Kako prenesti Windows 7 Safe Mode na prenosni računalnik?

Razvijalci operacijskega sistema Windows 7 so zagotovili vse (ali skoraj vse) nestandardne situacije. Da, obstaja obnovitev sistema za morebitne zrušitve in druge funkcije v imenu varnosti. Ti parametri vključujejo varni način "vetrovi". Kako prenesti Windows 7 Safe Mode na računalnik in prenosni računalnik in zakaj je bil izveden? Poskusimo odgovoriti na to vprašanje v tem gradivu. To je preprosto potrebno, da bi razumeli osnovna načela družine OS "vetrov". In tako bo lažje izvajati oživljanje v primeru padca sistema.

Zakaj je to možnost?

Potreben je varen način v operacijskem sistemu, da lahko odpravite kakršne koli težave v sistemu. Še posebej je koristno v primeru, da ni možnosti za zagon v običajnem načinu. Pri zagonu varnega načina se prenesejo samo glavne storitve. Brez "lepotnega" vmesnika, nepotrebnih programov in še več. Ampak lahko boleče kopati v register in prilagodite druge stvari.


Poskusite lahko tudi obnoviti zgodnje stanje operacijskega sistema. Ni slabo in možnost povrnitve na nedolžen čisti sistem. Ko je ta možnost omogočena, se bo Windows znova zagnal, brez vseh programov in uporabniških nastavitev. Zato je vprašanje, kako prenesti varen način Windows 7, zelo pomembno.
Prav tako ta način zagona pomaga pri situaciji, ko morate onemogočiti preverjanje gonilnika. To je lahko potrebno v primeru, da je dovolj nameščenstarih voznikov. Če ta možnost ni onemogočena, operacijski sistem preprosto ne namesti potrebne programske opreme. Včasih je to potrebno pri namestitvi ADB gonilnikov za Android, ki prenese pametni telefon na fastbatter in kasnejšo firmware. Zato morate ugotoviti, kako varno zagnati Windows 7 prek BIOS-a na prenosnem računalniku ali računalniku. Mimogrede, možno ga je voditi iz okolja "Vetrovi". Toda v tem primeru ne bo nobene posebne priložnosti, da bi se poglobili v osnovne nastavitve operacijskega sistema.


1. način: Uporaba BIOS-a

Najlažji način za zagon računalnika v varnem načinu Windows 7 je v času prenosa Bios-a. To je po proizvajalcu logotipa ali prenosnika Bios. Trenutno morate pritisniti gumb F8. Težava je le v tem, da je nemogoče natančno ugotoviti, kdaj se bo zagnal operacijski sistem, in prenos biosov se bo končal. Zato morate klikniti na F8, dokler se ne prekine zagon in meni z možnostmi prenosa "Winds" ne bo prikazan. Tukaj izberite "Safe Mode". Če uporabljate ta način, se boste morda morali povezati z internetom, nato pa izberite »Varni način s prenosom omrežnih gonilnikov«. Po prenosu potrebnih datotek se bo sistem zagnal. Takoj boste videli razliko od običajnega načina. Prvič - vmesnik bo strašno počasen. Druga - tema se bo uporabljala v slogu "Vetrov" 2000. Tretji - napis "Safe mode" v katerem koli kotu monitorja. Zdaj lahko ukrepate, da lahko obnovite večzgodnje stanje OS ali onemogočanje nepotrebnih možnosti. Po ponovnem zagonu se sistem zažene v normalnem načinu.

Metoda 2. Zaženite ta način iz operacijskega sistema Windows

Malo ljudi ve, vendar obstaja možnost, da odgovorite na vprašanje, kako zagnati Windows 7 Safe Mode na prenosnem računalniku ali računalniku z možnostmi delovnega sistema. . Naj bo zelo enostavno. Odprite meni Start, izberite »Zaženi«, vnesite »msconfig« in kliknite »V redu«. Odpre se upravljalnik možnosti operacijskega sistema. Tukaj morate odpreti zavihek »Prenosi«. Zdaj morate upoštevati "Safe Mode", kliknite "Apply" in "OK".
Vendar ponovni zagon ne poteka nikjer. Računalnik vas bo pozval, da ga znova zaženete. Strinjamo se in vidimo, kako se sistem polni v varnem načinu. Ni treba pritisniti F8 in ujeti trenutek. Poleg tega v nekaterih različicah BIOS-a s pritiskom na tipko F8 aktivirate meni za izbiro sistemskega diska. V tem primeru morate pritisniti Enter in se takoj vrniti na F8. Veliko uporabnikov nima časa. Zato je ta način samo za njih.

Možna tveganja

Kako prenesti varen način Windows 7, ki smo ga razstavili. Zdaj pa govorimo o tem, kaj se lahko zgodi, če v istem načinu poškodujete sistemske datoteke "Winds" ali onemogočite življenje OS. V tem primeru se operacijski sistem ne zažene. In ne samo v običajnem načinu. Varni način tudi ne bo na voljo. Operacijski sistem boste morali v celoti ponovno namestiti. In to ogroža izgubo zelo pomembnih datotek. Poleg tega je treba ponovno namestititrajalo bo veliko časa. Za nekatere uporabnike pa je zelo majhna. Zato je pred produktom kakršnih koli manipulacij v varnem načinu koristno preučiti matrico “, a šele nato nadaljevati z delom.

Varni način na prenosnih računalnikih

To je popolnoma ločeno poglavje, saj nekateri proizvajalci prenosnih računalnikov dobavljajo svoje naprave s posebnim gumbom za vstop v varen način. Služi tudi za obnovitev sistema v primeru njegovega popolnega propada. Tudi v nekaterih prenosnih računalnikih je zelo specifičen BIOS, ki se ne odziva vedno na tipko F8. Kako prenesti Windows 7 Safe Mode na prenosni računalnik? To je odvisno od določenega proizvajalca. Na primer, v prenosnikih Lenovo je gumb One Key Recovery. Lahko se nahaja tako na strani naprave kot tudi nad tipkovnico. S klikom na ta gumb se odpre meni obnovitve. In med drugim bo vhod v želeni način. Na nek način je veliko lažje kot ujeti trenutek, ko zaženete računalnik in ves čas pritisnete F8. Nekateri prenosniki nimajo posebnega gumba za obnovitev. V tem primeru boste morali zagnati način iz operacijskega sistema ali s standardno metodo z Bios in ustreznim ključem. Ampak v vsakem primeru je F8. Ta ključ je že močno "ubit" v samem sistemu. Gumbi preprosto ni mogoče zamenjati.

Zaključek

Torej smo pogledali, kako prenesti Windows 7 Safe Mode preko BIOS-a na lokalnem računalniku in prenosnem računalniku. V tem ni nič zapletenega. In koristi tega režima - avto in majhen voziček. Sistem lahko konfigurirate po lastni presoji alivrne zgodnje stanje operacijskega sistema. Windows lahko ponastavite tudi na tovarniške nastavitve. Lahko se izvedejo tudi različni diagnostični ukrepi. Glavna stvar je, da se ne zmešamo. Sicer po "ugledu" OS ne bo samo začel. In potem ga moraš spremeniti. In to je povsem druga zgodba.

Sorodne publikacije