Digitalni fotoaparat Canon Digital IXUS 145: pregledi, pregledi, funkcije in funkcije

Zaradi senzorja velikosti 16 milijonov slikovnih pik, procesorja Digic 4, 8-kratnega optičnega zooma in 32-kratne digitalne povečave, Canon IXUS 145 ne bo nagrajen z inovacijami, vendar je fotoaparat odličnega videza, ki je odlično fotografiran.

Funkcionalnost

Če se osredotočimo na kakovost, se je Canon omejil na vrsto funkcij za uporabnika začetnike z več umetniškimi filtri in nekaterimi osnovnimi ročnimi nastavitvami, kot so kompenzacija osvetlitve in ravnovesje beline, kar lastnikom omogoča malo eksperimentiranja. Na voljo je več načinov scene, vključno s Beach, Snow in Portrait, kot tudi digitalna stabilizacija slike, ki ustvarja kompozitne fotografije in zmanjšuje zamegljenost, kar omogoča fotografiranje v zahtevnih pogojih, kot so nizka svetloba ali premikajoči se predmeti.


Digitalni fotoaparat Canon Digital IXUS 145 omogoča snemanje videoposnetkov visoke ločljivosti in funkcijo ekološkega načina, ki zmanjša porabo energije.

Fotoaparat za začetnike

Kljub dejstvu, da je funkcionalnost IXUS 145 povezana z začetno stopnjo, kamera pomaga pri navigaciji začetnika od fotografiranja v popolnoma samodejnem načinu do nastavitev, ki jih lahko izberete sami. Model podpira Live Mode, ki lastnikom omogoča prilagajanje svetlosti, nasičenosti in kontrasta, spremljanje sprememb na zaslonu, nastavitev ravnovesja beline, kompenzacijo osvetlitve in merjenje.Nikon Coolpix S3600 in Panasonic Lumix DMC-SZ8, IXUS 145 bo stalo manj, vendar je treba upoštevati, da ima fotoaparat tudi manjšo funkcionalnost, model je na voljo v srebrni, rdeči, vijolični in črni barvi. Najverjetneje ji bodo všeč amaterski začetniki in tisti, ki se ne želijo zmešati z nastavitvami.

Oblika in ergonomija

Canon Digital IXUS 145 pomanjkanje ročaja ne računa na povratne informacije lastnikov, saj je fotoaparat lahko držati, saj je tanek in lahek tudi pri vstavljeni bateriji. Ker štrline niso prisotne, se z lahkoto potegne v ozek žep kavbojke ali plašča. Ohišje trajno, brez izbočenih plastičnih delov. Edini resni problem, s katerim se soočajo uporabniki, je pokrov predalčka za baterije, ki ga je včasih težko odpreti.


Glede na ceno ni presenetljivo, da Canon ne ponuja zaslona na dotik, vendar je 2,7-palčni LCD zaslon velik in jasen, sistem menijev je zelo preprost. Gumbi so večji od nekaterih prejšnjih fotoaparatov IXUS (na primer 255 HS), kot tudi razdalja med njimi, kar bi moralo biti za lastnike velikih rok prijetna sprememba. Kljub temu je ta dodatni prostor omejen, saj je bil zaslon zmanjšan s 3 "na 2,7", tako da se prostor med kontrolnimi elementi razširi.
Standardni sistem menijev Canon IXUS 145 naj bi bil razmeroma preprost za klicanje, še posebej za tiste, ki že poznajo kamere fotoaparatov. Najpogosteje uporabljene funkcije so zdaj na voljo prek FUNC /SET v središču navigacijskih tipk. V preostalem deluNadzorna plošča ima zdaj gumbe za bliskavico, ECO, nastavitve zaslona in preklop načina. Slednji je zamenjan z oznako Auto. Nastavitve, kot so makro, kompenzacija osvetlitve in časovnik, ki so bile prej neposredno dostopne, je zdaj mogoče najti v funkcijskem meniju, kar oteži njihovo izbiro, saj je dostop do njih mogoče doseči le prek več menijev.
Pojavi se nov gumb Pomoč na hrbtni strani IXUS 145, ki prikaže kratke nasvete in informacije o zaslonu, na katerem se nahaja uporabnik, kar naj bi začetnim fotografom pomagalo pri učenju funkcionalnosti. Tipke za predvajanje in pisanje se nahajajo nad nadzorno ploščo. Stikalo, sprožilec in kontrola zooma so na zgornjem robu na desni, bliskavica pa na levo, stran od prstov, ki bi jo lahko po nesreči preprečili.

