"Kia Rio" (avtomat): opis, specifikacije, pregledi

"Kia Rio" je korejska limuzina razreda B. Biti uspešnica na ruskem trgu. Avto tekmuje z avtomobili, kot sta Handy Solaris in Volkswagen Polo. Po mnenju lastnikov, "Kia Rio" je precej dober avto za svoj denar. Avto je poceni servisiran in ima škatlo z viri. Poleg mehanike, ki je na voljo za Kia Rio in avtomatski stroj. Ocene, ocene in tehnične specifikacije Kia z ACPP lahko najdete v našem trenutnem članku.

Oblika

Videz avtomobila je zelo svetel. Konstrukcijo limuzine je razvilo več enot "Kia" - ZDA, Koreja in Evropa. Zunanjost se je izkazala za precej organsko in nepozabno.
Pred avtomobilom je bil širok reliefni odbijač z "fangs" megle in DWG, kot tudi ozko rešetko radiator, okrašena s kromom letev. Žarometi na "Kia" - objektivu. Kot je navedeno v pregledih, optika dobro sije in ne zahteva nobenih izboljšav. Tudi limuzina ima izrazito stransko črto, ki daje avtomobilu "mišičast" videz. Toda kolesa zadaj bi lahko bila celo širša, pravijo lastniki pričevanja. Krom na telesu je dovolj, vendar Korejci niso pretiravali z okraski. Tukaj je malo bleščanja, in to je všeč. Stroj ne izgleda kot klobučevka.

Body

Avto temelji na splošni platformi "Handy i20". Telo je izdelano iz jekla visoke trdnosti. Njen delež znaša 60 odstotkov. Za in spredaj so cone programirane deformacije. Sposobni so prevzeti pomemben del vpliva v primeru nesreče. Kakoje pokazal trk test, avtomobil popolnoma zdrži čelni trk s 40-odstotnim prekrivanjem. V zvezi s kakovostjo kovine in barvanja so lastniki lastniki zelo odporni proti koroziji. Barva ne visi, lak se ne upogiba, emajl ne izgori na soncu. Z rednim pranjem in poliranjem bo lak in premaz dolgo trajal svoj prvotni videz. Najbolj ranljiv del je sprednji odbijač. Tukaj je nekaj 50-100 tisoč kilometrov.


Dimenzije

Sodeč po dimenzijah, gre avto nekoliko izven razreda. Vendar ni nujno, da jo pripišemo segmentu C. Dolžina telesa je 44 metrov, širina - 174 višine - 147. Velikost medosne razdalje - 26 metrov. Po mnenju proizvajalca "Kia Rio" spada v razred B +.

Razdalja

Oddaljenost od običajnih 15-palčnih platišč je 16 cm. Kot kaže praksa, je za naše ceste to dovolj. Toda s strmim plezanjem morate biti previdni - sprednja stran je dolga.

Salon

Notranjost je oblikovana v korporativnem slogu "Kia". Ni nobenih odkritih namigov o proračunu, kot v istem Loganu. Notranjost Ria je v veliki meri podobna Optimi, ki je že del razreda D.
Centralna konzola ima sedem-palčni monitor z multimedijsko namestitvijo in klimatsko napravo. Slednje ni na voljo v vseh delih. Tudi pregledi negativno označujejo delo podnebnega nadzora. Pri srednjih hitrostih je preglasen. Pozitivni lastniki govorijo o čelu.To je trispic, z oblikovanjem dlani. Ležanje v rokah popolnoma in ne moti gledanja armaturne plošče. Stolpec je nastavljiv v različnih smereh, kar je zelo priročno. Instrumentna plošča sama nima preveč svetle osvetlitve - ponoči ne odseka oči. Ščit ni preobremenjen z nepotrebnimi številkami in tehtnicami. Ja, in notranjost sama ne ujame oko. Kabina ima najmanj vložkov in drugih "okraskov". To je ena od glavnih prednosti Kia Rio.
Škatla ima udoben vzvod v obliki črke T. Izbirnik se preklopi na desni utor. Na ročnem stroju "Kia Rio" je vzvod. Toda ocene so negativne glede črnega vstavljanja. Sijaj se hitro opraska in postane nepredstavljen. Na različici z "mehaniko" tega vstavka ni - obstaja samo kromiran oprijem. Prednji sedeži na "Kia Rio" -automotorju imajo izrazito stransko oporo. Toda v zadnjem delu fotelja je zelo ravno - upoštevajte ocene. Na dolgih razdaljah je nova "Kia Rio" utrujena. Kakovost izolacije hrupa ni visoka - ni cvrčka, vendar je zvok iz pnevmatik in vetra pri hitrosti sluha zagotovo. Za udobje je korejski proizvajalec priskrbel fotelj z majhno nišo v notranjosti.
Zadnji sedeži so namenjeni za tri osebe. Vsaj trije imajo naslone za glavo in varnostne pasove. Ampak umik za tremi na "Kia Rio" je malo verjetno, da pride ven. Tukaj je nameščen preveč ozek kavč.

