Inicializacija je, da se aplikacija ali naprava pripravi za uporabo. Inicializacijska napaka - kaj storiti?

Inicializacija je kaj? Za kaj je? Kakšne so posledice njegovega izvajanja? Kaj storiti v primeru napak? Ta in številna druga vprašanja bomo obravnavali v tem članku.

Splošne informacije

Za začetek si poglejmo, kaj je inicializacija. Ta zapis se uporablja za ustvarjanje, aktiviranje, pripravo za delo in določanje parametrov programske opreme in komponente strojne opreme. Z drugimi besedami, privedejo se v stanje pripravljenosti za uporabo. Inicializacijski proces je vedno usmerjen od zunaj glede na predmet nadzora (aplikacija ali naprava). To je potrebno za določitev parametrov in pravil dela.

Primeri inicializacije

Predstavimo nekaj realnih situacij in jih razumemo. Tako na primer izgleda postopek inicializacije tiskalnega podsistema, ki tiska podatke na papir? Najprej določite, katera naprava bo delovala. Upoštevajo se vse funkcije, kot so format tiskanja, uporaba barv, največje dovoljeno dovoljenje itd. Za pridobitev takih informacij je treba napravo aktivirati s krmilnim signalom. S pomočjo slednjega boste morali poiskati razpoložljive delovne možnosti ali tekoči proces skeniranja. Prejete podatke bomo prenesli v sistemsko enoto, kjer bodo po obdelavi uporabniku predstavljeni v obrazcumožnosti tiskanja, ki so na voljo za opremo. Kaj je program za inicializacijo? Tako je proces, s katerim se spremenljivi začetne vrednosti ali na nič, preden se program izvajal. Ko že govorimo o, recimo, na magnetni disk, v tem primeru gre za zapis informacije o upravljanju in nadaljnje oblikovanje.

Spregovorimo o programu

Kot lahko vidite, inicializacija - je pomemben vidik interakcije z informacijsko tehnologijo. Pa poglejmo, kako ta proces poteka na primer zagonskega programa EXE. Zato morate najprej opraviti "monter" navodila, ki jih je imel in neuporabne registrov informacije segmenta. Nato shrani v naslovu dimnik, ki je v registru DS. Nato je ponastavitev. In končno - v primeru naložiti želene podatke po odsekih. Ko teče "Assembler", lahko zazna plazov na nekaterih področjih. V tem primeru, preden zagonski modul vključuje 256-bajt regijo, ki je znan kot Program segmenta predpono PSP je. Da nastavite začetno točko za njeno uporabo Vnos DS. Meri aplikacij trgovin za ga je dala na kup, sledi vrnitev v DOS. In tam je pogosto napaka inicializacija. Zakaj? Dejstvo, da je potreben sistem, ki takšno vrednost je nič v skladovnice. Ta zahteva, da se je s posebno ekipo očistili register AX. Če ne, potem pa so problemi. ko bi lahkonapaka pri inicializaciji? Ko uporabljate nelicencirano programsko opremo, ko ni bil izdelan visokokakovostni kramp ali ko je bil zagnan samo na različnih operacijskih sistemih, in naslovi sistemskih registrov so bili premaknjeni.

Kdaj se lahko pojavijo težave?

To je zelo zanimivo vprašanje, na katerega želite odgovoriti, ga odpreti v celoti. Poglejmo, kaj je inicializacija sistema Windows. Najprej se naloži osnovni vhodno /izhodni sistem. In že DSBV inicializira operacijski sistem. Če ni konfliktov s sistemskimi registri, potem vse brez težav in samo delovanje. Ampak, recimo, piratski operacijski sistem je bil nameščen. In tovarniška posodobitev je prišla. Če sprejmete ponudbo za namestitev, bodo nekatere informacije, ki vam omogočajo delo, zamenjane. Zaradi notranjih varnostnih mehanizmov bo delovanje blokirano. Z drugimi besedami, poškodba konfiguracije katere koli aplikacije je najpogostejši razlog, da inicializacija ni mogoča. Na srečo to velja za starejše različice, kot je Windows 10, ki je bil narejen brezplačno. Zdaj pa bodimo pozorni na komponento strojne opreme.

Kako deluje trdi disk?

Spregovorimo o kraju, kjer so shranjeni vsi naši podatki. Inicializacija trdega diska vključuje mehaniko zagona, definicijo v osnovnem V /I sistemu in aktivacijo glavnega zagonskega zapisa. Slednji deluje kot glavna vodstvena enota, od katere je odvisno zaporedjeobdelavo datotek, ki sestavljajo operacijski sistem. Če glavni zagonski zapis ne uspe, se bo operacijski sistem izklopil in zato se trdi disk ne šteje za inicializiran. Treba je opozoriti, da je lahko napaka v tem primeru popolna ali delna. V prvem primeru bo zagon programske opreme prekinjen z besedilnim sporočilom, ki vas obvešča o morebitnih težavah. In zato ne bo izvedena inicializacija trdega diska. V drugem primeru lahko operacijski sistem deluje dokaj pravilno. Vendar pa nekateri podatki ne bodo na voljo za ogled. Obe različici zahtevata kvalificirano diagnostiko problemov.


Testiranje

Torej vemo, kaj je inicializacija. To postopoma vodi k takemu vprašanju - kaj je treba storiti v primeru težav? Najprej morate preizkusiti težavo. To je mogoče storiti bodisi ročno, z obravnavanjem napak, ki jih prikaže računalnik, ali z uporabo katerega koli komercialnega izdelka profila. Mnogi menijo, da niso uporabniku prijazni in informativni ter da raje uporabljajo osnovni vhodno /izhodni sistem. V interesu slednjih je treba opozoriti na sistematično in metodično pridobivanje informacij ter visoko učinkovitost takšnega testiranja. Poleg tega se preverjanje v takih primerih izvede previdno in v majhnih "delih" območja zagona in - v bitih. Če je bilo vse preskušeno in sistem ne deluje, se prikaže sporočilokritični neuspeh. Pri delu s programom se prikažejo informacije o težavi.

Restavriranje

Z navadnimi programi je preprosto. Poskusite jo ponovno namestiti ali obnoviti sistem. Če govorimo o težavah s strojno opremo, je to nekoliko bolj zapleteno. Razmislite o situaciji na primeru istega trdega diska. Najprej se prepričajte, da deluje sploh. Za to morate poslušati. V primeru okvare je verjetno bolje, da ga odložite in kupite novega, saj lahko tu pomagate le s pomočjo specializirane opreme. Če ustvari standardne zvoke, potem:
  • Izvedite popolno obnovo strukture diska. Z drugimi besedami, formatirajte ga (podatki bodo izbrisani) in znova namestite operacijski sistem.
  • Prepišite glavni zagonski zapis s standardnim pripomočkom. Primerna samo za logična področja in obstaja možnost brisanja podatkov.
  • Uredite zagonski sektor s programi drugih proizvajalcev.
  • Odpravljanje napake z uporabo ukaza bootrec in nadaljevanje diskovnih struktur.
  • Zaključek

    Tu je bilo obravnavano, kaj je bila inicializacija. Zasebni primeri in primeri se lahko obravnavajo dolgo in vztrajno, vendar je velikost članka na žalost omejena. Glavna stvar - da je šteje sam mehanizem tega procesa.

    Sorodne publikacije