Izgubljeni zvok - kaj storiti? Vzroki in pravna sredstva

Od pametnih telefonov se pojavljajo različne vrste okvar. Ne morejo vsi ugotoviti, zakaj je razlog, zato takoj vzpostavi stik s servisnim centrom. Morda bo taka odločitev pravilna. Toda nekatere napake v sistemu lahko odpravite s pritiskom na en gumb. Zato je bolje poskusiti samostojno obravnavati, kaj storiti, če zvok izgine. Včasih preprosto spremenite nastavitve.

Problem z zvokom

Izgubljen zvok, kaj storiti? Treba je opozoriti, da to ni najpogostejša težava s pametnimi telefoni. To se zgodi zelo redko in na splošno iz kritičnih razlogov. Uporabnik je lahko na primer kriv, neustrezna montaža naprave ali sistemske napake. Problem je lahko tudi drugačen. Uporabnik morda ne bo slišal sogovornika. Obstaja tudi hrup in škripanje. Včasih se zvok lahko spremeni in glasnost se samodejno prilagodi. Zato je pomembno razumeti, zakaj je zvok izginil in kaj storiti.


Razlog za izgubo zvoka

Pravzaprav je lahko veliko razlogov. In nekateri so lahko zelo nepričakovani. Z drugimi bo lahko ravnati in ne bo rešeno. Med glavnimi razlogi lahko razločimo:
 • okvarjene govorce;
 • je avdio vtič okvarjen;
 • Težave z dobičkom;
 • sistemske napake.
 • Poleg tega lahko še vedno naletimo na težave, ki jih povzroča malomarno izkoriščanje. Telefon ste na primer spustili na tla ali v vodo. V tem primeru govorci zagotovo ne bodo uspeli.Morda je tudi težava, ki jo povzroči proizvajalčeva napačna montaža.

  Preverjanje

  Če zvok izgine, kaj storiti? Za začetek lahko poskusite znova zagnati napravo. Seveda to ni rešitev za vse težave, vendar pogosto pomaga obnoviti pravilno delovanje naprave. Na žalost mobilni operacijski sistemi pogosto ne uspejo. Včasih je dovolj, da ponovno zaženete stroj, da ga vrnete v delo.


  Če pa ta metoda ni pomagala, je treba izvesti popolno preverjanje naprave. Morda so bile nastavitve ali posebna konfiguracija zaradi nekega razloga ponastavljene. Samo kliknite na tipko za glasnost. Če opazite, da se na zaslonu pojavi lestvica glasnosti in je nastavljena na najvišjo vrednost, mora biti zvok.
  V tem primeru boste morali poslušati napravo. Običajno obstajajo različni sistemski zvoki, ki bodo pomagali določiti vzrok napake. Lahko pa so tudi onemogočeni. Zato je najbolje, da greste naravnost na nastavitve pametnega telefona in poiščete zvočni meni. Skoraj vsaka naprava ima nastavitev načina predvajanja. Poleg tihega, vibracijskega in glasnega, lahko nastavite tudi svojo konfiguracijo. Zgodi se, da je v sistem vključen zvok sistema, vendar je obseg klica minimalen. Tukaj boste morali skrbno preučiti vse, da boste razumeli. Če vidite, da je nastavitev zvoka nastavljena na privzeti način z maksimalno glasnostjo, vendar zvok ni več, kaj storiti v tem primeru? Moram iskati napako.

  Ne slišite sogovornika

  Mogočese zgodi, da slišite klic, vsa sporočila spremlja tudi zvok, vendar sogovornik ni slišan. To je precej pogosta težava, zlasti za ljudi, ki se slabo odlagajo v telefonih. Vsak izkušen uporabnik vam bo povedal, kako ravnati s tem problemom.
  Med naslednjim klicem boste morali pritisniti tipko za glasnost. Včasih se glas sogovornika zruši in zdi se, da zvok ni več. V praksi je dovolj, da med klicem nastavite največjo glasnost.

  Težave z govornikom

  Ampak, če nič od zgoraj navedenega ni pomagalo, in zvok v dinamiki je izginil, kaj storiti, se bo moral ukvarjati s samim seboj. Morda je zvočnik pokvaril telefon. Takoj morate razumeti, da morate v tem primeru iti v servisni center. Prvič, da bi jo lahko neodvisno nadomestili, so potrebna določena znanja, in drugič, zelo težko bo najti model zahtevanih podrobnosti. Tudi neizkušen uporabnik se lahko sooči z dejstvom, da bo v upanju, da bo v lupini našel enega zvočnika, zaznal več hkrati. In to dodatno otežuje neodvisno popravilo naprave. Seveda, skupina zvočnikov - ni pogost pojav, vendar se lahko pojavijo tudi pri opravljanju določenih možnosti. Na primer, eden deluje z zvokom v igrah in glasbo, drugi pa vam omogoča slišati sogovornika, tretji je odgovoren za zvoke sistema.

