Standardna vrata POP3. Nastavitev pošte prek protokola POP3

Vrata POP3 (Post Office Protocol) je standardni aplikacijski sloj za internetni protokol, ki ga lokalni e-poštni odjemalci uporabljajo za prejemanje podatkov z oddaljenega strežnika prek povezave TCP /IP. POP3 se uporablja za komunikacijo z oddaljenim poštnim strežnikom in prenos e-pošte na lokalni e-poštni odjemalec. Če do istega računa dostopate z različnih naprav, je priporočljivo, da shranite oddaljene kopije, sicer vaša druga naprava ne bo prenesla e-poštnih sporočil, če je bila prva že izbrisana. Omeniti velja tudi, da je POP3 enostranski komunikacijski protokol, kar pomeni, da se podatki prenesejo z oddaljenega strežnika in pošljejo lokalnemu odjemalcu.
Vrata POP3: pregled tehnologije

Protokol POP podpira zahteve za prenos in brisanje za dostop do oddaljenih nabiralnikov (imenovan maildrop v POP RFC). Čeprav ima večina strank možnost, da po prenosu ostanejo na strežniku, e-poštni programi uporabljajo POP, ponavadi se povežejo, prejmejo vsa sporočila, jih shranijo na osebni računalnik kot nova sporočila, jih odstranijo s strežnika in jih nato izključijo. Drugi protokoli, kot je IMAP (protokol za dostop do internetnega protokola), zagotavljajo popolnejši in kompleksnejši oddaljeni dostop do običajnih operacij poštnega predala. V poznih devetdesetih in zgodnjih 2000-ih letih je manj ponudnikov internetnih storitev podpiralo IMAP v vesolju.za shranjevanje, ki ga zahteva ponudnik strojne opreme storitve.


Sodobni odjemalci elektronske pošte podpirajo POP. Sčasoma je priljubljena poštna programska oprema dodala podporo za IMAP.

Tehnične lastnosti

Strežnik deluje z dobro znanim priključkom 110. Vrata SSL POP3 so najnovejši najpogosteje uporabljeni standard. Šifrirana komunikacija za protokol je zahtevana s pomočjo ukaza STLS ali POP3S, ki se poveže s strežnikom s stopnjo varnosti transportnega sloja (TLS) ali ravni varnih vtičnic (SSL). Razpoložljiva sporočila odjemalcu so popravljena, ko strežnik POP3 odpre poštni predal, preverja pa ga številka sporočila za lokalno sejo za to sejo z edinstvenim identifikatorjem, ki je dodeljen sporočilu. Ta možnost je trajna in edinstvena za maildrop in omogoča odjemalcu dostop do enega sporočila v različnih sejah. E-poštno sporočilo je izpisano in označeno za brisanje s številko sporočila. Ko stranka zapusti sejo, se pošta, označena za odstranitev, odstrani iz pošte.

Zgodovina in dokumentacija

Prva različica (POP1) je bila določena v RFC 918 (1984), POP2 za RFC 937 (1985). POP3 je bil uveden z RFC 1081 (1988). Njegova trenutna specifikacija RFC 1939 je bila posodobljena z mehanizmom za razširitev RFC 2449 in mehanizmom za preverjanje pristnosti v RFC 1734. POP3 trenutno podpira več načinov overjanja za zagotavljanje različnih ravni zaščite pred nepooblaščenim dostopom do elektronske pošte uporabnika. Večina jih ima mehanizme razširitve POP3. Metode podpore strankamPreverjanje pristnosti SASL preko razširitve AUTHENTICATION. Projekt MIT Athena je izdal tudi različico Kerberized. RFC 1460 je uvedel APOP v glavni protokol. APOP je protokol klica /odgovora, ki uporablja MD5 hash funkcije, da bi se izognili ponovljenim poskusom in kršitvam zasebnosti.

POP4 obstaja le kot neformalni predlog, zagotavlja osnovno upravljanje map, podporo za več sporočil in upravljanje zastavic sporočil, ki tekmujejo z IMAP. Različica POP4 se od leta 2003 ne razvija.

Razširitve in specifikacije

Mehanizem je bil predlagan v RFC 2449, da bi gostil splošne razširitve, in organizirano podporo za dodatne ukaze, kot sta TOP in UIDL. RFC ne namerava spodbujati razširitev in je potrdil, da je vloga POP3 zagotoviti preprosto podporo, predvsem za prenos in odstranjevanje zahtev za obdelavo poštnih predalov. Razširitve v uradni dokumentaciji se imenujejo zmožnosti in jih navede ekipa CAPA. Razen za APOP so bili v začetni niz zmogljivosti vključeni izbirni ukazi.

