DSL-2500U: Nastavitve. Modem DSL-2500U

Znano podjetje, ki proizvaja usmerjevalnike in usmerjevalnike D-Link. V tem članku bomo govorili o enem od modelov - DSL-2500U. Nastavitev naprave bo opisana spodaj. Odlično deluje s tehnologijo ADSL, hitrostjo pretoka podatkov ne več kot 3,5 MB na sekundo, če govorimo o izvirniku, vhodnih 24 MB /s. Če morate ustvariti lokalno omrežje in se povezati z njim, morate uporabiti posebno žico. Vmesnik je standardni priključek RJ-45. Na voljo so tudi dodatne funkcije. Zaradi njih je usmerjevalnik varen in priročen. Omrežje prejme visoko hitrost, vendar se ustvari in nastavi v nekaj minutah. Ta model lahko uporabljate doma in v majhnih pisarniških omrežjih. Treba je razumeti, da usmerjevalnik zagotavlja visoko kakovost in maksimalno hitrost, kolikor je to mogoče.
Polje

Proizvajalec modema DSL-2500U ga dobavlja v kartonskem kovčku. Ima zanimiv videz: črne in oranžne odtenke. Na splošno je ta barva značilna za vse škatle proizvajalca. Na sprednji površini lahko vidite sliko modema in njegove značilnosti. Vključene so tudi posebne promocijske fraze, ki vam omogočajo, da hitro razumete prednosti dela s tem modelom. O nekaterih zanimivih točkah se lahko naučiš? Dejstvo, da komplet vključuje razdelilnik (stikalo), kot tudi podporo za napredne komunikacijske tehnologije. Na stranskih površinah se je proizvajalec odločil postaviti seznam vsega, kar lastnik pridobi,funkcije in zahteve računalnika, ki se bo povezal z modemom prek kabla. Prav tako lahko najdete serijsko številko, naslov usmerjevalnika, pa tudi kratke informacije o različici vdelane programske opreme in naprave.


Po branju informacij na drugi strani kupec opazi posebne znake, ki potrjujejo njihovo pripadnost tem ali drugim standardom. Tu je tudi navedeno, da lahko proizvajalec neodvisno spremeni specifikacijo naprave brez opozorila kupcev in lastnikov. Na zadnji strani lahko vidite fotografijo modema, kjer so podpisani vsi priključki in vrata. Značilnosti so predstavljene v ruskem in angleškem jeziku. Poleg tega so objavljene informacije o družinskih modelih, ki so v prodaji. Opisane so tudi omrežne naprave. Nekateri od njih lahko pomagajo pri delu z usmerjevalnikom. Posebno pozornost je treba nameniti hologramu na dnu škatle. To je potrditev, da je modem originalen.

Zaključek

Škatla je praktično zapolnjena z vsemi 100%, lahko se pojavi občutek, da so se nekateri izdelki težko iztekli. Mnogi kupci ne morejo ponovno vstopiti, potem ko so vzeli vse. Kaj je vključeno? V škatli lahko najdete samo usmerjevalnik, napajalni kabel, frekvenčni filter, žico za povezavo s telefonom, kratki in dolgi kabel za sprejem internetnega signala. Poleg teh komponent je v kompletu tudi dokumentacija: garancija, navodila za uporabo, varnostna navodila. Mimogrede, zadnji v angleščini. Obstaja tudi disk, ki bo omogočal minimalnoizraz za konfiguriranje usmerjevalnika in za pravilno delo z njim. Na voljo je tudi licenca, ki zagotavlja originalnost vdelane programske opreme DSL-2500U, nameščene na modelu. Operacijski sistem Unix.
Mnogi lastniki opozarjajo na priročnost kratkega kabla telefona, saj včasih preveč moti.

Izvedba in videz

Kako razumeti, ali je naprava primerna za dom ali pisarno, samo v svojem videzu? Preprosto. Lahko ga uporabite tam in tam. In daje svoje gladke linije in kompaktnost ohišja. Slednji je izdelan iz matirane plastike, vstavi manjka. Zgoraj je logotip. Popolnoma je poliran. Na pokrovu in na dnu lahko opazite posebne reže, ki so potrebne za delo prezračevalnega prostora. Indikatorji so vidni na sprednji strani. Prikazujejo stanje napajanja in način delovanja naprave. Prikazuje kakovost povezave in je vzpostavljena povezava z omrežjem. Zahvaljujoč uporabi DSL-2500U se nastavitve in preverjanje stanja opravijo hitro in enostavno. Na zadnji strani lahko vidite vmesnike, gumb za vklop /izklop in tudi tipko za ponastavitev nastavitev na tovarno. Na dnu je nalepka. Lastniku omogoča, da pozna serijsko številko, omrežni naslov, številko modela in ime ter različico operacijskega sistema. Vgrajene reže, s katerimi lahko napravo pritrdite na steno.

Nastavitve

Takoj ko je usmerjevalnik DSL-2500U povezan z računalnikom, morate spremeniti geslo.nadzorna plošča za dostop. Po prijavi bo oseba videla informacije o programski opremi, hitrosti povezave in številu ljudi, ki delajo z modemom. Za vstop v meni za nastavitve omrežja pojdite na razdelek WAN. Obstaja gumb za delo z internetnimi kanali. Odpre se samodejni čarovnik in vas pozove, da samodejno nastavite vse potrebne nastavitve. Če uporabnik zavrne in se odloči za vse manipulacije v ročnem načinu, bo moral samostojno določiti vrsto povezave, šifriranje, nastavljeno za vsak želeni parameter. Pri uporabi čarovnika DSL-2500U optimizacija "namestitve" ne traja več kot 10 minut.
Lokalni naslov boste morali nastaviti ročno. To storite v razdelku Napredne nastavitve v meniju LAN. Naprej mora usmerjevalnik ponovno zagnati - vse nastavitve bodo začele veljati šele po tem.

Koristi

Usmerjevalnik D-Link DSL-2500U vam omogoča delo z VPN-podobno povezavo. In to lahko naredite tako z nadzorne plošče kot neposredno iz usmerjevalnika. Na voljo so dodatne možnosti, vključno s QoS z naprednimi funkcijami. Po želji lahko uporabnik dela s tehnologijo SNMP.

Slabosti

Usmerjevalnik praktično nima pomanjkljivosti, kar dokazujejo povratne informacije strank. Kljub temu je treba pojasniti, kaj jim ni všeč. Usmerjevalnik nima filtra naslovov MAC. Prav tako ni podpornih funkcij za virtualna omrežja in DMZ.

Rezultati

Kaj lahko rečemousmerjevalnik, ki se, kot je že jasno, popolnoma spoprijema z vsemi nalogami, ki so mu postavljene? Dejansko ustreza vsem zahtevanim zahtevam, kot jih je opisal proizvajalec, zato morate biti pozorni na to. Lastniki priporočajo to napravo DSL-2500U, ki jo je enostavno namestiti za pisarniško in domačo uporabo. Široka paleta možnosti vam omogoča delo z napravo z največjo možno udobnostjo. Povprečni strošek usmerjevalnika je 35 $.

Sorodne publikacije