Kako zamenjati žarnico avtomobilske številke: navodila korak za korakom

Avto v svoji zasnovi sestoji iz velikega števila vozlišč, od katerih vsako opravlja svojo funkcijo. Obstaja več in manj odgovornih delov. Nekateri bolje popraviti na bencinskem servisu, saj to zahteva nekaj znanja, recimo, za izvedbo večji pregled motorja ali menjalnika. Bolje je, da sami odpravimo neobčutljive probleme. Spregovorimo o tem, kako spremeniti žarnico števila, ki je potrebna za to in ki ima lahko težave.

Enostavnejša preprosta

Prometna policija ima lahko vprašanja, če svetloba številke ne bo delovala. Morda globa za to ne bo izdana, vendar bo ostala neprijetna prepad in čas bo porabljen. In ker zamenjava žarnice, označuje registrsko tablico, je lažje kot preprosto, zato je vredno narediti sami. Bila bo hitrejša in zanesljivejša, seveda pa bo cenejša od opravljanja takšnih del v avto servisih. Tukaj lahko narediš vse na svojem pravem mestu, ne na nek način. Na žalost, na mnogih STO enako velja za avtomobile in drobna popravila. Ker spreminjanje žarnice števila lahko kdorkoli, potem to ne zahteva posebne spretnosti in znanja. Dovolj minimalnega nabora orodij in malo prostega časa, nato pa lahko varno začnete z delom.

Iskanje vzroka napake

Kot kažejo statistični podatki, v samo 40% primerov žarnica piha. Pogosto težava ni v njej. Priporočljivo je, da začnete od preprostih do zapletenih inopravite naslednje:
 • Očistite krpo z osvetljenimi reflektorji pred umazanijo, prahom itd. Vizualno poskusite ugotoviti, ali je žarnica temna, kondenzirana v notranjosti ali poškoduje strop zaradi visoke temperature.
 • Običajno sta nameščeni dve svetilki. Če ena od njih gori, potem to ni varovalka ali ožičenje. Ko pritisnete na strop, žarnica gori in ugasne, kar pomeni, da slabo stoji v gnezdu.
 • Če nobena od luči ne sveti, preverite vgradno škatlo za vnetljive varovalke. Če so celote, potem bomo poklicali ožičenje.
 • Kako zamenjati zadnjo žarnico: praktični nasveti

  Če so bile upoštevane vse možnosti in nič ni pomagalo, morate začeti zamenjati žarnico. V tem ni nič zapletenega. Orodje bo zahtevalo ravno in kodrasti izvijač, čeprav ta ni vedno potreben.

  Najprej morate odstraniti zaponke, ki držijo pokrov stropa. Zaželeno je, da ne zlomijo ali takoj kupijo rezervne. Nato izklopite vžig in izklopite ožičenje. Jakna je običajno pritrjena neposredno na strop s standardnim zapahom. Izključite vse, kar je zelo preprosto, samo pritisnite zapah in odstranite žice. Po tem morate nosilec žarnice priviti na levo stran pod določenim kotom, tako da se izvleče iz sprožilca. Sedaj lahko žarnico pred vami mirno spremenite. Sestava se izvaja v obratnem vrstnem redu. Tukaj veste, kako spremeniti žarnico številke. "Priora" v tebi ali "deset", kar pomeninima Razlike ponavadi samo v načinu pritrditve in oblike stropa.

  Pomembno je poznati vse

  Preden dobite nosilec žarnice, morate izklopiti vžig. Če tega ne storite, lahko pride do kratkega stika zaradi kontaktnih spopadov. V zvezi s tem ni nič dobrega, saj lahko plača za ožičenje kjerkoli. Klicanje in popravljanje bo zelo težko in problematično.
  Prav tako bodite pozorni na moč izdelka, preden zamenjate žarnice številke. Na Priori, na primer, so običajni 5 vatov brez pokrovčka. Priporočamo, da se s prsti ne dotaknete žarnice, saj se med procesom segreje na visoko temperaturo. To še posebej velja za halogenske žarnice. Zaradi prisotnosti maščobnega stekla na steklu izgorejo. Zato je delo najbolje opraviti v rokavicah ali prtičku.

  Življenjska doba žarnice

  Trenutno se na Kitajskem proizvaja veliko število sestavnih delov za sodobne avtomobile. Nenavadno je, da je dovolj kakovostnih izdelkov, ki jih je težko razlikovati od izvirnika. To je redko, vendar so se nekateri vozniki še vedno srečali s takšnimi. Kar se tiče žarnic, da osvetlijo številko, potem je nedvoumno nemogoče reči. Običajno je trajanje njihove službe približno 2-3 leta. Vendar je veliko odvisno od pogojev delovanja. Na primer, če strop dobi vlago, je jasno, da bo žarnica gorela. Enako se zgodi s slabim stikom. Žice se bodo začele stopiti in posledično ni osvetlitve. SevedaPriporočljivo je, da kupite le originalne svetilke, saj je njihova življenjska doba večja od kitajskih analogov. Res je, da ni nobenega zagotovila, da drag izvirnik ni izdelan v isti Kitajski, ampak samo v drugi tovarni. Iz tega razloga, preden zamenjate žarnico številke na Solarisu ali katerem koli drugem avtomobilu, si oglejte razpon. Bolje je kupiti poceni domače svetilke, kot je "svetilnik", ki so se dobro izkazale.

  Enostavnost izvedbe del

  Bolj ko je avtomobil novejši in dražji, manj je avtomobilistične sposobnosti za samopopravilo. Včasih tudi žarnice ne morejo zamenjati same. Ampak dražji modeli ne pripadajo tem. Na primer, zamenjava žarnice številke "Ford Focus" je zelo preprosta in zelo priročna.

  Instrument potrebuje samo preprost izvijač. Pritrditev sponk prtljažnika in odstranitev na stran. Poiščite kabelski snop in s klikom na ustrezni zapah odklopite. Potem obrnemo strop s svetilko okoli 40 stopinj na levo in vse, kar je pred nami. Zamenjava deluje bolje kot original, saj so ameriške žarnice zelo dobre kakovosti in služijo zelo dolgo. Nato vse zberemo v obratnem vrstnem redu, ne da bi pozabili namestiti prtljažnik na mestu.

  Previdnost ne bo motila

  Pogosto stanje zavese pušča veliko možnosti. Včasih jih razpoči zaradi visokih temperatur ali mehanskih vplivov, njihovo uničenje pa se zgodi in banalno zaradi časa.Zelo priporočljivo je, da po potrebi skrbno razstavite strop. Zelo verjetno je, da se vam bo zlomil v rokah.
  Če je vaš avto opremljen s konvencionalno žarnico z žarilno nitko, jo lahko zamenjate s podobno močjo LED. To je posledica dejstva, da slednji služijo urejenemu daljšemu času in zagotavljajo boljšo kakovost razsvetljave. Stojalo je tudi poceni in nameščeno na podoben način kot običajno. Zdaj veste, kako spremeniti žarnico številke. Kot lahko vidite, tukaj ni nič zapletenega. Pogosto celo posebno orodje ni potrebno. Sčasoma zamenjava v najslabšem primeru ne traja več kot pol ure. Običajno uspevam 10-15 minut. Glavna stvar je, da sledite zaporedju in ne postavite preveč močnih svetilk, ki tali stike in ožičenje.

  Sorodne publikacije