TV Samsung UE40F6400AK: pregledi, opis, značilnosti

V letu 2012 je dvojedrni procesor zagotovil uspeh tehnologije Smart TV. Leto kasneje so postali dostopni za 4-jedrno obdelavo, kar je omogočilo večopravilnost. Toda kdo bo uporabil "Skype" pri brskanju po internetu, gledanju filmov in poslušanju glasbe ob istem času? Malo, zato so novi modeli televizorjev Samsung, kot je UE40F6400AK, še naprej opremljeni z 2-jedrnimi procesorji.

Funkcionalnost in oblikovanje

Ta 40-palčni LCD TV z LED osvetlitvijo serije Samsung serije 6 ponuja glasovno interakcijo, aktiven 3D sistem in vrhunski Smart Hub s podporo Wi-Fi in kljub ugledu zastarelega modela. odlično obliko, kot tudi vrata HDMI in USB.


Treba je pozabiti na kovinske okvirje - takšni materiali se ne uporabljajo v proračunskih modelih. Namesto tega lahko uživate v dokaj tanki plošči z debelino 496 mm in 16-milimetrskim robom zaslona. Briljanten je, rahlo konveksen in črne barve, z zaobljenim prosojnim robom širine 3 mm, ki zajema svet okoli sebe, nenavadno senčila. Mikro zatemnitvena LED tehnologija, ki se uporablja v visokokakovostnih južnokorejskih televizorjih, se tu ne uporablja, kar pozitivno vpliva na ceno naprave. Za celotno ceno Samsung UE40F6400AK, ki je enaka 1.200 $, se model prodaja z znatnim popustom.

Alternativne možnosti

Televizorji serije F6400 imajo različne velikosti - 32 "po cenah 900 USD, 46 $" ($ 1545), $ 50 ($ 1845), $ 55 ($ 2175), 65 (3750 dolarjev) in 75 "(7.500 dolarjev), vendar so vsi lastnikienake funkcije in specifikacije. Vendar pa so ključne razlike med tem modelom in ostalimi iz velikega arzenala Samsung LED TV verjetno bolj pomembne.


Televizijska serija UE40F7000 Series je manjša od 1.900 USD in je manjša (344 mm), dvakrat močnejši vgrajeni zvočniki, kamera za funkcije tipa Skype in program za to, Freesat HD tuner, več tanek okvir, kot tudi komplet Smart Evolution. Dva druga 40-palčna televizorja sta Samsung UE40F6500 ($ 1350) in UE40F6800 (1500 $). Zadnji okvir na zaslonu je že nekoliko drugačen dizajn z dvema ločenima nogama, ki sta pritrjena na zadnjo ploščo. Oba vrhunska televizorja sta opremljena s Freesat HD sprejemnikom. Čeprav se velikost modela zdi impresivna, po mnenju uporabnikov je diagonalni zaslon Samsung UE40F6400AK prevelik za večino debel in miz in se ne vrne, zato morate pred nakupom opraviti meritve. Če je dovolj Freeview HD, vendar obstaja želja po varčevanju, lahko razmislite o dveh drugih 40 "različicah v 6. seriji - UE40F6200 ($ 1095), ki očitno nima frekvenčne nadgradnje 200 Hz in 3D funkcij, in UE40F6100 (1000 $) s podporo 3D, vendar le z dvema vhodoma HDMI in enim priključkom USB.
Opis Samsung UE40F6400AK
Šesta serija je tako polna možnosti, posodobitev in ekskluzivnih funkcij, ki jih lahko z gotovostjo povem o izbiri večine kupcev najbolj agresivno oglaševane funkcije. In to verjetno ni slabo, saj se ta model odlikuje po najboljši vrednosti za denar in zmogljivost.
Edini Scart priključek se nahaja na zadnji strani desno, poleg žičnega Etherneta, z eno režoHDMI, komponentni video vhodi in analogni avdio vhodi. To je odlična novica za domača gledališča in ojačevalce, čeprav morate biti pozorni na pomanjkanje digitalne koaksialne povezave, kot tudi na režo za nadgradnjo Smart Evolution. Kljub temu je na desni strani plošče nekaj, kar odtehta tehtnico v prid temu modelu. Na voljo so 3 USB reže, ena za bliskovni pogon, Skype kamera in zunanji trdi disk za snemanje, skupaj s tremi HDMI vhodi (skupno število 4). Zadnji scenarij je precej rudimentaran, saj ima UE40F6400AK samo 1 Freeview HD tuner (zato morate gledati vse, kar je zapisano), vendar je sistem dobro integriran v vmesnik Smart Hub. Tukaj je RF-input, kar je precej nenavadno, čeprav je zelo priročno. Televizor Samsung UE40F6400AK je opremljen z dvema paroma ultra tankih aktivnih 3D očal, ki so zasnovana za 150 ur delovanja z enim polnjenjem. To je dovolj, da si ogledate celoten svet 3D filmov.
Nenavadna značilnost televizorja, ki povečuje njegovo prilagodljivost, je prisotnost dveh ločenih enot za daljinsko upravljanje. Eden od njih ima sledilno ploščico za navigacijo po zaslonu in vgrajenem mikrofonu. Drugi je bolj tradicionalen in je v smislu minimalizma postal opazno boljši od prvega. Večina uporabnikov skrbi glede razpoložljivosti aplikacij in zmožnosti za sprejemanje. Na srečo, Samsung UE40F6400AK preglede pohvale za dejstvo, da se spopade s temi značilnostmi, da "odlično". Po njihovem mnenju ni pametnega televizorja z več potrebnimi programikot v tem modelu. Smart Hub podpira vse, kar potrebujete za gledanje in poslušanje spletnih vsebin. Razpoložljivi programi za filme znanja, Netflix, Lovefilm, pa tudi priljubljeni, vendar redko uporabljeni na televizorjih Facebook in Twitter ter več, so nenavadni - Curzon On Demand, fotografije revije "Nashnl Jiuhrafik", igra digitalnega gledališča, internetni radio TuneIn itd.

