Igra za pobeg v sobo - prenašanje in opis žanra

Pobeg v sobi je polni žanr, v katerem je igralec ali skupina igralcev postavljena v zaprto sobo. Da bi se iz nje izvlekli, morate najti skrite predmete, reševati uganke ali dati prave odgovore. Pogosto takšne igre spremlja zanimiva in skrivnostna zapleta, tako da bi ljudje bili bolj zanimivi za iskanje in reševanje skritih namigov. V tem članku se obravnava ena izmed najbolj priljubljenih iger tega žanra - Escape Game, s prehodom katere je treba najti pot iz 50 različnih sob.

Opis igre

To aplikacijo lahko prenesete na napravo Android ali na osebni računalnik. V igri morate prehoditi 50 stopenj, od katerih je vsaka ločena soba s skritimi namigi in pomembnimi elementi, ki vam bodo pomagali priti iz pasti.


Na primer, na prvi stopnji se znajdete v zaprti sobi z opeko, kjer so na tleh razpršeni zlomljeni predmeti, vrata pa so tesno zaprta. Pregledati morate klimatsko napravo in poiskati ročaj izvijača. Po tem, bodite pozorni na TV v bližini drugega dela izvijača. Na plošči inventarja priključite izvijač. Nato poiščite daljinski upravljalnik in kabel. Vrnite se na televizor in ga priključite v stensko vtičnico. Prikaže se koda na zaslonu. Zapomnite si ga in pridite na okno blizu vrat. Z izvijačem odprite pokrov in vnesite kodo. Po tem kliknite na vrata, da se odprejo in sprostijo. Passing the Escape Game: 50 sob prehaja v takem ključu.Z vsakim nivojem se povečuje le zapletenost nalog. Igra združuje klasično iskanje in lov na pike (iskanje elementov na sliki). Med igro Room Escape se boste seznanili z mini zgodbo, napisano posebej za ta projekt.

Drugi projekti v tem žanru

Če vam je ta žanr všeč, potem imate dobre novice za vas - veliko podobnih projektov. Poleg tega lahko najdete ne le prefinjene uganke, temveč tudi tematske igre. Na primer, z liki iz risank ali z zapletom v stari zapuščeni koči, gradu Aztekov, zaporniški celici in laboratorijem za delo s smrtonosnimi virusi.

Sorodne publikacije