Color Dodge: opis, uporaba, primeri

Barvni način Color Dodge je potreben za ustvarjanje bolj barvitih slik. Poveča svetlost in kontrast za vse odtenke in barve, razen za črno. Hkrati se močno poveča tudi barvna polarnost. V ruski lokalizaciji je barva Dodge v ilustratorju prevedena kot "osvetlitev osnove".

Načelo dela

Kot je bilo rečeno, ta način osvetljuje vse barve poleg črne in jih prinaša svetlejše. To se na primer lahko vidi na naslednji način. V delovni prostor morate premakniti dve poljubni obliki tako, da se medsebojno sekata. Ena od številk mora biti črna, druga pa poljubna barva. Nato v načinu prekrivanja nastavite način osvetlitve osnove in izberite ustrezno raven preglednosti. V tem primeru se barva črnega pravokotnika ne bo spremenila. To pomeni, da črne barve ni mogoče zamenjati z osvetljevanjem podstavka.


Navodila za delo

Za ustvarjanje pravilne ilustracije z načinom, sledite tem korakom:
 • Postavite pravokotnik v delovno območje in ga napolnite s črno (RGB = 000).
 • Nato jo izberite in ustvarite gradient očesa. Določiti morate število vrstic in stolpcev na sliki. Izberite številko in potrdite izbiro.
 • S funkcijo neposrednega izbora izberite osrednje vozlišče omrežja in spremenite barvo v temno modro.
 • Nato je označena ena vrstica z vrha in dna in za njih je nastavljena temnejša modra barva.
 • Da bi zagotovili privlačen videz, morate ustvariti drugo sliko ozadja, jo zapolniti pokonci z gradientom od bele do črne.
 • Nato lahko uporabite način Dodatek barv.
 • Rezultat bo podlaga za besedilo.
 • Kako izboljšati rezultat?

  Da bi izboljšali rezultat, lahko zapletete obliko slike. Če želite to narediti, lahko dodatno ustvarite drugo sliko, na primer pravokotnik, nato ustvarite radialni gradient bele barve v sredino in ponovno uporabite prekrivni način. Po osvetlitvi podstavka bo zanimiv svetlobni učinek.
  Nato lahko dodate nekaj več učinkov. V delovno območje dodajte zelo temen pravokotnik, ki bo napolnjen z gradientom. Izberite barvne izbire sami, kot tudi meje numeričnih vrednosti rdeče, zelene in modre. Nato ponovite iste akcije z novim pravokotnikom, na katerem bo gradient postavljen navpično. Barva gradienta je siva. Nato osvetlite nastalo sliko. Rezultat bo lepo ozadje besedila. Poleg tega se lahko osvetlitev podlage uporablja tudi v mnogih drugih situacijah.

  Sorodne publikacije