Napaka 0x800f081f. Zakaj se zgodi in kako odstraniti

Veliko Windows je bilo slišati o napakah operacijskega sistema Windows. Postal je celo nekakšna vizitka. Napake se lahko pojavijo v različnih situacijah in njihovih kombinacijah. To prikaže sporočilo o napaki ali preprosto informacije o tem, kaj se je zgodilo. Ena od njih je napaka pod številko 0x800f081f.

Napaka 0x800f081f. Simptomi V katerih primerih se pojavi

Napaka 0x800f081f se najpogosteje pojavi, ko poskušate namestiti Windows Microsoft .NET Framework 3.5. Gre za neuspeh in na zaslonu se pojavi naslednje sporočilo:


Koda napake 0x800f081f sama, ki temelji na pojasnilih uradne tehnične podpore, pomeni, da sistem iz nekega razloga ni uspel poslati zahtevane datoteke na želeno pot. To se lahko zgodi tudi, če uporabnik nima skrbniških pooblastil. Redko pride do kršitve integritete datotek. V operacijskem sistemu Windows 10 in 8 je prišlo do napake 0x800f081f. V prejšnjih različicah sistema ni podobnih težav.

Pravna sredstva

Dejansko obstaja veliko načinov za boj. Prva stvar, s katero začnete, je preveriti, ali operacijski sistem vsebuje viruse. Uporabite lahko veliko brezplačnih izdelkov, ki ne zahtevajo namestitve. Dr. Web CureIt Potem lahko poskusite očistiti operacijski sistem od nepotrebnega junk-a, ki se nabira med njegovim delom. To je predpomnilnik programov, začasnih datotek in drugega smeti. S tem popolnoma obrtnik utility utility cleanmgr. Za zagon je dovolj, da v meniju poiščete element »Zaženi«"Start" in vnesite cleanmgr. Skenira sistem in pokaže, da je vredno odstraniti in kaj ni. Uporabite lahko tudi brezplačen in enostaven za uporabo Ccleaner program, ki ne samo opravlja cleanmgr, temveč lahko tudi očisti register in odstrani nameščene aplikacije.


Učinkovitejši način

DISM lahko uporabite za izvajanje postopka za odpravo napake 0x800f081f. Ta izdelek je vključen v vrstico operacijskega sistema Windows, odkar je Vista. Namenjen je upravljanju namestitvenih paketov, sistemskih datotek, gonilnikov, dodajanju in odklopu različnih komponent. Za zagon morate imeti skrbniške pravice. Naredite preprosto. Morate iti skozi meni "Start" do razdelka "Standard". V njem poiščite ukazni poziv in z desno miškino tipko kliknite, da izberete »Zaženi kot skrbnik«. Nato morate pripomoček zagnati z več ključi: Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Če je bil postopek uspešen, morate znova zagnati računalnik in nadaljevati prekinjeno posodobitev ali namestitev okvirja. Če ne, poskusite določiti lokalno skladišče. To bo zahtevalo sliko pogona, iz katerega je bil nameščen sistem, ali bliskovni pogon.
Vse operacije klicne konzole se ponovijo in vnesejo se naslednji ukazi: Dism /online /enable-feature: NetFx3 /All /Source: E: sourcessxs /LimitAccess. Podobno morate po uspešnem izvajanju ponovno zagnati računalnik.

Zaključek

V članku je predstavljenih nekaj preprostih načinov izvajanja, ki lahko popravijo napako 0x800f081f z običajnimi sredstvi sistema Windows. Česploh ne pomaga, je vredno poskusiti ponovno namestiti sistem v celoti. Toda to je zelo skrajni ukrep. V vsakem primeru bo vzdrževanje sistema v "čistosti" zagotovilo njegovo stabilnost in odpravilo potrebo po obračanju k mojstrom ali popravljanju. Antivirus, varna uporaba omrežja, pravočasno čiščenje je ključ do dolgega in uspešnega delovanja katerega koli operacijskega sistema.

Sorodne publikacije