Samsung UE40F6400AK: Specifikacije slike

Televizor uporablja tehnologijo 3D HyperReal Engine Graphics Processing in popoln niz nastavitev, ki jih je mogoče uporabiti za trenutne ali vse vire. Kljub temu, da se ravni črne barve zagotovo ne ujemajo z modeli višjega razreda, kar se odraža v manjših podrobnostih senc, so uporabniki navdušeni s cvetjem, dostojnim kontrastom in natančnostjo. Kakovost LCD zaslona zagotavlja tehnologijo za boljše gibanje, kar ustreza hitrosti osveževanja zaslona 200 Hz. Televizor uporablja interpolacijo MotionPlus. Njen prefinjen način Smooth dodaja osupljivo gladkost in več podrobnosti v hitrem zaporedju slik. Čeprav izjemno čuden utripajoči in raztrgan robovi okoli zelo hitro premikajočih se objektov (na primer, rok in nog, meči in pušk), standardna nastavitev je tako učinkovita, hitre panorame ne pozdravijo zamegljenosti.

3D

Po preklopu na 3D, slika postane bolj kontrastna zaradi aktivnih 3D specifikacij. In MotionPlus resnično izboljšuje kakovost slike. Nekateri ljudje ne marajo tega videa podobnega učinka, toda ko je izklopljen, postanejo igralci podobnidvodimenzionalne kartonske kose, ločene od delovanja okoli njih. Če je MotionPlus neobvezen za navaden Blu-ray, je 3D obvezen. Treba je omeniti, da so 3D očala priročna, vendar odražajo vse, kar je za seboj. Ni skoraj nobenih pregrad (vidnih v prizorih z mešano svetlostjo in velikim kontrastom).

Slika s standardno ločljivostjo

Televizijski zaslon sam ne odraža ničesar, čeprav so uporabniki razočarani zaradi oddaj SD. UE40F6400AK zgladi težave z oddajanjem z nizko ločljivostjo s funkcijo Digital Clean View. Deluje za velike načrte, a panorama postane preveč zamegljena in mehka. Poleg tega sistem za zmanjševanje šuma MPEG dodaja nepomembno moč fokusiranja. Bolje je, da ga nastavite na povprečno raven, kjer uspešno poravna in očisti rob. Kljub tem manjšim težavam s Samsung UE40F6400AK ga lastnik obžaluje, da je kakovost slike nad povprečjem TV-nivoja tega cenovnega razreda.

Enostavnost uporabe

Sistem AllShare Play, ki je bil nekdaj povezovalni člen med napravami Samsung in je še vedno omenjen v arhitekturi UE40F6400AK, je bil posodobljen in preimenovan (vsaj na strani mobilne aplikacije) na Samsung Link. Integracija deluje zelo dobro, čeprav ni brezhibna. Uporabniki lahko prikazujejo fotografije na zaslonu (in celo povečujejo realni čas), pošiljajo glasbo in datoteke. Sistem deluje, MP3 datoteke FLAC, WAV in WMA se v celoti oddajajo, JPEG, MKV, AVI, MP4 in WMV. Iste datoteke se predvajajo s priključenega pogona USB. Vmesnikuporabnik ponuja zanimiv način reševanja problema številnih kanalov in nezmožnosti, da bi našli kaj za ogled. Preučuje poglede gledalca in predlaga, da se bo kmalu pojavil v živo, bo izbral filme, za katere misli, da bi si želel (za to potrebujete račun Samsung). Predlogi televizorja na osrednjem zaslonu Smart Hub-a imajo obliko ikone in praviloma je nemogoče reči, da se predstavljajo, saj majhne podobe naključnih televizijskih oddaj večine gledalcev ne govorijo ničesar. Poleg tega, glede na povratne informacije uporabnikov, predlagane možnosti ne ustrezajo njihovim željam. Morda je potreben samo čas. Časovni razpored televizijskih programov, ki naj predstavlja kronološki časovni razpored oddaj, deluje periodično in je pogosto prazen. Zaslon aplikacije je le pol poln, kar rahlo pokvari prvotni pozitivni vtis. V vmesniku je delno uresničena tehnologija glasovne interakcije, čeprav ne deluje precej dobro. Na primer, vprašanje razpoložljivosti priporočil je povzročilo, da je TV prva možnost, da ponudi kanal, ki je že pregledan. Po imenovanju serijske številke je sistem zahteval uporabo celotne ponudbe, po ponovitvi pa je zagnal vgrajeni spletni brskalnik. Pomožni glas je precej robotiziran in lažno zapisuje vse črke. Vsi ti nesporazumi spreminjajo načrt, da se kanal v določenem času spremeni v popolno nočno moro. Na Samsung UE40F6400AK, daljinski upravljalnik deluje veliko bolje.

