Satelitski satelit Toshiba: funkcije, fotografije in ocene. Primerjava s konkurenti

"Toshiba Satellite" je odličen prenosnik! Modele bomo pregledali v našem članku.

Uvod

Pravilno je izbrati prenosni računalnik, ki je primeren za dani namen. Veliko različnih proizvajalcev in modelov celo zmede izkušene uporabnike. Izberite idealno možnost za dom ali delo, ki vam bo pomagalo pri tehničnih značilnostih. Naprej bomo pogledali serijo prenosnikov "Toshiba Satellite".

Toshibini prenosni računalniki

Toshiba ima bogate izkušnje s proizvodnjo prenosnih računalnikov, ki jih odlikuje visoka kakovost in praktičnost. Serija Satellite je predstavljena s proračunskimi modeli, z elegantnim dizajnom, napredno tehnologijo in zanesljivostjo. Treba je omeniti, da je družba hkrati vzpostavila povsem demokratične cene za svoje izdelke. Nato bomo pogledali osnovne modele tega vladarja.

Toshiba Satellite A300

"Toshiba Satellite A300" je vsestranski domači prenosnik z zelo zmogljivo konfiguracijo. Ohišje modela je sijajno (izgleda zelo impresivno, toda vsi odtisi, praske in praske se takoj vržejo v oko) in ima ravne črte na straneh z zelo zaobljenimi robovi. Pokrov nima zapaha in zaradi p-oblikovanih zank vrne nazaj, pri čemer ima matrico pod samim prenosnikom. Razlikuje se po dobri ergonomiji. Vsi priključki se nahajajo na bočnih straneh in imajo oznake, ki omogočajo enostavno vstavljanje vtiča. Ta model ima infrardeči vmesnik,čitalnik kartic, analogni izhod na zunanji monitor, S-Video in HDMI izhodi, žični LAN priključek, eSATA vrata, USB vrata (štiri) in FireWire, kot tudi režo ExpressCard in modemski priključek. Nekateri modeli imajo omogočen Bluetooth. V tem prenosnem računalniku in optičnem pogonu.

Toshiba Satellite A300 uporablja procesor Intel. Količina pomnilnika RAM - v razponu od 2 do 4 GB, in trdi disk - v razponu od 200 do 500 GB. Video adapter ima 512 MB pomnilnika in odlično deluje s svojimi nalogami. Ena od glavnih prednosti te serije je prisotnost spletne kamere z dobro ločljivostjo 13 MP. Prenosni računalnik je opremljen z 154-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1280x800 slikovnih pik. Matrika je ogledalo, zaradi česar so barve bolj sočne in živahne. A300 ima odličen Harman-Karbon zvočnik na svoji plošči. Baterija "Toshiba Satellite A300" je zasnovana za približno 1 uro in 50 minut. Na splošno je to odličen prenosni računalnik, namenjen širokemu krogu gledalcev in ima veliko različnih konfiguracij, tako da lahko izberete model za igre in delo.
Po mnenju lastnikov so prednosti tega modela odlična oblika in dobra zmogljivost za proračunski aparat. Pogosto so znane po odlični akustiki s polnim delovnim časom in dobri kakovosti spletne kamere. Tisti, ki uporabljajo ta prenosni računalnik za 2-3 let, upoštevajte njegovo zanesljivost in zanesljivost. Med minuse je sijajni umazani telo in pregrevanje med dolgotrajnim delom. Če namestite zmogljivejšo baterijo za Toshiba Satellite A300, bo to zagotovo preseglonjegovi glavni konkurenti - Lenovo, Asus M51Sr.

