Zakaj se telefon polni samo, ko je izklopljen? Vzroki in reševanje problemov

Obstajajo različni razlogi, zakaj se telefon polni samo, ko je izključen. In to je problem, ker sodoben pripomoček zahteva veliko količino baterije, porabi veliko energije, včasih pa ga je treba med uporabo, gledanjem filma, igranjem iger, polniti itd. banalno ni na voljo.

In na splošno je nenavadno, da telefon polnite samo, ko je izklopljen. Vendar je treba opozoriti, da je za nekatere modele tablet in pametnih telefonov je norma, ki jo zagotavlja razvijalec. Čeprav je nesmiselno, vendar je. Toda najpogosteje, če se telefon Meizu zaračuna samo v izključenem stanju (to velja tudi za druge blagovne znamke, vendar ljudje pogosto uporabljajo forume s pametnimi telefoni Meizu), je to problem programske ali strojne opreme. Da razumemo, zakaj se to dogaja.


Telefon se polni samo, če je izklopljen zaradi vdelane programske opreme

Prva in najpogostejša različica je firmware. To še posebej velja za kitajske pametne telefone: ZTE, Meizu, Xiaomi, itd. Ti telefoni se prodajajo na kitajski lupini, njihov rojstni Rusifikator pa zanj ne obstaja. Zato uporabniki pogosto nameščajo programsko opremo drugega proizvajalca - neuradni firmware. Logično je, da lahko takšna programska oprema, ki jo razvijajo ljubitelji programske opreme in jo uporabnik namesti brez takšnih veščin, upočasni. Poleg tega se problemi lahko spreminjajo: šibkiobseg nastavitve svetlosti, močno ogrevanje s pasivnim načinom delovanja, hitro praznjenje baterije, konflikt s polnilnikom. Treba je omeniti, da je ravno zaradi slabe firmware in težav, ki se najpogosteje zgodi nekaj podobnega. S strojnim delom je lahko povezan tudi zelo redko.
Težavo strojno-programske opreme lahko odpravite. Če želite to narediti, se vrnite na uradno različico. Telefoni imajo ustrezno funkcionalnost. V nasprotnem primeru vam bo pomagal servisni center. Vendar pa lahko celo poskušate postaviti novo neuradno firmware, ki, sodeč po povratne informacije, deluje dobro in ne ne. Možno je, da trenutna globalna programska oprema deluje slabo in povzroča konflikt med polnilnikom in samim pripomočkom. V tem primeru se vam ni treba spraševati, zakaj se telefon polni samo v izključenem stanju.

Pomanjkljivo napajanje ali baterija

Logično je iskati razlog v napajalniku - lahko je tudi vzrok. Preverite, ali napajalna enota deluje pravilno. To storite tako, da poskusite z njim uporabiti drugo tableto ali pametni telefon. Če je vse uspešno, težava ni v napajalniku. Prav tako lahko poskusite napolniti problematičen pametni telefon s prenosnim računalnikom ali računalnikom, tako da ga povežete prek USB. Če je postopek polnjenja vključen, ko je telefon vklopljen, morate poiskati težavo v napajalniku.
Obstaja tudi drugi redki razlog - šibka napetost v omrežju. Če pade pod 220 V, se nekateri telefoni in tablični računalniki morda ne bodo napolnili, ko jih vklopite.Včasih je napajalnik tako šibek, da preprosto nima časa, da si opomore napolni telefon, ko deluje. To velja za univerzalno polnjenje drugih proizvajalcev, zato je najbolje, da telefon napolnite z "domačimi" napravami.


Morda je težava v sami bateriji. Če želite preveriti, morate najti isto in poskusiti polniti telefon z njim. Če se izkaže, je problem očitno v bateriji, kar pomeni, da jo je treba spremeniti.

Oksidacija ali kontaminacija kontaktov

Stiki so lahko tudi vzrok za polnjenje telefona samo v izklopljenem stanju. Priporočamo, da voščeno volno nosite na stikih na telefonu in polnilniku. Morda je prav v njih. Na žalost ta način zelo redko pomaga, vendar je upanje vedno tam.

Druge težave

Včasih je nemogoče ugotoviti, zakaj se telefon polni samo, ko je izključen. Tudi strokovnjaki ne morejo vedno odgovoriti. Razlogi so lahko kjerkoli. Na primer, v napajalni enoti se lahko pade mikrokrack. Prav tako lahko pride do mikro zlomov kabla. Vsega tega je nemogoče ugotoviti doma, včasih pa tudi ne dela v delavnicah.
Če pa ne morete rešiti problema polnjenja, potem ne skrbite. Sam po sebi je zanemarljiv. Glavna stvar je, da pametni telefon deluje v redu in opravlja svoje funkcije. Kljub temu je večina uporabnikov mobilne telefone napolnila šele zvečer, ko gredo sami v posteljo. In da bi ga zaračunavali čez dan, ni nobene posebne potrebe. Včasih je tako enostavnosprejeti in ne posvečati pozornosti takšnim malenkostim.

Kateri telefoni so ogroženi?

Ta težava je pogosta. Mnogi uporabniki imajo takšne situacije. Kitajski poceni pametni telefoni pogosto delujejo na enak način. Vendar pa lahko na forumih vidite sporočila, da se ruski telefoni Explay polnijo samo v izključenem stanju, vendar to ne velja za celotno linijo proizvajalca in celo za vse modele. To se zgodi, ne samo s poceni kitajskimi delavci, ampak tudi z dragimi vodilnimi.

Sorodne publikacije