Funkcija file_put_contents v PHP - kaj je to? Opis, primeri

V programskem jeziku PHP file_put_contents - funkcija, ki zapiše podatke v datoteko z ekvivalentom fopen (), fwrite (), nasproti operandov fread () in fclose (). Sprejema dva parametra: ime datoteke in vsebino za pisanje, s tretjim neobveznim parametrom, ki določa dodatne značilnosti operacije. Če je izračun datoteke file_put_contents v PHP-ju uspešno zaključen, vrne število zapisanih bajtov v datoteko.

File_put_contents v PHP - kaj je to? Primeri

Algoritem:
 • v primeru, da je nameščen USE_INCLUDE, je preverjen način vključitve kopije * filename *;
 • ustvari datoteko, če ne obstaja;
 • odpre datoteko;
 • datoteka je blokirana, če je nastavljena LOCK_EX;
 • Skript gre na konec datoteke, sicer se vsebina izbriše.
 • zapisovanje podatkov v datoteko;
 • zapiranje datotek in odklepanje.
 • Ta operand vrne število znakov, shranjenih v datoteki, ko je uspešno zaključen, ali FALSE, če se zruši. Uporaba funkcionalnosti je zelo preprosta. Primer:

  Ne pozabite, da morate najprej nastaviti ime $ datoteke. Poleg tega je preprosta skripta, ki naj bi izpisala "52 bajtov", kar je vsota treh vrstic besedila, plus dva nova znaka, uporabljena za matriko implode (). Znak nove vrstice ima znotraj datotek samo en znak, PHP pa ga uporablja z dvema in n.

  Tretji parameter file_put_contents lahko prenesete v PHP, da dodate besedilo v vaš drugi parameter obstoječemu besedilu v datoteki. Če ne uporabljate FILE_APPEND, bo obstoječe besediloizbrisano in zamenjano, kar ni vedno želeno vedenje skripta.


  Možne napake

  Pri pisanju poštnega skripta, ki ga oddaljeno preveri naš poštni strežnik, lahko pride do težav. Naložiti mora priponko in jo kopirati v imenik na lokalnem spletnem strežniku intraneta.
  Skript pravilno skenira pošto, vendar lahko pride do težav pri delu s prilogami: PHP Opozorilo: file_put_contents: Ni mogoče odpreti niti: C: inetpubwwwrootquotation_testloglog_mailcheck.php je dovoljen v vrstici 107. Rešitev je, da preverite direktivo open_basedir v php.ini. Morate ugotoviti, ali obstaja imenik C: inetpubwwwrootquotation_testlogscans ?, in ga po potrebi dodajte.

  Sorodne publikacije