Toshiba Satellit L750

Ta model je namenjen uporabnikom, ki želijo dobiti prenosni računalnik, ki je primeren za kakršen koli namen. Toshiba L750 ima tudi sijajno telo (na voljo v belih, rdečih in črnih barvah), ki je togo in zanesljivo. Prenosni računalnik ima DVD pogon in dva priključka USB 2.0, ki sta na desni strani. Na levi in ​​sprednji steni sta ključavnica Kensington, Gigabit LAN, USB 3.0 VGA, HDMI, čitalec kartic 5-in-1. Model se lahko uporablja v omrežjih WLAN b /g /n in Gigabit LAN. Na voljo je tudi modul Bluetooth 3.0 + HS. Zaslon prenosnika je diagonale 156 palcev, z ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik, v okviru katerega je 13-megapixel webcam. Slaba stran je njegov sijajni premaz, ki se oddaja na soncu. L750 ima zelo dobre zmogljivosti in je na voljo v več konfiguracijah. Na voljo so naslednji procesorji: Intel Core i3 Intel Core i5 in Intel Core i72670QM z osnovno taktno frekvenco 24 GHz. Večina modelov ima nameščeno diskretno grafično kartico GeForce GT525M. Treba je omeniti, da naprava ne uporablja tehnologije Nvidia Optimus, ki močno skrajša življenjsko dobo baterije. Prenosnik je opremljen z litij-ionsko baterijo, ki traja približno štiri ure in pol (pod pogojem, da bodo omrežni adapterji odklopljeni). Naprava za shranjevanje z zmogljivostjo 750 GB se uporablja za shranjevanje podatkov. Prednost tega modela je dobra kakovost montaže, nizka stopnja ogrevanja in hrup. Med prednostmi tega modela so uporabniki, ki se odlikujejo po odlični kakovosti izdelave, nizki ravni hrupa in pomanjkanjupregrevanje Na podlagi ocen, laptop ima zelo visoko kakovost in glasne zvočnike. Minusi vključujejo odsotnost ruskih črk na tipkovnici in kratko življenjsko dobo baterije. Glavni konkurenti tega modela so prenosniki Dell XPS 15z, Asus K53SV-A1 in Samsung Serie 7700Z5A.

Toshiba Satellite P50-A

Toshiba Satellite R50-A ima aluminijasto ohišje s plastičnimi vložki, zaradi česar je neverjetno trmast. Proizvajalci so upoštevali želje uporabnikov in niso izgubili laptop DVD in CD pogoni. Naprava podpira tako vodilno omrežje Enternet kot tudi Bluetooth in Wi-Fi module. Centrino Wireless modul je na voljo za zagotavljanje odlične kakovosti signala. Na straneh je standardni konektor: USB 3.0 VGA, HDMI in Kingsington ključavnica. Ta model ima diagonalo 156 palcev in se ponaša z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, vendar ima še vedno sijajno površino. Produktivnost naprave je zelo vredna:
 • procesor Quad Core Intel Core i7 s frekvenco 24 GHz (lahko se samodejno pospeši);
 • Grafična kartica GeForce GT 745M s 4096 MB pomnilnika (s sistemom Nvidia Optimus);
 • DDR3 RAM z 8 GB;
 • Zmogljivost trdega diska enega terabajta.
 • Avtonomni delovni čas je nižji od konkurenčnih. V igralnem načinu lahko prenosni računalnik traja največ 1 uro, medtem ko gledanje filmov - dve do tri ure, saj ima baterija samo štiri celice s skupno zmogljivostjo 44 W /h. Na podlagi mnenj so prednosti uspešnosti in visokokakovostnega sistema zvočnikov. Glavni minus: komponente se ne izvajajovaš potencial manjka SSD. Glavni konkurenti so: Acer Aspire V5-573G in Lenovo IdeaPad Y510p.

  Primerjava s konkurenti

  Proračunski modeli serije Satellit v glavnem tekmujejo s proizvajalci, kot sta Acer in Lenovo. Acer prenosni računalniki presegajo japonske naprave v smislu:
 • odlične ergonomije (zlasti na mestu priključkov);
 • Popolnoma izvedene nastavitve zaslona Full HD;
 • IPS z zaslonom na dotik.
 • Lenovo izgubi na kakovosti svojih izdelkov, vendar strankam ponuja široko paleto funkcionalnosti. Vrhunski modeli Toshibe bolj pogosto tekmujejo z blagovnimi znamkami znamke Asus, katerih glavna prednost je zmogljivost in odlična kakovost slike. Odgovor na to je model Toshiba Satellite R50-A, ki ima eleganten dizajn in visoko kakovostno montažo. Vendar pa v zadnjem času, "Toshiba" ne poskuša ustvariti nove modele, in vodilni položaj na sprostitev proračuna vozil je sprejela drugih proizvajalcev.

  Sorodne publikacije