Nastavitev Foobar2000 za maksimalno kakovost

Med glasbenimi igralci današnjega časa je Foobar2000 verjetno eno najpomembnejših krajev. Nekateri uporabniki, ki niso popolnoma razumeli njegovih zmogljivosti, napačno trdijo, da je Foobar2000 dober avdio predvajalnik z jasnim vmesnikom. Ampak reči, da je samo dober, ne govori ničesar. Dejstvo je, da vsebuje toliko različnih in včasih dokaj nepričakovanih programskih rešitev, ki se včasih sprašujejo, kako je razvijalcem uspelo združiti vse v enem paketu. V spodaj predstavljenem gradivu bomo poskušali razmisliti, kako je Foobar2000 konfiguriran tako, da maksimira kakovost zvoka z uporabo absolutno vseh glavnih in skritih funkcij, ki pa jih je mogoče uresničiti le z namestitvijo dodatnih komponent, od katerih bodo najpomembnejše predstavljene. Ampak vse je v redu.


Izdane spremembe

Očitno so razvijalci tega predvajalnika prišli do njegove izdelave dokaj temeljito. Ni presenetljivo, da na uradni strani, kjer je ta programska oprema na voljo za prenos popolnoma brezplačno, lahko najdete najnovejšo različico predvajalnika za sisteme Windows, Foobar2000 za Mac in mobilne platforme.
Za prenos morate izbrati samo desno povezavo in jo klikniti. Ampak tukaj je treba paziti na dejstvo, da za iste sisteme oken, lahko prenesete namestitev distributive neposredno s povezavo na vir ali dobite aplikacijo iz Store. Za začetekprenos za "jabolko" mobilni OS bo moral iti preko napotitvene povezave do ustreznega skladišča. Na žalost Foobar2000 za Linux na spletnem mestu ni predstavljen, vendar se namestitev lahko zažene, na primer, na Ubuntu platformi s programom Wine, ko je sistem konfiguriran kot sprememba operacijskega sistema Windows XP. Ker pa se sistemi Windows štejejo za najbolj razširjene, bomo upoštevali vse glavne vidike, povezane z namestitvijo in nastavitvami predvajalnika, samo za njih.


Glavne značilnosti prednosti in slabosti glasbenega združenja

Kar zadeva priložnosti, je samo nerealno opisati vse v enem članku. Vsaj lahko se omejimo na dejstvo, da je glavni poudarek uporabe tega predvajalnika glasbe, da predvajate visoko kakovostne nestisnjene formate brez izgube zvoka, čeprav sam predvajalnik zazna skoraj vse znane avdio formate brez potrebe po namestitvi dodatnih kodekov (potrebni so za razširitev funkcionalnosti predvajalnika in doseganje najvišje kakovosti zvoka. , ki bo nekoliko kasneje). Nesporne prednosti glasbenega predvajalnika Foobar2000, poleg podpore največjemu številu avdio formatov, vključujejo prilagodljivost nastavitev, možnost priključitve dodatnih programskih modulov v obliki DSP efektov in "železne" naprave za predvajanje, podporo za integracijo dodatnega zvočnega gonilnika, kodeke in dekoderje ter še veliko več. Pomanjkljivosti vključujejo odsotnost vnaprej določenih nastavitev za vgrajene učinke, pa tudi popolno odsotnost ukrajinskega jezikovnega vmesnika.

Namestitev glavnegaprogrami

Končno ste se odločili za izbiro platforme in prenesli namestitveno distro, ki je trenutno na voljo kot različica 1.4. Čeprav namestitev dodatnih komponent ni upoštevana, upoštevamo samo namestitev glavnega programa. Na podlagi opisa sistemskih zahtev, ki so predstavljene na uradnem viru, lahko predvajalnik zlahka deluje tudi na zastarelih procesorjih i686 in v razmeroma zastareli družini operacijskih sistemov Windows. V Sedmi spremembi in zgoraj se praviloma namestitveni program zažene v imenu skrbnika (pod pogojem, da uporabnik ne onemogoči računa superupravitelja), potem pa se morate strinjati z zanesljivostjo aplikacije iz službe za nadzor UAC, nato pa sledite navodilom ustreznega »Glavnega skrbnika«. » Tu ni nič zapletenega.
Po želji je lahko eden od korakov popolna ali prenosna namestitev. Pri izbiri celotne namestitve, ki jo želite spremeniti, privzete nastavitve niso potrebne.

