Kako omogočiti Cortano (Windows 10) v Rusiji ali v drugi sovjetski državi?

Virtualni pomočnik Cortana, ki je prisoten v deseti različici operacijskega sistema Windows, nerazumno pritegne pozornost številnih uporabnikov, saj poleg izdaje banalnih nasvetov in namigov še vedno obstaja veliko (vsaj glasovno iskanje datotek ali zagon nekaterih programov). Vprašanje, kako omogočiti Cortano (Windows 10) v Rusiji ali kateri koli drugi državi na postsovjetskem prostoru, je enostavno rešiti. Bistvo ni v tem. Glavni problem je, ali bo uporabnik lahko komuniciral z uporabnikom v ukrajinščini.


Če se zgodba malo dotakne, so se v osmi različici operacijskega sistema Windows pojavili predpogoji za pojav takšnega virtualnega orodja, čeprav se domneva, da je trenutna Cortana nekoliko podobna sistemu pomoči Siri, ki je bil prvič predstavljen na mobilnih napravah Apple. Kdo je prevzel razvoj, je mogoče samo uganiti, a dejstvo ostaja. In sodobna Cortana, kot se je izkazalo, je na glavi nad Appleovim intelektualnim pomočnikom.

Kako omogočiti Cortano (Windows 10) v ruskem jeziku?

To vprašanje ima popolnoma nedvoumen odgovor - modul Cortana v ruski različici do danes v naravi ne obstaja. Virtualni pomočnik, ki se osredotoča na vzhodno Evropo, je še vedno v razvoju, kljub dejstvu, da je Microsoft že večkrat objavil svojo izdajo do konca leta 2016.
Vprašanje, kako v tem trenutku omogočiti Cortano za Windows 10, se lahko obravnava le v smislu uporabe enega od šestihPodprti jeziki, vključno z angleščino, francoščino, španščino, italijanščino, nemščino in kitajščino. In na začetku je bil ta programski izdelek namenjen samo Združenim državam, Kitajski, Japonski, Avstraliji in več držav zahodne Evrope. Če želite komunicirati z virtualnim pomočnikom, boste morali študirati enega od teh jezikov vsaj na ravni šolskega kurikuluma.


Kako vključiti Cortano v Rusijo s podporo tujega jezika?

Ker je večina uporabnikov usmerjena v angleščino, bomo nastavitve upoštevali samo zanj.
Najpomembnejši pogoj, da lahko Cortana razume in govori z vami, je spremeniti jezik sistema iz ruskega v angleščino. Takšne nastavitve lahko izvedete s pomočjo menija možnosti z izbiro časa, jezika in regije. V prvi fazi izberemo angleški jezik in ga nastavimo kot glavni za sistem. Regija prebivališča se spremeni v ZDA (po možnosti, vendar ne nujno).
Nato s klikom na gumb na desni nadaljujemo s prenosom govorne datoteke (tako da lahko Cortana govori v izbranem jeziku). Po končanem prenosu in namestitvi osnovnih nastavitev izvedemo popoln ponovni zagon sistema.

Aktiviranje pomoči

Po ponovnem zagonu se vmesnik v angleškem jeziku prikaže povsem pred uporabnikom. Zdaj se vprašanje, kako omogočiti Cortano (Windows 10) v Rusiji, nanaša na aktiviranje virtualnega pomočnika. Dejansko je že na voljo, vendar še ne deluje. Najprej morate omogočiti prejšnji razdelekprepoznavanje govora, to je nastavitev jezika, za katerega naj bi se dialog izvajal. Da bi dosegli maksimalni učinek razumevanja med uporabnikom in pomočnikom, je potrebno dodatno aktivirati linijo aktivacijske podpore za nespecifičen izbrani naglasni jezik. Jasno je, da mnogi uporabniki nimajo čiste izgovorjave, vendar jih mora pomočnik razumeti. Poleg tega lahko nekateri uporabniki govorijo na določenih narečjih (na primer v Nemčiji lahko preštejete 15 narečij, ne da bi upoštevali literarni in zastareli jezik).
Nato je problem, kako omogočiti Cortani na Windows 10 v Rusiji v zvezi z aktiviranjem programa na tej stopnji, vključevati uporabo iskalnega menija, ki potiska gumb z ikono zobnika, po katerem vam daje element Let Cortana (način izdaje nasveta, odgovore na ideje itd.).
Zaželeno je tudi, da navedete vrstico, ki kaže, da se mora pomočnik ujemati z vsemi uporabniki terminala in aktivirati način glasovne aktivacije z ukazom Hey, Cortana. Ko nastavite vse te nastavitve, lahko začnete klepetati.

Nekaj ​​besed na koncu

Še vedno je treba opozoriti na nekaj pomembnih točk o tem, kako vključiti Cortano (Windows 10) v Rusijo. Najpomembnejša stvar je, da se pomočnik takoj, ko spremenite jezik v ruski jezik, samodejno zapre. Če s podprtega seznama namestite kateri koli drug jezik, boste morali prenesti tudi ustrezno jezikovno datoteko. Samoumevno je, da morate po izvedbi takšnih dejanj ponovno zagnati(to je predpogoj). Toda na splošno ni nič posebej zapletenega pri aktiviranju pomočnika, po ideji ne bi smelo biti. Najprej in predvsem - morate imeti izbran jezik vsaj na primitivni ravni. Pravilo je seveda tiho, vendar brez njega.

Sorodne publikacije