PHP-MySQL povezava za branje in pisanje podatkov

Sistem za upravljanje podatkovnih baz MySQL in programski jezik strežnika PHP se uporabljajo povsod, kar zagotavlja priročna orodja za obdelavo podatkov. Navzven se bistvene razlike v logiki obdelave in shranjevanja informacij med seboj dopolnjujejo. Smiselno je razmisliti o možnostih za povezavo z MySQL PHP in izbrati najprimernejšo rešitev za določeno nalogo.

Splošna logika MySQL

MySQL ima lastno narečje jezika, ki je v PHP-ju na voljo prek niza funkcij. Povezovanje z MySQL preko PHP je mogoče doseči z nekaj preprostimi funkcijami, če ni potrebe po izgradnji kompleksnega sistema poizvedb ali uporabi posebnih zmogljivosti sistema za upravljanje baz podatkov.


Za začetek morate imeti parametre:
 • gostitelj;
 • podatkovna zbirka;
 • uporabniško ime;
 • uporabniško geslo.
 • Pravilna navedba besedilnih vrednosti teh štirih parametrov zadostuje za povezovanje in uspešno delo z bazo podatkov. MySQL ima preprostost, enostavnost uporabe in vedno deluje brezhibno. Če imate kakršne koli težave, morate preveriti konfiguracijske datoteke * .ini datoteke MySQL, PHP in Apache (ali drug strežnik za uporabo). Obstajajo tudi drugi razlogi, vendar je to izjema od pravil.
  Delo se začne z nastavitvijo povezave. V primeru uspeha lahko izvedete operacije z bazo podatkov. Običajno se uporablja proceduralna metoda s pomočjo mysqli_query () in sorodnih funkcij, vendaruporaba objektno usmerjenega stila, delo z ZOP ali drugimi možnostmi je dovoljeno.


  Ustreznost različic: zanesljivo delo

  Različice uporabljenih MySQL in PHP so bistvenega pomena. Domneva se, da je vmesnik funkcij mysql_ * zastarel in morate uporabiti samo mysqli_ *. To je splošno pravilo. V nekaterih primerih lahko naletite na zastarele nastavitve, ki jih ni mogoče izbrisati. Preden začnete načrtovati delo z določenim spletnim virom, morate v vsakem primeru izboljšati podatke o gostovanju. Veliko, kako organizirati povezavo baze podatkov MySQL s PHP, bo odvisno od pogojev, ki jih ponuja gostovanje. S funkcijo phpinfo () lahko določite vse podatke o namestitvi PHP, da ugotovite, katere zmogljivosti so na voljo za izvajanje povezav.

  Primer povezave z MySQL

  Idealna možnost - delo z bazo podatkov prek njenega lastnega vmesnika. Za uporabo celotnega asortimana funkcij mysqli_ *, najprej mysqli_query (), je nujno, da ko formaliziramo hitro potrebno funkcijo baze podatkov, ne bo uspelo ali pa to ni primerno. V navedenem primeru boste lahko brali, pisali, urejali in brisali. Zato je uporaba mysqli_query () in sorodnih funkcij postavljena v ločen objekt. Nič odveč. Izkazalo se je zanesljivo, preprosto in cenovno ugodno za hitro spremembo.
  Pravzaprav se povezava izvede v prvi stopnji

  s funkcijo mysqli_connect (), ki prejme štiri parametre:

 • ime gostitelja;
 • uporabniško ime;
 • uporabniško geslo;
 • ime baze podatkov.
 • Običajno te podatke določi gostitelj, vendar vv vsakem primeru so fiksne in veljajo za celoten vir. Zagotovljenih je lahko več podatkovnih baz ali več različnih uporabnikov z različnimi pravicami - za branje, pisanje ali druge operacije.
  Točka 2 je redka, vendar ne smete pozabiti na kodiranje, še posebej, če se je kaj zgodilo s povezavo. Najprej dvomimo v kodiranje baze podatkov in kodiranje strani, s katere je vzpostavljena povezava. Točka 3 se redko uporablja, vendar zaman. Testiranje matične kode je vedno dobro pravilo. V tem primeru za vse funkcije vmesnika vstavite preizkusno kodo, ki nadzoruje izhodne informacije o razhroščevanju v datoteki protokola. Točka 4 se lahko uporabi tudi. V tem primeru lahko med razvojem omogočite /onemogočite funkcijo, ki čisti tabele zbirke podatkov, da preveri pravilnost funkcije, ki jo ustvari funkcionalnost - iz praznega lista.

  Ustvarjanje ali uporaba baze podatkov

  Točka 5 je vzpostavitev baze podatkov. Ta spletni vir uporablja koncept samoustvarjalnega spletnega mesta. Tudi če ni podatkovne baze, jo ustvari in uporablja. Vse naloge ne zahtevajo take rešitve.
  Glavna uporaba PHP povezovanja z MySQL - delo s podatki. Dejstvo je, da baza podatkov obstaja in je precej obsežna ali se nahaja na skupnem viru in morate dodati določeno funkcionalnost. Točka 5 je začetek uporabe baze podatkov, ki jo zahteva rešena naloga. V tem primeru se ustvari univerzalni objekt baze podatkov, ki ima samo štiri funkcije:
 • iLineSel ($ cWho, $ cFrom, $ cWhere)
 • iLineUpd ($ cTo, $ cSet, $ cWhere)[i] ] To je vzorec podatkov, vstavljanje nizov, brisanje vrstic in sprememb vrstic. Parametri funkcije ustrezajo skladnji stavkov SQL: izberite, vstavite, izbrišite in posodobite.
  Uporaba baze podatkov s temi funkcijami je zelo poenostavljena, saj zagotavljajo vmesnik določene naloge in pri svoji odločitvi ne zahtevajo pisanja lastnih kod z uporabo mysqli_query in povezanih funkcij PHP. V bistvu je povezovanje s MySQL PHP področje odnosov baze in jezika, množica funkcij pa je odnos jezika in konkretne kode (aplikacije).

  Primer povezovanja prek vmesnika

  Razvoj vmesnika, namesto uporabe funkcije PHP /MySQL, neposredno generira kodo od običajnega kodiranja. Na primer, eno od štirih zgoraj navedenih funkcij, iLineSel, se lahko izvede na naslednji način:
 • Seznam vzorcev, ime tabele in vzorčni pogoj se prenesejo na funkcijo.
 • V funkciji se ustvari poizvedba SQL in izvede neposredna povezava z bazo podatkov MySQL.
 • PHP omogoča opisovanje niza lastnih funkcij ali ustvarjanje neodvisnega objekta.
 • Zunaj teh funkcij (objekt) je koda, ki na prikladen način prejme potrebne povezave.
 • Kodiranja in različice

  Nedvomno se povezave PHP5 in PHP7 z MySQL ne razlikujejo po logiki, lahko pa se razlikujejo po sintaksi. Koncept uspešnosti je določen tudi s specifično izvedbo, ne pa s specifičnimi različicami. Sedem je boljših od petih, kot bi moralo, vendar je še pomembnejša ista koda.
  Izvajanje na PHPpovezava z bazo podatkov MySQL, kar je najpomembnejše - bodite pozorni na kakovost uporabljene kode in kodiranja. Bolje je, da pišete v PHP 724 in uporabljate MySQL 5721 - dobro delajo v parih, vendar je bolje, da podate razpoložljive različice gostitelja in napišete kodo kakovosti.

  Sorodne publikacije