Internet Search: Kako v celoti odstraniti virus iz brskalnikov in iz operacijskega sistema?

Ni skrivnost, da so se v zadnjih letih številne vrste virusnih groženj okrepile za ugrabitelje brskalnikov. Ena izmed najbolj vsiljivih je iskanje po internetu. Kako odstraniti ta ponaredek iskalnika iz Firefoxa ali katerega koli drugega brskalnika, preberite. Načeloma tukaj ni nič posebej zapletenega ali nenavadnega. Samo sledite spodnjim navodilom. Naenkrat je treba opozoriti, da so razmere, čeprav neprijetne, vendar ne popolnoma katastrofalne.

Kaj je iskanje po internetu?

Kot je že jasno, je ta programček domnevno premišljen in uporabniku prijazen iskalnik, ki po privzetku nadomešča orodja, nameščena v spletnih brskalnikih.


To je tisto, kar potrebuje uporabnik. Praviloma tudi z najbolj natančno določeno iskalno poizvedbo preusmerimo na spletna mesta dvomljive oglaševalske vsebine s ponudbo za nakup neželenega blaga ali namestimo programsko opremo. Seveda, ta iskalnik spremeni izvirno stran, ki naj bi se teoretično odprla na začetku brskalnika, ustvarila lastne mape in datoteke v sistemu, in z globoko penetracijo moti brskalnike in nepravilno poveča obremenitev sistemskih virov računalnika. O špijuniranju, po uradnih opisih, jezik še ne gre, toda kdo ve, je zelo verjetno, da v določeni fazi prodora virusa v sistem, sam ne bo vpleten v vohunjenje, ampak se bo izvajal.Kontrolnike ActiveX in različne skripte ob obisku vprašljivih virov lahko enostavno izvedete (do kraje kode bančnih kartic). Kako odstraniti internetno iskanje iz Mozille ali katerega koli drugega brskalnika?


Ukrepi v prvi fazi

Zdaj pa gremo neposredno k rešitvi problema okužbe. Kako odstraniti internetno iskanje iz Firefoxa ali katerega koli drugega brskalnika? Prvi korak za odpravo grožnje je onemogočanje dodatkov in plošč, ki jih je namestil virus.
Mozilla ali kateri koli drug brskalnik uporablja razdelek z razširitvami v glavnem meniju z nastavitvami, kjer morate bodisi onemogočiti ali odstraniti dodatek z obveznim ponovnim zagonom, tako sistemom kot brskalnikom.

Preverjanje nastavitev domače strani

Drugi korak pri reševanju problema, kako odstraniti internetno iskanje iz računalnika, je preverjanje začetne strani. Kot smo že omenili, ga ta iskalni sistem spremeni.
V najenostavnejšem primeru lahko preprosto spremenite prvotni naslov ali celo bolje - nastavite prazno stran (približno: prazno) ali nastavite brskalnik tako, da bo prikazal prvotno vrstico z zaznamki, na primer v operi.

Preverjanje celotne poti do datoteke izvršljivega brskalnika

Nato, kako odstraniti Internetno iskanje iz katerega koli brskalnika razvijalca, morate preveriti, ali je bila pot do izvršljive datoteke zaradi podanih ponudb spremenjena. Te informacije si lahko ogledate v razdelku lastnostise imenuje PKM v bližnjici brskalnika, na primer, če se nahaja v "opravilni vrstici" ali "namizju". Za večino brskalnikov se mora pot končati z končnico EXE za imenom brskalnika (Chrome.exe), za Opera pa je končna datoteka Launcher.exe.

Ročno brisanje imenikov in datotek

Nato v vprašanju, kako odstraniti internetno iskanje, boste morali uporabiti ročno odstranitev programa in vseh njegovih sestavnih delov.
Če je aplikacija na seznamu programov in komponent sistema Windows, potem ne bi smelo biti težav (sistem sistema bo deloval).
Če program ni prikazan, je mogoče izbrisati imenik DefaultTab, ki se nahaja v uporabniškem imeniku (v večini primerov je vprašanje, kako odstraniti internetno iskanje, rešeno na ta način). Vendar pa se morate prijaviti prek mape Uporabniki v korenu sistemske particije. Nato boste morali očistiti register tako, da boste vprašali ime appleta za ime oddaljene mape.

Kako odstraniti Internet Search iz računalnika z oddaljenim skenerjem?

Končno, iObit Uninstaller lahko uporabi orodja za odstranjevanje, ki pomagajo rešiti problem vse do konca. Dejstvo je, da je tudi v odsotnosti programa na standardnem seznamu mogoče najti v komponentah Windows ali v delu nameščenih brskalnikov. Vprašanje, kako odstraniti iskanje po internetu, je, da pokažete na želeno komponento in kliknete gumb za odstranitev. Nato morate aktivirati poglobljeno iskanje preostalih elementov ali začeti močanScan (v različnih programih ima lahko takšno orodje različna imena, bistvo njegove uporabe pa je eno in isto), izbere vse najdene komponente, zabeleži točko uničenja datoteke in izbriše sistem iz datotek, map in vnosov registra, ki bodo najdeni. Seveda je treba po takšnih ukrepih sistem ponovno zagnati. Če v normalnem načinu Windows komponenta ni prikazana ali je ni mogoče odstraniti, je problem, kako odstraniti internetno iskanje, mogoče popolnoma rešiti pri prenosu v varnem načinu. V sistemih pod Windows 10 se za zagon uporablja tipka F8. V deseti različici lahko omogočite možnosti zagona ali ukaze na podlagi orodja bcedit.exe z namestitvijo starega zagonskega operacijskega sistema. Vrne možnost uporabe ključa F8, ki ne deluje, ko se izvaja standardni Windows 10.

Nasvet na koncu

Če predlagane metode uporabnika iz nekega razloga ne ustrezajo, lahko uporabite specializirane pripomočke, kot je AdwCleaner ali prenesete s diska s posnetim programom Kaspersky Secure Disk ali s podobnim pripomočkom iz Dr. Splet. Mimogrede, to, mimogrede, izgleda kot veliko bolj učinkovita metoda odstranjevanja znanih virusnih groženj. Samo za to morate uporabiti najnovejše različice protivirusnih paketov (ista deseta različica Kaspersky je že brezupno zastarela).

Sorodne publikacije