Aplikacije za spletno oblikovanje: naslovi, funkcije, zahteve za vire, navodila za namestitev, funkcije zagona in nianse dela.

Svet spletnega oblikovanja se hitro razvija in vsako leto so na voljo nova orodja, ki odpirajo nove priložnosti. Programska oprema, ki je odgovorna za vizualno komponento spletnih mest, je zelo, zelo veliko. In če profesionalni uporabniki vsaj nekako vodijo v takšni raznolikosti, novinci izberejo programsko opremo za spletno oblikovanje ali ne naključno. Seveda, tržniki ne utopijo v gratis Adobe in njenih izdelkov so dvignili najboljše od najboljših, tako da konkurenti v senci. Toda vsakdo si ne more privoščiti, da vsak mesec porabi majhen znesek za program dela v spletnem oblikovanju. Na omrežju so dostopnejši pripomočki, funkcionalnost pa nikakor ni slabša od razvpitih Adobejevih.


Torej vam predstavljamo najboljše aplikacije za spletno oblikovanje, ki so izjemno priljubljene med uporabniki in se odlikujejo po svoji učinkovitosti in dobri učinkovitosti. Vse spodaj opisane pripomočke lahko najdete na uradnih virih razvijalcev, zato ne bi smelo biti težav pri testiranju.

Adobe Experience Design (XD)

Brez izdelkov Adobe še vedno niso morali, ker so res dobri, čeprav dragi. Adobe XD je eden najboljših ruskih spletnih oblikovalskih programov. Aplikacija v celoti podpira vektorsko grafiko in ustvarja aktivne prototipe za prihodnjo postavitev.
Ta program za spletno oblikovanje je v bistvu okrnjena različica "Photoshopa", kjer je večposebna orodja za to smer. Sprva je bila aplikacija razvita samo za maso operacijskega sistema, a po uspešnem zagonu in številnih zahtevah uporabnikov so razvijalci izdelali produkt medmrežne platforme, saj so izdali različico za "Winds" in "Linux".


Spletni oblikovalec Adobe XD se je v zadnjem letu povečal s funkcionalnim in v strokovnem okolju pomožno orodje za tandem - "Photoshop" /"Illustrator". To je takrat, ko pride do velikih proračunskih in zmogljivih projektov z brezkompromisno vizualno komponento. Za bolj običajne naloge manjka samo Adobe XD.

Značilnosti programske opreme

Aplikacije za izdelavo spletnih strani imajo klasičen Adobejev vmesnik, tako da tisti, ki so prej delali s proizvodi podjetja, ne bodo imeli težav z razvojem. Newbies imajo tudi težave z vmesnikom in orodji. Toda na uradni strani podjetja, in na istem "Utube" obstaja veliko dobro oblikovanih programov za učenje web design Adobe XD v video formatu, tako da te točke ni mogoče imenovati kritično.
Aplikacija, tako kot drugi izdelki tega razvijalca, v sistemu zahteva veliko sredstev in je zahtevna. Torej na šibkih računalnikih bo grozno zavirati, če se sploh začne. Sama instalacija teče gladko in med namestitvijo nima težav. Izdelek se distribuira pod plačano mesečno naročniško licenco.

Skica

Strokovni spletni oblikovalci menijo, da je Sketch neposredni konkurent Adobe XD. Veliko let strokovnjakiuporablja le izdelke Adobe zaradi pomanjkanja vrednih konkurentov. Toda s prihodom Sketch-a dobra polovica oblikovalcev meni, da je odlična alternativa XD-ju in za bolj privlačno vrednost z enkratnim plačilom.
Po preprosti namestitvi je uporabniku na voljo čudovit nabor orodij za spletno oblikovanje. Na prvi pogled se zdi, da je vmesnik programa jasen in zmeden, vendar se po nekaj urah dela izkaže, da je vse na svojih mestih, meni pa je več kot logičen.

Posebne značilnosti programa

Vsa funkcionalnost programa za spletno oblikovanje je razdeljena v kategorije z ustreznimi podpostavkami, zato se je težko tam izgubiti. Napredni uporabniki bodo ugotovili, kaj se dogaja v samo nekaj urah in se bodo počutili kot riba v vodi. Začetnikom se priporoča, da se udeležijo tečaja. Je v besedilni in video obliki na uradnem viru razvijalca ali na istem "Utube".
Skica vam omogoča, da čim prej sestavite postavitve ali skice. Vizualna komponenta je precej razumno organizirana, projekti z ločenimi plasti pa se med seboj ne tresejo in po potrebi odprejo en klik. Nekateri profesionalni uporabniki menijo, da je ta aplikacija veliko bolj priročna od zahtevne rešitve podjetja Adobe.

Značilnosti programa

Prav tako je treba omeniti, da se "Skica" ne more imenovati program, ki zahteva veliko sredstev. Za RAM in procesor je praktično nepotreben, zato se bo zagnal in bo deloval stabilno na srednjih ali celo starejših.računalnike Res je, v zadnjem primeru boste morali založiti čaj s kavo v pričakovanju dokončanja še ene kompilacije.
Distribuira se plačani licenčni program, vendar ga je treba za razliko od XD in drugih izdelkov Adobe plačati le enkrat. Aplikacija se preveč povrne, še posebej, če profesionalno opravljate spletno oblikovanje.

Figma

Še ena resna rešitev za spletnega oblikovalca iz sorazmerno mladega, vendar daje veliko upanja razvijalcu. Ta program je odličen za tiste, ki so se navadili na začetek projektov, ki se imenujejo, iz čistega lista. To pomeni, da ustvarimo okvir in zgradimo podlago, skupaj z idejami, ki jih bomo prevedli v predhodno pripravljen prototip projekta.
Celoten postopek je razdeljen na faze in vsak od njih se lahko popolnoma nadzoruje. Omogoča vam, da razdelite procese in jih nato hitro združite, kar je zelo pomembno za timsko delo. Če niste sami, potem bo Figga v veliko pomoč pri projektih na ključ.

Značilnosti programa

Vmesnik je niz ikon na vrhu zaslona, ​​ki so dejansko orodja. Slednje se lahko zavrti za bolj specifično obdelavo projektov. Napredni uporabniki hitro obvladajo ta program, saj novinci, kot vedno, ne morejo brez študija priročnikov in video vadnic. Glavna funkcionalnost temelji na načelu povleci-n-padec, to je vlečenjem končnih predmetov ali nekaterih vmesnih elementov v želene koordinate. Torej v udobje programa tudi ne posojajo.

Namestitev programaprehaja v klasičnem načinu in ne bi smelo biti težav. Kar zadeva intenzivnost virov, "Figm" zahteva le "delno" napolnitev računalnika. Možno je zagnati in tiho delati s programom na starem procesorju, toda tukaj je RAM, ki ga morate dobro založiti. Tudi 8 GB RAM-a je lahko majhna, še posebej, če se boste lotili resnih projektov z veliko elementi. Najboljša možnost je 16 GB. V tem primeru kompilacije ne bodo končali nobeni frizi, zamude ali dolgočasna pričakovanja.

Značilnosti programa

Aplikacija se distribuira iz plačane mesečne licence (hi Adobe). Za spoznavanje obstaja poskusno obdobje 30 dni z omejitvijo števila projektov. Funkcionalno se v tem primeru praktično ne bo dotaknilo in razširilo do meje. Profesionalni spletni oblikovalci priporočajo ta izdelek tistim, ki so se odločili, da to področje vzamejo resno in želijo izvesti vse faze projekta. Poleg tega je strošek licence ni tako zabavno, še posebej, če upoštevate čar programa.

Sorodne publikacije