Kakovost slike

Uporabnik Canonovega digitalnega fotoaparata IXUS Camera 145 ocenjuje neverjetno resnične, žive barve in enostavnost uporabe. Hitro in hitro obdeluje posnetke, kar je vedno dobrodošlo v kompaktnem fotoaparatu. Večina izpostavljenosti je dobro uravnotežena in očitno pravilno izmerjena. Čeprav je pri portretnem snemanju na svetlem ozadju nekaj presečkov, lahko to popravite z izravnavo osvetlitve .. Makro način deluje zelo dobro, kar vam omogoča, da se približate subjektu, ki ga fotografirate, ne da bi padli senca zoom objektiva. Robovi okvirja so nekoliko zamegljeni, vendar ni ničesar, kar bi izgledalo neprimerno.
Na voljo je več načinov beline,vendar jih je treba uporabljati redko, saj samodejno ravnovesje beline odlično obvladuje večino prizorov, razen motnih, zaradi katerih so barve hladnejše kot v resnici. Preklapljanje na belo ravnovesje v oblaku popravi situacijo, občutljivost modela pa se spreminja v območju ISO 100-3200 (ročna nastavitev je omejena na 1600). Hrup je zaznan na slikah, posnetih pri ISO 1600 ali višji. Snemanje pri dobri svetlobi pri ISO 800 ali nižjem bi moralo zmanjšati šum na minimum, če slike polne velikosti ne vidite. Tudi nekaj hrupa je prisotno pri ISO 400 pri šibki svetlobi, vendar je še vedno zelo dobra zmogljivost.
Filtri so standard za IXUS, vendar vsak model dodaja nekaj svojega. Vsak od njih je prikazan na zaslonu pred snemanjem, kar je uporabno, ker fotoaparat ne nudi nobenega urejanja ali naknadnega urejanja.Nekatere fotografije Canonovega digitalnega IXUS 145 kažejo majhne barvne aberacije, vendar je malo verjetno, da bi to bilo opazno pri tiskanju fotografij velikosti A4 ali manj. . Optika ne povzroča opaznega popačenja ali obrobljanja, zaslon je jasen, svetel in enostaven za gledanje pri največjem številu kotov, čeprav postane ogledalo v ekstremnem nagibu, kar otežuje gledanje, barve na zaslonu pa se pri svetlem soncu rahlo utišajo. , še posebej, če uporabljate 8-kratno optično povečavo. Čeprav lahko digitalni zoom doseže 32x, je maksimalna slika lepahrupno, zato je bolje držati se 16x in nižje.

Canon IXUS 145: Slabosti in koristi

Po ocenah uporabnikov so navdušene nad kakovostjo serije, 145. model pa jih ni razočaral. Fotoaparat ima omejen nabor funkcij, toda kar je fotoaparat sposoben, je zelo dober, saj ustvarja jasne, svetle in ostre slike. Hkrati bi bilo lepo videti več inovacij. Proizvajalec ima odlično tehnologijo in lepo bi jih bilo videti v proračunskem računalniku - na primer možnost prenosa na socialna omrežja ali zaslon na dotik.
Mnenja kupcev Canonovega digitalnega fotoaparata IXUS 145 kažejo, da je proizvajalec spet izdal odlično kompaktnost v vseh pogledih: enostaven za uporabo, izdelavo odličnih fotografij in prileganje v žep. Čeprav je vedno lepo videti druge značilnosti - panoramski način ali možnost naknadne obdelave, nizka cena ne omogoča reklamacij. IXUS 145 prinaša visoko kakovostne fotografije v širokem razponu pogojev snemanja, če pa potrebujete nekaj boljšega, lahko kupite Nikonove možnosti nakupa Coolpix S3600, ki ponujajo 20MP, kot tudi retuširanje v fotoaparatu, Panasonic SZ8 pa ima Wi-Fi že več časa. širok LCD zaslon in velik optični zoom.

Zaključek

Pregledi Canon Digital IXUS 145 se imenujejo popoln fotoaparat za začetnega fotografa. Njegov sistem menijev je preprost za uporabo, samodejni način dela dobro, cena pa je zelo privlačna. Prav tako je nesporno kakovost slike, velikost in teža fotoaparata pa omogočatavedno vzemite s seboj, ne glede na situacijo.

Sorodne publikacije