Kaj storiti, če inicializacija DirectX 9 ni mogoča, se GTA 5 ne zažene?

GTA je računalniška igra, kjer igralec potopi v kriminalni svet. Ima veliko oboževalcev, zato ni čudno, da če pride do napake "inicializacija DirectX 9 je nemogoča" (GTA 5 se ne začne), so ljudje razburjeni. Obstajajo govorice, da so nekateri igralci računalniških iger razbili prenosne računalnike ob steni, ko so videli tako sporočilo. Ni vam treba ničesar prekiniti, napaka je popravljena.

Preverjanje sistema

Če je v GTA 5 "Inicializiranje DirectX 9 nemogoče", kaj storiti? Niso vsi kupili igre in uspeli prebrati sistemske zahteve. Bistvo je, da igra zahteva Windows 64-bitni sistem. Če želite izvedeti, kateri sistem je vreden, morate z desno miškino tipko klikniti gumb Start na kartici Računalnik, v spustnem meniju izberite "Lastnosti" in kliknite. Po tem se prikaže okno, ki bo prikazalo vse osnovne informacije o računalniku. Če sistem ni primeren, ostaja ali spremeniti ali prodati disk. Te napake se pogosto pojavijo, ko je računalnik v zbirki in ne v originalnem sistemu Windows.


Direct X

Pomembno je, da ima računalnik Direct X 10 ali 11, zvočna kartica mora biti združljiva z njim. Kako preveriti, katero različico programa? Če želite to narediti, morate klikniti na gumb "Start". Na dnu poiščite "Standard" in ukaz "Run". Kliknite nanjo, potem pa morate vnesti dxdiag. Pojavilo se bo okno z informacijami o različicah DirectX, ki se nahajajo na kartici "Sistem" na dnu. Na 7 (ali več) različicahProgram Windows je privzeto vgrajen. Če je različica manjša, morate nadgraditi Direct X na uradno Microsoftovo spletno mesto.


Torej, če dobite sporočilo "Inicializacija DirectX 9 nemogoče" v GTA 5, je treba opozoriti, da igra ne bo delovala na tej različici. Potreba po nadgradnji Direct X na 10 ali 11.

Game

Najpogostejša napaka je, ko je bila igra prenesena iz torrenta in je pirat. Najbolje je kupiti licencirano.

Video kartica

Pomembno je, da preverite gonilnik. Če želite to narediti, kliknite gumb Start in pojdite na nadzorno ploščo, poiščite upravitelja naprav, video vmesnike, ga kliknite z desno miškino tipko in si oglejte Lastnosti. Poskusite osvežiti gonilnik in potem morate ponovno zagnati prenosni računalnik ali računalnik. Če to ne pomaga, poiščite uradno spletno mesto za grafično kartico in prenesite najnovejše gonilnike od tam. Na primer, za grafično kartico NVIDIA bo stran pomembna - http://www.nvidia.ru/Kaj pa, če je napaka "DirectX 9 inicializacija nemogoča" v GTA 5 z grafično kartico AMD? Pomaga pri namestitvi CATALYST CONTROL CENTRE iz uradne strani.
V nekaterih primerih, ne glede na zemljevid, ga zapre. To lahko storite v istem upravljalniku naprav. Pozor! Morate biti zelo previdni, da ne bi pomotoma odstranili grafične kartice! Vendar pa lahko to metodo imenujemo kontroverzna, včasih plujejo pod "modri zaslon smrti". Če sta dve grafični kartici, ju morate izključiti, preveriti, ali se bo igra zagnala, in nato aktivirati in deaktivirati drugo.
Grafične parametre lahko znižate. Če želite to narediti, kliknite na zaslonz desno tipko miške kliknite Lastnosti ali Ločljivost zaslona.

PAR

Včasih pomaga odstraniti in ponovno namestiti STEAM. Druga možnost je izklop, vstop v igro in zagon.

Posodobitve

Na zaslonu še vedno obstaja napaka "Inicializacija DirectX 9 ni mogoča" v GTA 5? Na nadzorni plošči je center za posodobitve sistema Windows, pojdite tja, kliknite "posodobitev" in si jih oglejte. Posebno pozornost je treba nameniti okvirju in Visual C ++. Namestiti morate posodobitev in začeti igro.

Restavriranje

Če nič ne pomaga, kot opcija - vrnite sistem na prejšnjo obnovitveno točko. Naredite to tako - kliknite gumb Start, napišite "Ustvari obnovitveno točko". Tam lahko naredite obnovitev sistema. Najbolje je, da takšne točke ustvarite vsaj enkrat na mesec.

Zaključek

Vse je dolgočasno in še vedno napaka? Igra se ne bo začela na vgrajeni grafični kartici, temveč na diskretni. To je neuspeh ustvarjalcev. Morali boste namestiti najnovejše gonilnike, ponovno zagnati prenosni računalnik in znova zagnati igro. Ampak to je potrebno, dokler se ne izkaže popravek 42.3.

Sorodne publikacije