Kaj pomeni nasmeh "zaprta opica" in v katerih situacijah se uporablja?

Internet igra veliko vlogo v našem življenju. Z njim lahko najdete skoraj vse potrebne informacije. V 21. stoletju komuniciramo komaj komuniciramo brez povezave z internetom. Mobilni operaterji se nenehno pritožujejo zaradi izgube velikega zneska prihodkov zaradi brezplačnih programov ali sporočil, ki ljudem na daljavo omogočajo brezplačno komunikacijo. Pogosto je taka komunikacija prek besedilnega dopisovanja. To je zelo priročno, saj vam ni treba nenehno viseti na klicni liniji, tako da lahko v eni ali drugi točki delite svoje misli ali slišite nekaj pomembnega. Poleg tega motite druge z vašim dialogom.


Velika priljubljenost besedilnega dopisovanja je pri mladih. In kaj reči, praktično vsaka socialna mreža ima notranjo pošto. Z njim lahko ne samo tipkate sporočila, temveč tudi priložite slike, glasbo ali celo video. Funkcionalnost pošte je odvisna od vira, v katerem ste. Odličen primer kurirjev je program Skype ali Weber. Dva od teh programov sta na voljo za PC in mobilne naprave.

Imenovanje čustvenih simbolov

Ne glede na besedilno korespondenco, uporabnike enega prikrajša - natančen izraz čustev. Seveda lahko brezhibno uporabite ločila ali besede s svetlo čustveno barvo, ampak natančno vaše izkušnje ali veseljekomunicirati sogovornik ne bo deloval. V ta namen so izumili smeške. Prvotno so bili sestavljeni iz preprostih natisnjenih znakov, kot sta dvopičje in oklepaji, nato pa so bili običajni rumeni obrazi, ki so upodabljali eno ali drugo čustvo.


Čustveni simbol se sedaj izraža v sistemu »čustvenih simbolov«, skupini različnih slik ljudi, živali, hrane, avtomobilov, znakov ali drugih, ki jih uporabniki lahko prilepijo v besedilna sporočila. Seveda, smisel preprostega »nasmejanega«, »jokalskega« ali »kričalnega« čustvenega simbola ni interpretiran, vendar pogosto uporabljamo eno ali drugo ikono, tudi če ne vemo, kaj to pomeni. Navsezadnje imajo nekateri čustveni simboli določen pomen in celo svojo zgodbo. Na primer, nasmeh je "opica z zaprtimi očmi". Nekdo tukaj vidi sliko živali in nekdo opazi skrivni podtekst. Katero Poglejmo skupaj in ugotovimo, kaj je nasmeh »zaprta opica«.

Različice čustvenih simbolov

V sistemu "čustvenih simbolov" lahko najdete veliko različnih čustvenih simbolov. To so klasični rumeni risani liki, prevoz, s katerim lahko govorimo o zanimivih potovanjih ali smehovnicah. Zadnje toliko, ki jih lahko celo prenašamo s svojimi celotnimi recepti. Majhne ikone niso namenjene le prikazovanju čustev ali izmenjavi zanimivih novic. Psihologi trdijo, da se informacije, nasičene s takšnimi slikami, bolje spominjajo in odlašajo v človeškem spominu. Načelo je enako kot pri otroških knjigah, v katerih je veliko ilustracij. Otrok povezuje želeno informacijo s sliko inlažje ga je zapomniti. Torej, če želite, da nekdo še naprej hodi v trgovino, hodi psa ali, na primer, reže cvetje, ga spomni na to v sporočilu z ustreznim smeška.

Smiley-Animals

Smileys-živali so posebna kategorija. Potrebne so ne samo, da pokažejo slike sogovornika zveri. Vsaka žival izraža določeno razpoloženje. Torej, s pomočjo "psov" lahko izrazite predanost, s pomočjo "lisice" - trik, in s pomočjo "polži" - počasnost. Toda mnogi od nas so morali opaziti tri ikone, ki prikazujejo opice, ki so stale v vrsti. Zakaj točno opice in kaj je smisel tukaj? Kaj pomeni »zaprta opica« in njeni »tovariši«? Beri naprej.

Pomen nasmeha "opica z zaprtimi očmi"

Da bi razumeli pomen tega nasmeha, se morate poglobiti v zgodovino. Tri čustvene simbole opic so skupaj urejene. Tri opice, od katerih ena zapre oči, drugo - ušesa, tretje - usta, simbolizirajo starodavno budistično idejo. Doktrina nam pove, da ne smemo storiti zla in je bila razširjena v starodavni Indiji, na Japonskem in na Kitajskem. Primati kažejo "ne videti zla, ne slišati zla in ne govoriti zlo". Veliko ljudi je večkrat zastavilo vprašanje: zakaj so opice? Zgodovinarji pravijo, da so bile te živali, kot podoba nedelovanja zla, ker je japonski jezik zabavna besedna igra. "Ne vidim, ne slišim, ne pravim," v japonščini pomeni "midzar, iwazar, kikadzar". Beseda "opica" je prevedena kot "Dzara". Verjetno starodavnaBudisti postavljajo podobo opic in drugega pomena, vendar lahko o tem samo ugibamo z vami. In ko že razumemo, kaj pomeni "opica z zaprtimi očmi" (smeh), lahko pomislimo, kako jo uporabiti v korespondenci. Mimogrede, v različnih aplikacijah smešni opici izgledajo nekoliko drugače.

Pri uporabi nasmeha "opica z zaprtimi očmi"

Ljubki primat, ki pokriva oči, nam obljublja, "da ne vidimo zla." Zato je neposreden namen take ikone pokazati drugi osebi, da je to, kar pravi ali pokaže, slabo. Na primer, pove vam zgodbo, v kateri nekoga ali neposredno obtožujete. Mogoče vam je poslal sliko ali nekaj gradiva, ki prikazuje, kaj mislite, da je "zlo" ali ogabno.
Kdaj uporabiti nasmeh "opica z zaprtimi očmi"? Osebi, s katero se pogovarjate, lahko pokažete, da kategorično ne marate napredka vašega dialoga. To, kar si nočeš videti, brati in tolerirati, piše. Naslednji način, da uporabite smeška, je, da pokažete, da se skrivate pred nečim ali ste se že skrili. Kot kažeš nekaj ali želiš nekaj od tebe, in kot si rekel v otroštvu, "v hiši."

"Opica" v Skypeu

Ugotovili smo, kaj je pomenil nasmeh "zaprta opica". Zanimivo je, da v programu Skype obstaja še nekaj drugih vrst emotikonov. Opica, na kateri nosijo kitajske obleke, lahko simbolizira opičje leto na vzhodnem koledarju. Obstaja tudi majhen primat, ki leži v snegu. Lahko pošljete sogovornika,na primer, ko pride prvi sneg in ste zelo zadovoljni z njim. Poiščite v "Skype" in nasmeh s sliko plesne opice. Je najbolj vsestranska. Tako lahko pokažete, da ste veseli, da ste pripravljeni plesati. Nekateri uporabniki ga imenujejo "zmagovalni ples". Na primer, lahko pošljete smeška, ko gre kaj narobe ali kaj ste naredili, se je uresničilo.

V zaključku

želim omeniti, da če ste utrujeni od emonienov, je veliko aplikacij in aplikacij za računalnik ali pripomoček, ki vam omogoča uporabo drugih emoticons. Zdaj veste, kaj pomeni smehljaj "opica z zaprtimi očmi". Uporabite ga pametno.

Sorodne publikacije