  Zakaj se zvočnik prekine?

  Če se zvok izgubi na "iphone", ne smete panike takoj. Kaj storiti v tem primeru? Na splošno se algoritem delovanja ne razlikuje od tistega, ki je predlagan za druge modele.Takoj se morate spomniti, kaj se je pred kratkim zgodilo pametnemu telefonu.
  Običajno nepravilno delo zvočnikov je povezano z:
 • zamašitvijo naprave;
 • s sežiganjem tuljave ali zapiranjem;
 • prelom v tuljavo.
 • Zamašitev je pogosta težava v zvočnem modulu. Toda v tem primeru zvok le redko popolnoma izgine. Pogosto se slišijo nekateri zvoki, vendar so pridušeni. V tem primeru lahko poskusite sami očistiti telefon. Dovolj bo, da vzamete staro zobno ščetko ali bombažno palico. Toda čiščenje dinamike - ni lahko. Prej je bil telefon zlahka razstavljen na vseh sestavnih delih. Zdaj proizvajalec poskuša izdelati monobloke, ki lahko razstavijo strokovnjake. Če je tuljava pregorela ali je prišlo do napake, bo zvočnik oddajal hrup ali razpoke. In tako lahko modul še vedno deluje dolgo časa, vendar je bolje, da se z popravilom ne odloži. V tem primeru se boste zagotovo morali obrniti na servisni center. Za prelom v tuljavi je značilno dejstvo, da zvočnik sploh ne daje nobenega zvoka. V tem primeru je pripravil samo popolno zamenjavo.

  Težave z zvočnimi priključki

  In če je zvok na "iPhone 5" izginil, kaj naj storim v tem primeru? Spet je vredno omeniti, da so težave z zvokom univerzalne za vsak sodoben pametni telefon, pa naj gre za napravo Apple ali Samsung. Nekateri priporočajo preverjanje zvoka v slušalkah.
  Če so zvočniki »tihi« in slušalke oddajajo zvok, lahko poskusite naslednje:
 • večkrat vstavite in potegnite vtikaččas predvajanja glasbe;
 • priključite slušalke, pritisnite gumb za povečanje glasnosti in odstranite vtič;
 • razprši avdio konektor s stisnjenim zrakom;
 • Če je v telesu tekočina, po možnosti razstavite telefon in ga očistite.
 • Včasih se lahko zgodi, da se v priključku vpnejo tako imenovane "antene". V tem primeru je naprava opremljena z informacijami, da so slušalke povezane, zato zvočniki ne oddajajo nobenega zvoka. Ta težava je rešena samo v servisnem centru.

  Težave s pospeševalnikom zvoka

  Seveda lahko včasih zvok preneha delovati s pokvarjenim krmilnikom glasnosti in padcem umazanije. V tem primeru bo težko odpraviti težavo. Toda težave z zvočno kartico bo zagotovo prisilil uporabnika, da gre v servisni center.
  Dejstvo je, da je nemogoče samostojno določiti neuspeh odbora. Zato se moram obrniti na strokovnjake in nato na določitev enega od razlogov, zakaj bi se ta problem lahko pojavil:
 • vlaga v napravi;
 • pregrevanje naprave zaradi intenzivnih programov itd .;
 • fizična škoda ali nepravična montaža.
 • Težave s programom

  Kaj storiti: Zvok je bil izgubljen pri "iPhone 6". Kot kaže praksa, je bolje, da takoj odidete v servisni center. Prvič, uradna podpora za naprave Apple je vedno vrhunska, in drugič, neizkušen uporabnik lahko poškoduje drag model mobilnega telefona. Toda ko gre za programske opreme zruši, potem lahko poskusite "barantati" s sebojsistema. Zvok se lahko izgubi, če:
 • je virus šel skozi sistem;
 • namestitev programske opreme nizke kakovosti po meri;
 • ​​
 • napačna ponastavitev na tovarniške nastavitve;
 • prenesite "piratske" programe.
 • Nekatere od teh težav je mogoče rešiti same. Na primer, znebite se nameščene programske opreme, prenesite tudi protivirusni program in preizkusite sistem za zlonamerno programsko opremo. Če je mogoče, je bolje ponastaviti na tovarniške nastavitve.

  Ponastavitev na tovarniške nastavitve

  Izgubljen zvok - kaj storiti? Če vseh zgoraj navedenih metod ni mogoče rešiti s težavo in ste popolnoma prepričani, da so težave nastale zaradi napake v programski opremi, lahko poskusite ponastaviti tovarniške nastavitve.
  Če želite to narediti, morate iz telefona izbrisati vse informacije, sicer bo trajno izbrisana. Zaželeno je, da uporabite varnostno kopijo sistema. V tem primeru bodo vse informacije o računu, konfiguracija in druge nastavitve shranjene in po ponastavitvi lahko obnovite. V meniju za nastavitve telefona lahko ponastavite tovarniške nastavitve in kombinacijo tipk.

  Sorodne publikacije