Workno.ru: Kako odstraniti grožnjo na najpreprostejši način?

Nedavno se je na internetu pojavila nova grožnja, imenovana Workno.ru. Kako ga odstraniti iz računalnika, ne pozna vsakega uporabnika sistema Windows. Spodaj boste videli, kako to narediti z najenostavnejšimi metodami. Hkrati pa se pogovorimo o naravi tega virusa, da bi jasno razumeli, s čim se ukvarjajo uporabniki.

Worknp.ru: kaj je ta program?

Ta programček je v večini primerov nameščen v sistemu spontano. Včasih se lahko pojavi zaradi malomarnosti uporabnika, ki se je med namestitvijo nekaterih drugih programov dogovoril o namestitvi dodatnih komponent.


Ta virus je programska oprema, ki temelji na oglasih in deluje po načelu ugrabiteljev brskalnikov, ki zamenjuje zagonske strani, stalno prevaja uporabnika v oglaševalske vire in namešča svoj dodatek za vse spletne brskalnike v sistemu. Kako odstraniti Workno.ru iz računalnika? Tu ni nič posebej zapletenega in celo nepripravljen uporabnik tega ne bi mogel opraviti. Ampak vse je v redu.

Workno.ru: kako odstraniti virus na standardni način?

Virus, še posebej v sistemu, ne prikriva, čeprav lahko ustvari svoje kopije. Zato, takoj, ko je bilo opaziti, da se je začela stran v brskalniku spremenila, morate takoj nadaljuje z odstranitvijo Workno.ru. Kako odpraviti to grožnjo ob zagonu sistema? Za začetek uporabite upravitelja opravil, v katerem se vsi procesi, povezani z virusom, obvezno zaključijo. Praviloma bodo imeli lastna imena.


Po tem morate v Run Console (Win + R) poklicati odsek za konfiguracijo sistema msconfig in pojdite na zavihek za zagon (za sisteme osmih sprememb in spodaj). V sistemu Windows 10 se zavihek AutoStart nahaja neposredno v upravitelju opravil. Tukaj je potrebno preprosto odstraniti kljukico iz procesa in ponoviti sistem. Ampak to je še vedno daleč od vseh korakov, ki jih morate sprejeti, da se znebite virusa Workno.ru. Kako ga popolnoma odstraniti? Preprosto. V ta namen uporabite standardno metodo odstranjevanja programov in ustrezen razdelek "Nadzorne plošče". Po tem morate v "Raziskovalcu" ustvariti iskalno poizvedbo z imenom virusa in odstraniti vse najdene preostale predmete. Nato boste morali poklicati urejevalnika sistemskega registra (ukaz regedit v ukazni mizi »Zaženi«) in ga poiskati. Tipično se ključi nahajajo v razdelkih SOFTWARE podružnic HKLM in HKU. Po zaključku dejanj se izvede "kontrolni strel" - popolno skeniranje sistema z običajnim skenerjem ali programom, kot je AdwareCleaner (za popolno zaupanje).

Workno.ru: kako odstraniti pri zagonu internetnih brskalnikov?

Toda to ni vse. Na zgoraj opisan način se uporabnik znebi samo virusa, vendar so v brskalnikih še vedno dodatki. Poglejmo, kako odstraniti Workno.ru iz Opera, Google Chrome, Opera ali Internet Explorer. V bistvu, kateri brskalnik se uporablja, ne igra nobene vloge. Metodologija za vse je ena.
V samem brskalniku pojdite na glavni meni z nastavitvami in pojdite na razdelek nameščenih vtičnikov (razširitve inDodatek), v katerem morate odstraniti navedeni dodatek. Po tem nastavitvah je treba spremeniti tudi začetno stran tako, da jo nastavimo na prazno (običajno približno: prazno).
Nazadnje zapremo brskalnik in ustvarimo desni klik na njegovi bližnjici in iz kontekstnega menija izberemo vrsto lastnosti. Kartica »Tab« ima vrstico »Predmet«, v kateri je celotna pot zapisana v datoteko izvršljivega brskalnika. Zaradi zanesljivosti se prepričajte, da se vrstica konča z "Ime brskalnika" (na primer, Chrome.exe brez dodatnih referenc v obliki hiperpovezav na naslov HTML ali kaj drugega). Šele po tem se lahko domneva, da virus res ni imel sledu. Poskusite izbrisati uporabniški profil ali ponastaviti na tovarniške nastavitve, vendar to ne pomaga vedno.

Namesto naknadne besede

Tukaj je zanimiv virus Workno.ru. Kako odstraniti se zdi, da je že jasno. Neizkušenim uporabnikom, ki iz kakršnega koli razloga ne želijo narediti vseh ročnih dejanj za standardno odstranitev, je še vedno treba opozoriti, da uporabite ozko usmerjene odstranitvene naprave Revo Uninstaller ali podoben izdelek iObit. Potem ni treba iskati in brisati preostalih datotek in registrskih ključev. Ampak tukaj za odstranitev vtičnikov v brskalnikih bo moral sam, vendar ne bi želel avtomatizirati tega postopka.

Sorodne publikacije