Razširitve STARTTLS in SDPS

Ta razširitev vam omogoča uporabo protokola Transport Layer Security ali Secure Sockets Layer s ukazom STLS na standardnem priključku POP3 in ne na nadomestnem. Nekatere stranke in strežniki uporabljajo alternativno metodo vrat, ki uporablja vrata TCP 995 (POP3S). Demon Internet je uvedel razširitev za POP3, ki vam omogoča, da priključite več računov na eno domeno, in je postala znana kot standardna klicna storitev POP3 (SDPS). Za dostop do vsakega računa za prijavo je vključenIme gostitelja, kot je john @ hostname ali john + hostname.
Protokol Kerberized Post Office
Pri računanju lokalnih e-poštnih odjemalcev lahko uporabijo internetni protokol KPOP (Kerberized Post Office Protocol) za prejemanje e-pošte z oddaljenega strežnika prek povezave TCP /IP. Protokol KPOP temelji na protokolu POP3 z razlikami v tem, da dodaja varnost Kerberos in deluje privzeto na vratih TCP 1109 namesto na 110. Ena različica programske opreme za poštni strežnik je na strežniku IMAP Cyrus.

Primerjava s protokolom IMAP

POP3 SSL vrata so veliko enostavnejši protokol, ki poenostavlja izvajanje. Pošta prenaša sporočilo e-poštnega strežnika na lokalni računalnik, čeprav je običajno mogoče pustiti sporočilo na e-poštnem strežniku. IMAP po privzetku pusti sporočilo na e-poštnem strežniku samo s prenosom lokalne kopije. POP obravnava nabiralnik kot eno samo trgovino in nima koncepta map. Odjemalec IMAP izvaja kompleksne poizvedbe, zahteva strežnik za glave ali vsebino določenih sporočil ali išče črke, ki izpolnjujejo določene kriterije. Sporočila v nabiralniku so lahko označena z različnimi statusnimi zastavami (na primer, "izbrisani" ali "odgovori") in ostanejo v skladišču, dokler jih uporabnik izrecno ne odstrani.
IMAP je zasnovan za upravljanje oddaljenih poštnih nabiralnikov, kot če bi bili lokalni. Uporabnik lahko, odvisno od implementacije IMAP poštne arhitekture, ki jo zahteva upravitelj sistemashranite sporočila neposredno na odjemalskem računalniku ali jih shranite na strežnik ali pa jim je dana izbira. Protokol POP zahteva, da je odjemalec, ki je trenutno povezan, edini odjemalec, povezan z nabiralnikom. Nasprotno, protokol IMAP omogoča, da več odjemalcev dostopa hkrati in zagotavlja mehanizme za odkrivanje sprememb, ki so jih v nabiralniku naredile druge, hkrati povezane stranke. Ko POP prejme sporočilo, prejme vse njegove dele, protokol IMAP4 pa omogoča odjemalcem, da prejmejo posamezne dele MIME - na primer, da dobijo golo besedilo, ne da bi dobili pripete datoteke. IMAP podpira zastavice na strežniku za spremljanje stanja sporočila: na primer, prebrano je bilo sporočilo, podan je bil odgovor, e-poštno sporočilo je bilo izbrisano.

Kaj je POP in IMAP in katera bi morala uporabljati elektronsko pošto?

Če ste kdaj nastavili e-poštnega odjemalca ali aplikacijo, ste verjetno soočeni s pogoji za vrata POP3 SMTP in IMAP. Se spomnite, katero ste izbrali in zakaj? Če niste popolnoma prepričani, kaj ti izrazi pomenijo in kako vsi vplivajo na vaš e-poštni račun, bodo spodnje informacije razjasnile to težavo. V tem članku je pojasnjeno, kako POP in IMAP delata, in vam pomaga, da se odločite, katera bo najbolje ustrezala vašim potrebam. Oba e-poštna protokola omogočata branje e-poštnih sporočil iz aplikacije lokalno tretje osebe. Primeri so Outlook, Thunderbird, Eudora, GNUMail ali (Mac) Mail. Izvorni protokol je POP. Ustanovljen je bil leta 1984 kot sredstvo za nalaganje elektronskih vsebinsporočil oddaljenega strežnika. IMAP je bil razvit leta 1986 za oddaljen dostop do e-poštnih sporočil, shranjenih na oddaljenem strežniku. V bistvu je osnovna razlika med dvema protokoloma ta, da POP prenaša e-pošto s strežnika za stalno lokalno shrambo, medtem ko IMAP pusti na strežniku in preprosto predpomni (začasno shrani) liste lokalno. Z drugimi besedami, IMAP je oblika za shranjevanje v oblaku.

Kakšne so značilnosti POP in IMAP?