Prva vožnja in prejšnje hitre nastavitve

Torej je program nameščen. Zdaj je čas, da se seznanite z vmesnikom predvajalnika in izvedete nastavitve zvoka na predvajalniku v Foobar2000 na podlagi funkcij, predstavljenih v glavnem programskem paketu. Po zagonu aplikacije bo na primer bližnjica, ustvarjena na namizju, samodejno prikazala pogovorno okno Hitre nastavitve.
Tu lahko izberete barve oblikovanja, distribucije in razvrščanja skladb na seznamih predvajanja, namestitedodatne informacijske bloke itd. Vsi elementi vmesnika se samodejno spremenijo, ko kliknete na ustrezno možnost. Po tem lahko odprete skladbo, več datotek ali map, da jih dodate igralcu. Upoštevajte, da se lahko tudi v videoposnetkih v izbranem imeniku predvajajo tudi zvočni posnetki. Glavne parametre si lahko ogledate v meniju datoteke tako, da izberete ustrezno postavko (Preferences).
Na začetku je tovarniška nastavitev Foobar2000 taka, da na splošno ni treba spreminjati prikazanih parametrov. V najboljšem primeru lahko eksperimentirate z izenačevalnikom, ki je v razdelku DSP učinkov, ki je prikazan v meniju Pogled.

Namestitev dodatnih gonilnikov ASIO

Zdaj pa preidimo na namestitev dodatnih komponent, ki lahko izboljšajo kakovost zvoka. Za reprodukcijo lahko lastniki računalnikov in prenosnih računalnikov z zmogljivimi zvočnimi karticami (vključno z zunanjim tipom) uporabijo namestitev posebnih gonilnikov ASIO, da primarni zvočni gonilniki sistema presežejo vse parametre. Očitno glasbenikom, ki delajo z virtualnimi studii in sekvencerji, ni treba razlagati, kaj je to, saj so to ASIO gonilniki, ki so potrebni, da bi kar najbolje izkoristili zvok v številnih od teh programov. Za konfiguracijo Foobar2000 (na primer Windows 7) je na voljo tudi ta programska oprema. Lahko ga prenesete na uradni strani. Če želite povezati preneseni gonilnik, morate datoteko foo_out_asio namestiti v imenik Komponente vglavni imenik namestitve predvajalnika, nato ga zaženite in sprejmite dodatek komponente.

Po tem morate kopirati element aktivirati s klikom na gumb Uporabi in GARAZD. Po ponovnem zagonu predvajalnika lahko izberete želeni gonilnik z njegovim bitom.
V nastavitvah ASIO je najbolje, da nastavite največjo vrednost za medpomnilnik (2048 vzorcev).
Opomba: ko izberete predvajanje ASIO neposredno v razdelku Output, lahko velikost vmesnega pomnilnika povečate na 30.000 ms.

Vgradnja dodatnega strašilo

Kot voznik ASIO nekaj integriran saundkartamy ni podprt (izjeme so zvočne kartice s podporo za High Definition Audio), lahko njihovi lastniki, ki določajo Foobar2000 na višjo kakovostno predvajanje zvoka vodenje z ustanovitvijo posebne komponente Kernel Streaming podporo, ki Prav tako je potrebno prenesti s uradne spletne strani razvijalca v obliki dinamične knjižnice. On, kot sestavnega dela ASIO, da se premaknete na zgornji imenik, potem pa vključite izhodne nastavitve v programu (izhod), izbiro za predvajanje komponente, katerih ime se začne s predpono KS.

Foobar2000 nastavitve za format predvajanja SACD

Za uporabo vtičnikov in digitalno-analogni pretvornik (DAC) predvajalnik je mogoče nastaviti, da igrajo izboljšano obliko SACD, ki nadomešča običajne CD-ROM. Najprej morate priključiti napravo za predvajanje in namestiti ustrezno programsko opremo,naloži iz vira proizvajalca strojne opreme. Nato morate namestiti dodaten dekoder za Super Audio CD, ki ga je, kot je že jasno, mogoče prenesti na programsko opremo za razvijalce Foobar2000

. je bila prikazana na primer.
Po tem lahko aktivirate dodatni procesor in dekoder DSP. Ko se operacije potrdijo, se predvajalnik ponovno zažene.
Nameščene komponente se bodo pojavile na seznamu.

