Inicializacija - kaj je to? Pripravite aplikacijo ali napravo za uporabo

Mnogi uporabniki računalniške in mobilne tehnologije se pogosto srečujejo z izrazom "inicializacija". Kaj je inicializacija, v bistvu si malo ljudi predstavlja. Zato je vredno poskusiti zapolniti to vrzel v znanju in dati konkretne primere.

Inicializacija - kaj je v splošnem smislu

Pod inicializacijo, ki temelji na interpretacijah, ki jih ponuja množica verodostojnih internetnih virov, se razume, da opredeljuje parametre ali konfiguracijo, pripravo za delo, aktivacijske procese itd. Začetek, vendar njegova razlaga bolj ustreza nastanku, začetku ali začetku nečesa.
Inicializacija, kot določen proces določanja določenih parametrov ali njihovih vrednosti, lahko velja tudi za komponente programske in strojne opreme računalniškega sistema. Kaj potrebuje inicializacija, kaj je inicializacija v vsakem posameznem primeru, lahko razumemo na najpreprostejših povezavah. Na primer, uporabnik se je odločil, da bo zamenjal svoj trdi disk, kupil novega, ga namestil v računalnik in ne bo deloval. Zakaj? Ampak samo zato, ker sistem ne more samodejno določiti operativnih parametrov, to je, grobo rečeno, ne razume, kako delati z njim. Tukaj je potrebno inicializirati disk, tako da je OS, tako rekoč, zaznal njegove značilnosti in lahko določi metodo za obravnavo. To bo podrobno opisano.

Glavne smeri inicializacije

Med glavnimiali celo prednostna področja, ki pomenijo inicializacijo, v večini primerov so naslednja:
 • inicializacija programov in aplikacij vseh vrst;
 • inicializacija trdih diskov;
 • inicializacija posebnega podsistema tiskanja;
 • Inicializacija modemov na mobilnih napravah.
 • Seveda, to so samo glavne vrste, ker, če kopljemo v slumih računalniških procesov, jih je mogoče veliko bolj razlikovati. Tu lahko na primer vključimo definicijo začetnih značilnosti procesorjev ali RAM-a v primarnem vhodno /izhodnem sistemu BIOS-a ali celo pripravo operacijskega sistema pred zagonom. Toda glede na kompleksnost tehničnega opisa, ki ga v povprečju ne potrebuje povprečni uporabnik, se to vprašanje ne bo dvignilo. Zato se bomo, ne da bi se pri tem zatekali k tehničnim posebnostim procesov, zadrževali od primera do primera.

  Kako se program inicializira

  Menijo, da so pri vprašanju inicializacije aplikacij prednostni procesi naloge pravilnih začetnih spremenljivk ali nastavitev njihovih vrednosti enaka nič. Ti vključujejo vse vrste stikal, števcev, naslovov itd.

  Na primer, za programe sestavljavcev, ki so v večini primerov predstavljeni z izvedljivimi datotekami COM in EXE, postopek inicializacije sestavljajo štirje glavni koraki:
 • navedba, kateri segmentni registri morajo ustrezati določenim segmentom;
 • shranjevanje naslova registra DS v sklad na začetku izvajanjaprogrami;
 • zapišejo v sklad ničelnega naslova;
 • Prenesite naslov DS segmenta v register DS.
 • Pri obdelavi ustreznih podatkovnih nizov ima proces cikličen značaj, ko vrednost v matriki, ki se začne s spremenljivko z vrednostjo 0 ali 1, pade šele po celotnem ciklu in ko se program izvaja. In cikli so lahko natančno toliko spremenljivk, ki vsebujejo celotno matriko.

  Vprašanja inicializacije trdih diskov

  S inicializacijo trdih diskov je to nekoliko enostavnejše. Nekateri viri trdijo, da je bistvo procesa oblikovanje. To ni res.
  Inicializiranje diska na začetni stopnji, če uporabljate sredstva, ki temeljijo na Windows, definira novo particijo s preslikavo atributov zagonskega zapisa (MBR ali GPT). Naprej, proces ustvarjanja preprost volumen, ki označuje dejansko velikost, dodeljevanje črko (tako da je sistem "videl" disk) se uporablja, in šele nato začne oblikovanje z izbiro ustreznega datotečnega sistema (v večini primerov, NTFS). Na tej stopnji je inicializacija zaključena. Kaj je v tem primeru inicializacija? To je niz ukrepov za nastavitev parametrov trdega diska in ne en sam proces, kot nekateri trdijo.

  Podsistem za tiskanje

  Za tiskalni podsistem je postopek inicializacije najprej določiti, katero napravo je treba uporabiti, in po predložitvi signala skenirati njene zmogljivosti, vključno z nastavitvijo možne velikosti papirja, z uporabo določenega števila barv, podprtih obliktisk, maksimalno dovoljenje itd.


  Te nastavitve se uporabljajo za nastavitve v podsistemu tiskanja. Torej je tiskalnik nastavljen na pravilno stanje in bo deloval pravilno in brez izjeme.

  Inicializacija mobilne telefonije

  V zvezi z mobilno tehnologijo se tukaj pogosto uporablja tako imenovana inicializacijska linija, ki predpisuje nastavitve modema pri vzpostavljanju internetne povezave prek mobilnega operaterja.
  Praviloma ima vhodna vrednost enako obliko - AT + CGDCONT = 1 "IP", "Ime operaterja ali njegov internetni vir". To pa velja samo za primere, ko je namenjen dostopu do interneta v računalniku prek modema, ki je povezan z mobilno napravo.

  Inicializacijske napake in metode za njihovo odpravljanje

  Na koncu je treba opozoriti, da je v vseh spodnjih primerih morda prišlo do napake pri inicializaciji. Kaj storiti v takšni situaciji? V primeru trdih diskov ali izmenljivih medijskih naprav je najlažje preveriti povezavo z matično ploščo. V aplikacijah je najpogostejša napaka koda 0x0175dcbb (kot na primer v igri Sims 3). Glavni problem so konflikti gonilnikov naprav, njihovo pomanjkanje ali napačna namestitev, napake slotov RAM itd. Včasih je težava lahko platforma .NET Framework, za katero želite namestiti posodobitev. Napaka je lahko posledica poškodbe medijev, na primer, iz katere se igra zažene. Na splošno se lahko zgodi malo. Toda rešitev za toTežave bi morale biti narejene na podlagi ocene stanja in povzročile neuspeh vzrokov.

  Sorodne publikacije