Matična plošča AMD 970: pregled, funkcije in pregledi

Število matičnih plošč in drugih sestavnih delov se vsako leto povečuje. Zdaj se je trg bolj jasno razlikoval. Zdaj lahko vidite različice proračuna, multimedije in igre na srečo. Proizvajalci želijo ustvariti še bolj popolno napravo, ki bi osvojila trg. Toda to je nemogoče zaradi različnih ciljev in želja.

Chipset

Na osnovi čipov AMD 970 je prišlo veliko število matičnih plošč od vrhunskih proizvajalcev. Na splošno so praktično enaki. Razlika je v videzu, parametrih, vmesnikih. Kljub temu, da se je set logičnih Socket AM3 + že dolgo pojavil, vendar je ta platforma pomembna, gradi veliko igralnih plošč, ki zagotavljajo visoko zmogljivost.Asus

Asusova matična plošča AMD 970 je prejela vidne besede PRO GAMING /AURA. Proizvajalec je kupcu takoj pojasnil, da ima igralni izdelek z visokim potencialom. Različica je bila dostavljena v običajni kartonski škatli. Kartica je bila prikazana spredaj, ker je imela zelo privlačen videz. Za seboj je bilo veliko informacij. Prikazane so nekatere funkcije, vmesniška plošča in podprte tehnologije. V škatli je disk z "drv" in programsko opremo, priročnik, vtič za vmesniško ploščo, most za združevanje več grafičnih kartic, komplet nalepk, vijakov in dveh žic s SATA vmesnikom.

Pojav Asusa

Težko je govoriti o objektivnosti, ko je bila prejti si takšna lepota. Plošča je narejena v najnovejših trendih na področju igralništva. Črni tekstolit z elementi svetlo rdeče barve. Obstaja tudi osvetlitev ozadja, ki je tako lepa, da jo lahko priklopite na prozorni pokrov.


Če pozorno pogledate, je "matična plošča" Asus AMD 970 rahlo preobremenjena s komponentami. Ena od strank je prejela veliko število slotov. Radiatorji močno udarijo po površini, zato se jih lahko vgradi v ohišje.

Parametri Asusa

Ni težko uganiti, da je pred nami par strežniških in južnih mostov predstavljen z AMD 970 /SB950. Procesorski priključek je Socket AM3 +, ki ga narekuje kristalni model. Plošča podpira povezavo s številnimi procesorji, vključno s priljubljenimi Phenom II, Sempron, Athlon FX in II.
"Matično ploščo" je mogoče razpršiti, da bi izboljšali delovanje sistema. Kot rezultat, lahko procesor deluje na 47 GHz. To je stabilna možnost za žetone AMD FX-9370. Sistemsko vodilo se je pospešilo tudi na 330 MHz in RAM lahko deluje pri 21 GHz.

Pregledi Asus

Asus 970 PRO GAMING /AURA - odlična igralna različica, ki je pridobila zaupanje uporabnikov. Najprej je stvar proizvajalca, ki za svoje izdelke uporablja kakovostne materiale. Drugič, sprva je dober deklariran parameter. Tretjič, privlačen videz poskrbi za oglaševanje. Uporabniki so opazili zanesljiv digitalni podsistem oskrbe z električno energijo, zanimivo svetlobo, ki se je, čeprav za mnoge, izkazala za nekoristno, še vedno izgleda precej. Sprednja plošča ima vse potrebne reže, zvočno kartico s posebnimi tehnologijami,ki izboljšajo zvok. Strankam je bilo všeč prisotnost povezav z video karticami ne le za AMD, temveč tudi za modele NVIDIA. Posledica je toliko prednosti, ki jih slabosti izravnavajo in jih je težko najti.

MSI

je izdal nekaj možnosti, ki temeljijo na AMD 970. Gre za njega in govoriti, saj se v nasprotju s prvim nanaša na igralske modele.
"Matična plošča" je bila dobavljena v črni in rdeči embalaži. Spredaj, poleg modela, ni ničesar označeno. Za informacijami je več: posebne tehnologije, prisotnost vmesnikov, značilnosti. Znotraj, poleg matične plošče, so vključeni vsi potrebni dokumenti, gonilniki in pripomočki. Obstaja vtič za ploščo, par kablov SATA in mostičkov za par grafičnih kartic. Za vse ostalo ima darilo kovinsko značko in znak na vratih.

MSI Exterior

MSI 970 Gaming izgleda prav tako kul kot prejšnji model. Na črni tekstoliti vidne komponente rdeče barve. Na območju procesorja AMD Phenom II x4970 so vidni veliki radiatorji. Vsaka komponenta ima svoje mesto, zato je povezavo z njimi enostavno najti intuitivno. Vmesniška plošča ima vse potrebne priključke, vključno s štirimi pari USB 2.0 in nekaj USB 3.0 priključki. Kombinirano režo za tipkovnico in miško, režo za internetno povezavo itd. Napajalni podsistem temelji na vezju 8 + 1.

