Vmesni povzetek v Excelu

Med delom v programu Excel se lahko uporabnik srečuje s potrebo po vnašanju vmesnega povzetka poleg običajnega splošnega. Članek bo obravnaval tabelo prodaje blaga v enem mesecu, saj se najpogosteje ta funkcija uporablja za predloženo operacijo. Izgleda, da bo v obliki treh stolpcev: ime izdelka, datum in znesek iztržka. Z uporabo "excel" vmesnih rezultatov obstaja možnost izračuna dnevnega zaslužka enega ali drugega izdelka. Poleg tega lahko na koncu povzamete znesek prodaje blaga. Zdaj bomo podrobno preučili, kako so izdelani vmesni rezultati "Excela".
Pogoji uporabe funkcije

Pojasniti je treba, da mora tabela za uporabo predstavljene operacije izpolnjevati zahteve. Ne pozabite na tri točke:
 • glava tabele naj bo postavljena v prvo vrstico lista;
 • območje celice mora biti privzeto formatirano;
 • Tabelo je treba izpolniti s podatki.
 • Če ste izpolnili vse te zahteve, boste zlahka dobili vmesni povzetek. Zdaj pa si poglejmo natančneje sam proces.

  Ustvarjanje vmesnega povzetka. Uporaba posebnega orodja

  Kako ustvariti vmesni povzetek v Excelu? Prva metoda je prikazana s standardnim orodjem z istim imenom v programu. Torej, začnimo.

  Korak 1: Odpiranje orodja

  Najprej morate odpreti orodje Vmesni povzetek.Nahaja se na orodni vrstici v zavihku "Podatki" (v skupini orodij Struktura). Preden ga odprete, boste morali izbrati celico, v kateri je eno od imen izdelka, v tem primeru izberemo "Krompir".  Korak 2: Konfiguracija zaslona

  S klikom na orodje se odpre okno, v katerem morate določiti izhodne parametre programa. V tem primeru morate poznati znesek prihodkov za določen dan, zato morate v spustnem seznamu »Vsaka sprememba« izbrati »Datum«. Ker bomo izračunali znesek, v spustnem seznamu "Delovanje" boste morali izbrati "Znesek". Prav tako je treba omeniti, da lahko na tej stopnji izberete druge spremenljivke, odvisno od vaših potreb. Med predlaganimi so:
 • najmanjša;
 • številka;
 • največ;
 • esej.
 • Še vedno je treba ugotoviti, kje bo prikazan rezultat. To storite tako, da v polju "Dodaj rezultate po" potrdite polje poleg imena stolpca, v katerem bo prikazan rezultat. Ker smo izračunali znesek, nato izberite "Znesek izkupička, drgnite.". V tem oknu je tudi več spremenljivk: "Zamenjaj trenutne vsote", "Konec strani med skupinami" in "Zbirki podatkov". Od pomembnih je mogoče opaziti samo prvo točko, ostalo pa želeno.

  Korak 3: Končni

  Po vseh nastavitvah morate samo klikniti na gumb "OK". Zdaj v programu si lahko ogledate vmesne vsote po datumih. Treba je omeniti, da se z uporabo minus prijaviteNa levi strani okna lahko združite in razporedite skupine. Dno bo povzeto.

  Ustvarjanje vmesnega povzetka. Uporaba posebne formule

  Poleg zgoraj navedene metode, kako lahko izračunate vmesne vsote v "Excelu"? Formula nam bo pomagala. Tisti, ki pogosto delajo s programom, vedo, da je lažje uporabiti čarovnika za posebne funkcije za vnos formul. Od njega je odvisno in se obrni.

  Korak 1: Odprite čarovnika za funkcije

  Preden sestavite želene rezultate, morate označiti celico, v kateri bodo prikazani. Izberite katero koli celico brez vnesenih podatkov. Nato morate klikniti na ikono "Vstavi funkcijo" poleg vhodne vrstice. Natančno lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
  Odpre se okno čarovnika za funkcije, v katerem mora biti polje "Izbira funkcije" označeno "VMESNI REZULTATI" in kliknite "OK". Za lažje iskanje lahko uporabite razvrščanje po abecedi tako, da v seznamu "Kategorija" izberete "Celoten abecedni seznam".

  Korak 2: Vnos argumentov funkcij

  Ob koncu vseh zgoraj navedenih dejanj se prikaže okno, v katerem morate navesti vse potrebne argumente. Poglejmo vse v redu. V vrstici "Funkcijska številka" morate vnesti številko s seznama, kjer:
  V našem primeru je treba izračunati znesek, zato morate vnesti številko "9". V polju za vnos povezave 1, morate izbrati območje celice s podatki, ki bodo obdelanipomoč. To lahko storite na dva načina: vnesite vse sami ali s kazalcem. Druga možnost bomo uporabili, saj je lažje. To storite tako, da kliknete na desni gumb in izberete želeno območje, nato pa ponovno kliknete gumb za povzetek.
  Ponovno se prikaže znano okno, v katerem lahko določite drugo povezavo (vse štiri). Če tega ne storite, kliknite gumb »OK« in rezultati bodo prikazani v tabeli.

  Sorodne publikacije