 A 1476 govorijo o vzorcih zraka iPad.
 • In številke Air iPad 2 so naslednje: A 1567 A 1566.
 • Prva metoda za določanje modela iPad

  Obstaja več metod za določanje modela iPad. Eden od načinov je, da se povzpnete znotraj tablice, in sicer:
  1. Morate iti na glavni zaslon ipad.
  2. Nato kliknite gumb "Nastavitve".
  3. Nato kliknite "General".
  4. Naslednji korak je klik na O. V vrstici "Model" bo prikazana številka modela naprave.
  ​​5. In za določitev modela iPad lahko primerjate številke v tej vrstici s seznamom zgoraj.

  Druga metoda za določanje modela tablet

  Druga metoda je najlažja. Ni vam treba vzpenjati nastavitev in narediti vse, kar je napisano v prejšnji metodi.
  Samo vrnite iPad na zadnjo ploščo in poglejte v spodnjem levem kotu koraka Model, nato pa ga primerjajte s seznamom, o katerem smo govorili zgoraj.

  Metoda za določanje različice iPad OS

  1. Pojdite na glavni zaslon.
  2. Pritisnite "Nastavitve".
  3. Nato kliknite "Splošno" (Splošno).
  4. Nato pritisnite "About". 5. V vrstici "Version" (različica) bo napisana različica programske opreme ipad.

  Kakšna je razlika med iPadom in iPodom?

  Ker je Apple pred kratkim izdal veliko število svojih izdelkov, kot so iPad, iPod in iPhone, jih mnogi zmedejo. Če Iphone, je jasno, da je telefon, potem tu in tam, ipod in ipad, ki se razlikujejo le v eni črki, se lahko zamenjati. Razumimo, kakšna je razlika med iPod-om in iPadom, ki sta med seboj bolj podobna. Apple je znan po vsem svetu, razen za pripomočke, omogoča uporabo računalnikov in prenosnih računalnikov, vendar jih na žalost ni mogoče vzeti s seboj ali jih dati v žepe zaradi svoje okorne velikosti. Zato se povežite v majhno napravo, računalnik in telefon ter ustvarite iPad, ki lahko deluje, bere knjige, komunicira, fotografira, posluša glasbo, gleda videoposnetke in še več. Z iPod-om lahko predvajate in shranjujete glasbo, gledate video posnetke in slike. Na njem ni kamer. Še vedno je popularno imenovan medijski predvajalnik. Prav tako sta obe napravi različni po velikosti: iPad je veliko večji in tanjši kot ipod. Čeprav je igralec zdaj tanek. Količina pomnilnika ima tudi veliko razliko: tablični računalnik ima pomnilnik od 16 do 256 GB, predvajalnik pa ima le 2-4 GB in še vedno lahko vstavite pomnilniško kartico. IPod je lahko brez zaslona (samo en gumb), z zaslonom in gumbi ter z dotikomna zaslonu. Cena je seveda drugačna. IPad pa je v celoti sestavljen iz zaslona in enega gumba "Home" (domov), cena pa je tudi drugačna. Novejši in močnejši bodo stroški višji. Podjetje Apple danes proizvaja precej veliko število svojih izdelkov z drugačno cenovno kategorijo, od katerih je vsaka produkt znane blagovne znamke.

  Sorodne publikacije