Namestitev komponente ASIOProxy

Druga dodatna nastavitev za Foobar2000 je povezana s komponento ASIOProxy, ki je zasnovana za predvajanje DSD. Ta pripomoček je opremljen z zgornjim dekoderjem in njegova dejanja so popolnoma enaka vsem, kar je bilo opisano zgoraj.
Med drugim lahko ročno namestite poseben transkoder ASIO, tako da zaženete namestitveni program iz mape dsd_transcoder, ki se nahaja v imeniku cd. Nato se bo na seznamu gonilnikov za predvajanje pojavil podani element.

Spreminjanje programskega vmesnika

Glede spreminjanja videza predvajalnika je program Foobar2000 opremljen z nekaterimi možnostmi za upravljanje elementov vmesnika.
Najprej morate omogočiti to funkcijo, kot je prikazano na zgornji sliki, nato pa lahko uporabite meni PCM na izbranem elementu ali polju s podatki, da spremenite njegovo vrsto, lastnosti itd.Skins tretjih oseb
Vendar, kot kaže praksa, je mogoče odkriti popolnoma vse vgrajene skrite funkcije predvajalnika samo z namestitvijo dodatnih tem dizajna (kože). Pri izbiri priljubljene lupine Xchange Br3tt lahko preprosto prikažete dodatne informacije o izvajalcih (biografija in fotografija), prikaz besedil itd.
Ko naložite vsebino teme, morate vsebino mape fonts_xchange postaviti v imenik sistemskih pisav (WindowsFonts). Datoteke iz mape components_exchange morajo kopirati ali premakniti imenik s komponentami predvajalnika, nato pa kopirati mapo za preobleke s preneseno temo neposredno v glavni imenik namestitve predvajalnika.
​​Za izbiro preoblek po ponovnem zagonu programa se prikaže okno, v katerem želite podati element ColumnsUI in sprejeti spremembo nastavitev.
Potem morate v nastavitvah prikaza uvoziti preference za izbrane preobleke v oknu uvoz in izvoz FCL, pri čemer podate pot do konfiguracijske datoteke imenika xchange v mapi za kopiranje in nato potrdite operacijo dodajanja vseh izbranih elementov. In šele potem se bo videz predvajalnika spremenil v nepriznavanje, na voljo pa bodo tudi iste skrite funkcije, kot so bile obravnavane zgoraj.

Povzetek

Kot lahko vidite, preprosto dober avdio predvajalnik Foobar2000 ne more biti niti bistveno. Ta predvajalnik je tako nenavaden in zanimiv, da lahko zlahka preseže najbolj znane programske igralce skupaj, tako v kakovosti zvoka kot v prilagodljivosti nastavitev, ins svojimi neverjetnimi dodatnimi zmogljivostmi, ki se, če lahko tako rečete, "zbudijo". Res je, nekateri frustrirajuće pomanjkanje rusko-jezikovni vmesnik in vgrajene učinke, ali celo pomanjkanje podpore video, vendar vse to lahko imenujemo malenkosti v primerjavi z najmočnejšimi zmožnostmi predvajalnika, ki so razkrite z namestitvijo dodatnih komponent. No, kakovost zvoka je najbolj cenjena, ko ste naredili zgoraj opisane parametre. To je, kot je že jasno, predvsem pohvala, ker se lahko nekaj igralcev današnjega časa pohvali s tako visokimi parametri, pa tudi z možnostjo dela z novimi formati CD in avdio, kot tudi v smislu povezovanja z uporabo zunanjih "železnih" naprav. Za predvajalnik Foobar2000 za mobilne naprave v njem ni toliko nastavitev kot pri stacionarni različici, vendar je kakovost zvoka v vsakem primeru višja od kakovosti vseh tistih igralcev, ki so na voljo za namestitev na mobilne platforme.

Sorodne publikacije