Ta dva protokola se najbolje primerjata s pregledovanjem njihovih temeljnih delovnih procesov. POP delovni tok:
 • povezava s strežnikom;
 • sprejemanje pošte;
 • lokalno shranjevanje podatkov;
 • odstranitev korespondence s strežnika;
 • prekinite povezavo.
 • Privzeto vedenje POP je odstranjevanje pošte s strežnika. Vendar pa večina odjemalcev ponuja tudi možnost, da kopijo prenesene pošte pustijo na strežniku. Privzeto so vrata POP3:
 • vrata 110 - nešifrirana vrata;
 • Vrata 995 so vrata SSL /TLS, znana tudi kot POP3S.
 • Delovni tok IMAP:
 • vzpostavi povezavo s strežnikom;
 • pridobivanje uporabniško zahtevane vsebine in lokalno predpomnjenje (seznam nove pošte, povzetek sporočil ali vsebina izbranih e-poštnih sporočil);
 • obdelava sprememb po meri, kot so označevanje prebranih sporočil, brisanje podatkov;
 • prekinite povezavo.
 • Kot lahko vidite, je potek dela IMAP nekoliko bolj zapleten kot POP. Struktura map in e-poštnih sporočil je v bistvu shranjena na strežniku in le kopije - lokalno. Te lokalne kopije so običajno shranjenezačasno Kljub temu jih je možno trajno shranjevati. Privzeto so vrata IMAP:
 • vrata 143 - nešifrirana vrata;
 • Vrata 993 so vrata SSL /TLS, znana tudi kot IMAPS.
 • Kakšne so prednosti POP?

  POP ​​kot izhodni protokol sledi poenostavljeni zamisli, da samo en odjemalec zahteva dostop do e-pošte na strežniku in da so črke najbolje shranjene lokalno. To vodi do naslednjih prednosti:
 • pošta je shranjena lokalno, kar je vedno na voljo, tudi brez povezave z internetom;
 • Internetna povezava je potrebna samo za pošiljanje in prejemanje pošte;
 • ​​
 • shrani prostor na strežniku;
 • Sposobnost, da pusti kopijo pošte na strežniku.
 • konsolidira več e-poštnih računov in strežnikov v en nabiralnik.
 • Kakšne so prednosti IMAP?

  Kot je bilo omenjeno v uvodu, je bil IMAP ustvarjen za oddaljen dostop do e-poštnih sporočil, shranjenih na oddaljenem strežniku. Zamisel je bila omogočiti več odjemalcem ali uporabnikom, da upravljajo isti nabiralnik. Zato boste ne glede na napravo, s katero se boste prijavili v svoj račun, vedno videli enako strukturo e-pošte in map, kot so shranjene na strežniku, in vse spremembe, ki ste jih naredili v lokalnih kopijah, bodo takoj sinhronizirane s strežnikom. Posledično ima IMAP naslednje prednosti:
 • pošta, shranjena na oddaljenem strežniku, je na voljo na več mestih;
 • Za dostop do pošte je potreben dostop do interneta;
 • je hitrejšiPregled, ker se prenesejo le glave, dokler se vsebina izrecno ne zahteva;
 • Pošta je samodejno varnostno kopirana, če je strežnik pravilno upravljan;
 • shranjuje lokalni prostor za shranjevanje;
 • sposobnost lokalnega shranjevanja pošte.
 • Kateri e-poštni protokol je najboljši?

  Izbira protokola je odvisna od vaših posebnih potreb in trenutnega delovnega položaja. Naslednje točke bi morale pomagati pri dokončni odločitvi. Izberite POP, če:
 • Do pošte želite dostopati samo z ene naprave.
 • Potrebujete stalen dostop do e-pošte, ne glede na razpoložljivost interneta.
 • Na strežniku imate omejen pomnilnik.
 • Izberite IMAP, če:
 • Želite dostopati do e-pošte iz več naprav.
 • Imate zanesljivo in trajno povezavo z internetom.
 • Želite kratek pregled novih sporočil ali e-poštnih sporočil na strežniku.
 • Vaš lokalni prostor za shranjevanje je omejen.
 • Zaskrbljeni ste zaradi podpore svojim e-poštnim sporočilom.
 • Če imate kakršne koli dvome, se obrnite na IMAP. To je sodobnejši protokol, ki omogoča prilagodljivost in samodejno varnostno kopiranje e-pošte na strežniku. Poleg tega prostor za strežnike danes ponavadi ni problem, zato lahko pomembne e-pošto še vedno shranjujete lokalno.

  Napake poštnega odjemalca

  Če pride do napake v strežniku POP3: 995 Secure (SSL) številka 0x800C0133, ko poskusite preveriti Gmail, poskusite stisniti svoje poštne mape. VZa odjemalca POP izberite Datoteka & gt; Shrani & gt; «Strni vse mape». To bi rešilo problem.

  Sorodne publikacije