Zvok

Kljub precej standardni dinamiki uporabniki čutijo zvok Samsung UE40F6400AK. Recenzije vam dajejo glasbeno nastavitev, ki zagotavlja jasen vokalni in ozadni zvok, čeprav Amplify dodaja zelo osnovni bas. Način "Movie" je nekoliko zatemnjen, vendar je splošni vtis zvočnikov 10 W odprta, podrobna zvočna pokrajina z zadostno stopnjo nizkih frekvenc. Način SoundShare vam omogoča nastavitev povezave Bluetooth z eno od brezžičnih avdio naprav Samsung DA-E750.

Cena in kakovost

Kot vedno, če televizor stane 1.200 dolarjev, mora biti v njem nekaj posebnega. V tem primeru naprava zagotavlja zanesljiv in vsestranski prikaz vsebine, razen, morda, SD kanalov, v kombinaciji z najboljšim inteligentnim televizijskim sistemom. Cena Samsung UE40F6400AK je bistveno nižja od kakovosti njene montaže, upoštevajoč prisotnost dveh parov 3D očal in 2 daljinskih upravljalnikov. Pomanjkanje sprejemnika Freesat HD (v primerjavi z dražjimi južnokorejskimi televizorji) je pametna poteza, ki je omogočila zmanjšanje stroškov za napravo za tiste, ki take funkcije ne potrebujejo. Aplikacije so izdatne, zaslon na dotik in glasovna interakcija Samsung UE40F6400AK pa ocenjujeta, da so ocene zelo privlačne, s trditvami, da pripadajo modelom višjega cenovnega razreda. Opravlja vse svoje osnovne funkcije, kar zagotavlja izjemno impresivno sliko in zvok.

Koristi

Uporabniki so imeli všeč na splošno senzorične zmogljivosti daljinskega upravljanja in pretakanja. Smart Hub vsebuje več aplikacij drugih razvijalcev kot sistemi drugih proizvajalcev inPodjetje ponuja možnost, da svoje programe posreduje vsem podjetjem za zemeljski jezik. Kakovost zvoka je nadpovprečna, barva in kontrast sta impresivna, MotionMit pa trim izhaja na povsem drugo raven.

Slabosti

Kljub dejstvu, da se Smart Hub zdi popoln, portal ni tako zanesljiv, kot bi bil, in ne tako hitro kot pri dražjih modelih Samsung TV. Kanali standardne definicije so skalabilni precej šibko, dvojedrni procesor je včasih zataknjen, kot tudi integracija z drugimi južnokorejskimi izdelki med pretakanjem. Prav tako ni treba uporabiti govorne interakcije.

Zaključek

Televizija ni v najboljšem položaju, da bi izboljšala opredelitev oddaj standardne ločljivosti, ni najbolj občutljiva in nekateri ne marajo uporabe MotionPlus za 2D in 3D. Vendar pa veliko število aplikacij Smart Hub, dovolj kontrasta, živahne barve in veliko podrobnosti omogočajo napravi, da tekmuje z dražjimi možnostmi. Daljinski upravljalnik, občutljiv na dotik, je vreden oprijemanja, integracija s pripomočki Samsung Galaxy ni slaba, čeprav se občasno pojavijo zamude. Vendar pa so v dodatnih funkcijah uporabniki večinoma razočarani. Morda se zdi nenavadno, vendar prisotnost interakcije z glasom in sistem priporočil, ki naključno delajo, pač preganjajo potencialne kupce v drugi zelo dobri televiziji. Eksperimentalna tehnologija je ostala eksperimentalna in, dokler ni postala bolj popolna, povzroča samo občutek frustracije.

Kaj še lahko vidim?

V tej konkurenčni industriji obstajaštevilnih alternativ in nenazadnje tudi iz Samsungovih vrst. Panasonic ET60 serija ponuja prihranke na pasivnem 3D sistemu. Prav tako je vredno pogledati Panasonic TX-L42E6B, ki je nekoliko manj kot inteligentna linija Sony W805 in še manj inteligentna, čeprav lepša Philips 42PFL6008.

Sorodne publikacije