Parametri MSI

Tako kot pri prejšnji različici, deluje tudi na parih AMD 970 z SB950 South Bridge. Podpira veliko število procesorjev, vključno s Phenom II, Sempron, Athlon FX in II. AtPlošča ima štiri reže za pomnilnik DDR3 OPERATING.
Možnost overclockinga na plošči je visoka. Nastavitvam BIOS-a omogoča povečanje zmogljivosti sistema. Največja frekvenca čipa doseže 46 GHz, napetost pa 1500 Vp. Hitrost RAM-a se dvigne na 21 GHz.

Mnenja MSI

Uporabniki so pustili pozitivne ocene o MSI 970 Gaming. To je bilo tudi posledica podpore AMD Phenom x4970 z nizkim odvajanjem toplote, dober avdio sistem. Kupci so opozorili na priročno lokacijo komponent na tabli in stabilno delo čipov.

GIGABYTE

Ta matična plošča je bila dobavljena v svetli škatli. Spredaj je model, za informacijami je več. Tu so glavne prednosti te variacije pred drugimi. V škatli je nekaj uporabnih pripomočkov. Poleg dokumentacije in diskov z gonilniki so razvijalci takoj postavili dva para SATA, adapter G-Connector, sistemske gumbe in indikatorje. Kot darilo je nalepka z logotipom proizvajalca.

Videz GIGABYTE

GIGABYTE GA-970-Gaming je še ena igra "matične plošče", ki ima svoj videz. Je zelo podobna prejšnjim. Ponovno imamo črni tekstolit, ki ima komponente s svetlo rdečo barvo. Obstaja mat premaz, ki pomaga skriti bakrene linije. V bližini priključka za procesor je aluminijasti radiator. Da bi preprečili pregrevanje AMD Phenom x4970, povečali površino disperzije in dodatno namestili glavne radiatorje. Interface panel je poln dovolj. Obstaja prostor za priključitev tipkovnice ali miške, treh parov USB 2.0 in dveh USB 3.0.Bilo je USB 3.1, ki se izvajajo kot konektorji tipa A in C. Hkrati priključite internetni kabel, lahko sinhronizirate delo akustike. Na tabli lahko takoj vidite konektorje za ventilatorje, ki so predstavljeni s štirimi kontaktnimi in dvema tritočkovnimi režami. Zanimivo je, da je mogoče prilagoditi hitrost ventilatorja, če so nameščeni v 4-polni reži. Če hladilnik namestite na 3-polni, potem je napetost iz te vtičnice 12 V, za nadzor hitrosti pa so potrebni dodatni adapterji in potenciometri.

Parametri GIGABYTE

Za spremljanje dela čipov AMD 970 je bila razvita posebna programska oprema UEFI. Ima veliko razdelkov, v katerih obstaja ena ali druga informacija. Hkrati lahko poskusite narediti overclocking. Overclocking v tem primeru je predstavljen s preprosto prilagoditvijo. Aplikacija ima možnost samodejnega overclockinga. Frekvence smo povišali na 4 GHz, če upoštevamo kristale tipa FX-8320.
Obstaja več načinov, ki omogočajo dvig operativne frekvence na določene vrednosti. V svetlobnem načinu, pri 100 MHz, v povprečju 200 MHz, v skrajnem - pri 300 MHz. Takšen korak verjetno ne bo povzročil sproščanja ene od komponent. Obstajajo bolj izpopolnjeni parametri in njihove izboljšave. Vendar pa bodo morali še poglobiti nastavitve. AMD 970 je praviloma overclockan na 44 GHz.

Ocene o GIGABYTE-u

To je dobra sistemska platforma, ki je prejela več pozitivnih ocen. Uporabniki so imeli dobro lokacijo elementov na krovu, kakovost njihove izvedbe. Vrednost za denar je resnično upravičena. Na tabli so vsa potrebna vrata.Reže PCI Express x16 so se odločile za okrepitev. Kljub temu, da so koristi večje, so bili nezadovoljni uporabniki. Na primer, nekatere omejitve glede hitrosti so bile, zato je bilo treba nadzorovati oboževalce. Najpomembnejša prednost uporabnikov je strošek. Za skupno $ 100 kupec prejel odlično igro "motherboard", ki je imel privlačen videz, vse potrebne komponente in pospeševanje potencial. Čeprav brez overclockinga, so vse komponente pokazale dobre rezultate. Predvsem veliko funkcij je zagotovil čip AMD Phenom 970, zaradi česar je bilo mogoče ustvariti resnično zmogljiv, produktivni igralni sistem.

Sorodne publikacije