Kje namestiti DirectX v računalnik

Po pojavu zelo dostopnih računalnikov se je tehnologija začela razvijati veliko hitreje v različnih smereh in včasih ustvarjala nove, tako da zdaj lahko v običajnem pogovoru slišite veliko nejasnih besed, kot je DirectX. Nekateri in morda se sprašujete, kje namestiti DirectX. V tem članku bomo obravnavali izključno grafično knjižnico DirectX: zakaj je potrebna, kje se uporablja, kdo je ustvarjen in kar je najpomembnejše - kako ga namestiti na svoj računalnik. Naš članek se priporoča samo začetnim uporabnikom operacijskega sistema Windows, ker knjižnica DirectX deluje samo tam.


Zakaj je potreben DirectX

Za začetek morate razumeti, kaj predstavlja. Na primer, začnete igro in milijoni bajtov informacij se začnejo nalagati v vaš RAM, tako da jih ne obdeluje samo osrednji procesor, temveč tudi grafični procesor. Poleg tega morate prebrati pritiske na tipke, položaj miške, ukaze iz operacijskega sistema in še več. Morda to ne bo novica za vas, ampak vse, kar je v računalniku, se obdeluje dosledno.
Vprašanje je, kako prisiliti računalnik, da stori vse to - za to potrebujete računalniška navodila. Če abstraktno, potem kodno kodo napisal razvijalci igre - to so navodila. Zdaj pa si zamislite, da je pri ustvarjanju nove igre potrebno, da to storite znova, vendar dobesedno pomeni "narediti" leta svojega življenja, vendar ta potreba ni, ker obstajajo posebni, na primer, grafičniKnjižnica DirectX.


Programerji ga bodo povezali, potem pa bo pametno uporabiti njegove vire za upravljanje procesov, prikaz grafike in še veliko več. Vendar pa nekateri računalniki v škatli nimajo te knjižnice, zato vam bomo v nadaljevanju povedali, kje namestiti DirectX. Opozarjamo vas, da je navodilo primerno samo za operacijski sistem Windows, ki je tudi ustvaril knjižnico. Mimogrede, uporablja se tudi v konzolah Xbox.

Kje namestiti DirectX 9.0

Če želite namestiti deveto različico, potem verjetno uporabljate zastareli operacijski sistem, kot je Windows XP, zato priporočamo nadgradnjo na 10 različic, ker je storitev XP prišla pred nekaj leti, zato sistem polna ranljivosti. Če pa tega ne želite storiti z osebnim prepričanjem, bo spodaj navedeno navodilo.
Navodila za namestitev devete različice DirectX-a:
 • Ta različica je razvita približno ob istem času kot Windows XP, zato na uradni strani ni bila najdena, samo deseta ali enajsta, vse je odvisno od grafične kartice. Ustvarite iskalnik v brskalniku.
 • Ne prenašajte iz uradnega vira, počakajte na celoten prenos in začnite z namestitvijo.
 • Sprejmite dogovor. Po namestitvi znova zaženite računalnik.
 • Kje namestiti DirectX 11 za Windows 7

  Treba je omeniti, da Windows 7 podpira katero koli različico te knjižnice, razen DirectX 12, ki je bil ustvarjen izključno za Windows 10 in je njegov sestavni del. Spodaj je vodnikče pa ne želite prenesti iz interneta, poiščite disk iz škatle z grafične kartice, nujno morate imeti knjižnico, ki jo podpira vaša grafična kartica, ali prenesite Windows 10.
  Navodila, kje namestiti DirectX 11:
 • Pojdite na uradno spletno mesto DirectX, kjer boste pozvani, da prenesete njihov izdelek.
 • Počakajte, da se postopek prenosa konča.
 • Zaženite napravo z upoštevanjem pravil uporabe.
 • Namestitveni program bo našel najboljši način, zato samo počakamo na konec in ponovno zaženemo računalnik.
 • Na koncu

  Upamo, da boste po branju tega članka razumeli, kje namestiti DirectX in zakaj je bil ustvarjen. Treba je omeniti, da video kartice, odvisno od svoje generacije, podpirajo različne različice DirectX-a, tako da tudi po namestitvi različice 11 lahko deluje le 10, itd.

  Sorodne publikacije