Izdelki v Photoshopu: nasveti in triki

Pri izdelavi kolažev za digitalne fotografije je pogosto treba poravnati robove vsakega odlomka, to je zagotoviti, da njegove meje niso jasne in ostre ter gladko teče v ozadje. To se imenuje raztezanje, uporablja se za umetniške namene, pa tudi za skrivanje sledi in nareditev kolaža bolj naravno. Ta članek je namenjen nekaterim možnim načinom ročnega urezovanja v Photoshopu.

Vtiskanje z uporabo radirke

Najlažji način razdelitve v Photoshopu je uporaba orodja za brisanje. Označite mejo izrezanega predmeta z orodjem Lasso, kopirajte ga in prilepite v isto ali novo datoteko. Dobili boste novo plast z ostrimi robovi, ki jih je treba zbledeti.


Izberite orodje Eraser, nastavite ga tako, da je njegova togost minimalna. Poskusite radirko na robu predmeta. Morda bo treba še dodatno prilagoditi velikost in togost gumice za čiščenje, tako da je bilo zabrisanje robov v "Photoshopu" priročno in udobno.
Ena od slabosti te najlažje metode je, da se zaradi tega del predmeta izbriše. To je lahko izravnano: pri dodeljevanju krogajte predmet, ki ni izven njegovih meja, ampak z majhnim robom.

Rezanje z brisalnikom

Večjo kompenzacijo lahko dosežete z rezanjem predmeta z radirko. Ustvarite dvojnik sloja, iz katerega želite izrezati predmet (»Plasti« - »Ustvari podvojeni sloj«). To je potrebnodelajte z nezavarovano plastjo, sicer radirka ne bo obrezala fragmenta in zamenjala slikovnih pik na slikovno točko barve ozadja.


Za razdelitev na "Photoshop" morate tako izbrati orodje "Eraser", dvigniti roko, prilagoditi njegovo velikost in togost ter začeti premikati predmet s tem orodjem. Piksli okoli izrezanega predmeta bodo zamenjani s prosojnimi. Za razliko od prvega načina, boste nadzorovali, kako blizu je, da se orodje prilega predmetu: v nekaterih primerih (na primer, ko delate s sliko glave z razkošno puhasto dlako), bo ta razdalja večja, v drugih primerih (na primer, ko rezujete Predmeti z jasno določenimi geometrijskimi oblikami bodo minimalni. Med delom lahko prilagodite tudi obliko, velikost in togost gumice. Ni potrebno prati vsega okoli predmeta. Odstranite slikovne pike na njeni meji in označite sliko z orodjem Lasso, kopirajte in prilepite.

Pomanjkanje elastičnega ravnanja - nepovratna izguba slikovnih pik

Pomanjkljivost brusenja v "Photoshopu" s pomočjo radirke je, da se delo lahko popravi. Zaradi malomarnega gibanja lahko odstranite odvečne piksle. Ali, recimo, na drugi stopnji izdelave kolaža se izkaže, da so robovi lepo odrezani in sploščeni, vendar so za delo potrebni dodatni piksli, ki so bili nepovratno izgubljeni. In potem bo treba vse delo z rezanjem fragmenta začeti znova.

Delo z žogicomask

Kako narediti kap v Photoshopu, da se lahko kasneje vrnete k urejanju? Natančneje, da ne bi izgubili slikovnih pik, ko "izbrisani" v "Photoshop", je namenjen za delo s plast masko, ne zagotavlja odstranitev, ampak neke vrste prikrivanje slikovnih pik, ki se lahko nato zlahka obrne. Vizualno izgleda kot elastični trak, vendar je globalna razlika v tem, da lahko na kateri koli stopnji, tudi po tem, ko je datoteka zaprta, vrnete poljubno »izbrisano« sliko. Brisalec v tem primeru spominja na orodje, ki izbriše sliko eno za drugo, na drugem koncu pa obnovi tidbite. Torej morate za to ustvariti masko sloja. Ustvarite dvojnik delovne plasti in odstranite prvotno plast ali jo naredite nevidno. Prepričajte se, da je aktivna plast izbrana in ustvarite masko plasti ("Plasti" - "Ustvari novo masko plasti"). V oknu Plasti boste videli, da se v vrstici plasti poleg sličice s pravokotnikom pojavi bel pravokotnik.

Rezanje fragmenta z osenčenimi robovi z masko

Kliknite na bel pravokotnik z miško za delo s samim slojem, vendar z njegovo "masko". Zdaj, če izberete orodje Brush, bo črna barva skrila slikovne pike (zaradi česar so pregledne) in bela - za obnovitev. V skladu s tem bo siva barva naredila piksle prosojne. Izberite Brush tool, nastavite ga, izberite black. Urejanje odrezka slike lahko začnete tako, da skrijete slikovne pike okoli njega. Če vam nekaj v vašem delu ne ustreza, lahko vednospremenite barvo krtače na belo in obnovite slikovne pike. Lahko pa izberete siv odtenek in natančnejše robove. Da bo datoteka v prihodnje urejena, morate shraniti obe plasti in masko plasti. Razdelitev v Photoshop CS6 bo tako udobna, če uporabljate grafično tablico.
Torej je za hitro zabrisanje fragmenta slike dovolj, da uporabimo prilagojeno brisalno orodje, vendar da bi dosegli umetniške učinke in ustvarili kompleksne fotokolonije, je bolje ostati pri delu s plastjo maske, v tem primeru bo senčenje profesionalno.

Sorodne publikacije