Prtljažnik

Prtljažnik limuzine "Kia Rio" - stroj je zasnovan za 480 litrov. Ta razred je dober kazalnik za ta razred.Poleg tega je lahko zadnja vrsta sedežev sestavljena iz razmerja 2: Z. Vendar pa pregledi kažejo, da ne bo mogoče dobiti enake platforme.
Pod podom je rezervno kolo polne velikosti in osnovno orodje. Med pomanjkljivostmi pregledov je odsotnost gumba za odpiranje debla zunaj. Ta "čip" je le v vrhunski opremi. Druge različice imajo v kabini samo gumb.

Specifikacije

"Kia Rio" se v Rusiji uradno prodaja. Za naš trg je proizvajalec pripravil dva bencinska agregata ozračja. Med njimi je osnovni 14-litrski 14-litrski motor s kapaciteto 100 konjskih moči. Navor motorja je 132 Nm na štirih tisočih zavojih. Sistem za vbrizgavanje - MPI (multipoint, injektor). Prav tako je motor opremljen s sistemom za spreminjanje faz distribucije plina. Oba sta na vnosu in na sprostitvi. Uporaba teh tehnologij je omogočila razširitev obsega vleke. Kot je navedeno v pregledih, "Kia Rio" (avtomat) je odlična od "bottom line". V dražjih kompletih je motor "Gamma" z isto injekcijo, vendar že na 123 konjskih močih, dostopen. Uporablja tudi sistem za prilagajanje faz distribucije plina. Delovni volumen pa se poveča na 16 litrov.

Test Drive

"Kia Rio" (avtomatsko) je težko pokvariti v počasni overclocking dinamiki. Tudi pri 14-litrskem motorju se avtomobil samozavestno pospeši. Pospešek do sto v Kia Rio s 6-stopenjskim avtomatom traja 129 sekund. Največja hitrost je omejena na 183 kilometrov na uro. Motor 16 je bolj živahen. Pospešek do stotine traja112 sekund. Največja hitrost 9 kilometrov na uro višja od prejšnje. Ima enake lastnosti "Volkswagen Polo" za mehaniko. Limuzina "Kia Rio" (avtomatsko), se lahko upravičeno imenuje ena od najhitreje avto v svojem razredu. Še en plus - uporaba 92-oktanski bencin. Ti motorji nezahtevne goriva kakovosti, čim več sodobnih avtomobilov. Izjema je "Kia" vbrizga GDI (neposredno). Toda medtem ko oni ne v proračunski postavki "Kia".

, poraba goriva v "Kia Rio" -avtomata sprejemljiva. Ampak tukaj ni bil brez incidentov. Po podatkih o potnih listih, kombinirani cikel "Kia Rio" (avtomatsko) porabi 66 litrov goriva. V praksi pa je ta številka nekoliko višja - 8 litrov. Kljub temu, da ne 12, kot je v "Logan" s staro štiri pištole. Kateri motor je bolje, da se s pištolo? Pravijo, da so komentarji, to počuti dobro škatlo z 16-litrskim motorjem. Mnogi nimajo dovolj potiska in zmogljivosti za dinamično vožnjo. Zato je 14-litrski motor pogosto mehanike. To potrjuje tudi statistika. Več kot 60 odstotkov "Kia Rio" 16 se prodaja s pištolo.
Ker je naprava obnaša v mestu? Limuzina okretna manevriranje v toku in pospešuje hitro do 50-60 kilometrov na uro. Toda na sliki tira je precej drugačna. Z 80 moč odkrito ni dovolj. Tako kot prehitevanje imeli manevre, da načrtujejo vnaprej. V dinamičnih sunki od 80 do 120, ta stroj ni zmožen. Ta stroj se odlično kaže le v mestu. Pozitivni vidiki kritike pravijo sposobnost, da preklopite polja vročni način. To omogoča močnejši zavoj motorja in hitrost pri pospeševanju.

Tekalno orodje

Avto je zgrajen na "vozičku" s pogonom na prednja kolesa z okvirjem. Spredaj so vzmetni stojala "MacPherson", zadaj - polzvezni žarek. Slednje je tudi v vrhunski opremi, ki povzroča nezadovoljstvo. Po drugi strani pa je ta nosilec precej zanesljiv in ne zahteva vzdrževanja najbližjih 100-150 tisoč kilometrov (razen za zamenjavo amortizerjev).
Oblika vzmetenja je stabilizator prečne stabilnosti. Toda na poti je avto močno obrabljen. To še posebej velja pri polni obremenitvi s hitrostjo 60-80 kilometrov na uro. Zadnji del avtomobila je močno potisnjen, zato morajo biti obrni volana čim bolj gladki. Delno je to napaka v odvisnosti od zadnjega vzmetenja in visokega odmika. O nemotenem delovanju novega "Kia Rio" - istega "Solarisa". Vzmetenje je togo. Tudi avtomobil je opremljen z ABS in EBD. Spredaj so kolutne zavore, zadaj so arhaični bobni. Presenetljivo je, da so zavore v limuzini zelo odzivne. Čeprav so mnogi proizvajalci že zdavnaj opustili mehanizem bobna.

Cene, kompleti

Na ruskem trgu je nova "Kia Rio" predstavljena v več kompletih, med katerimi je baza "Classic" na voljo za 670 tisoč rubljev. Seznam opreme vključuje:
 • Dve zračni blazini.
 • Električni pogon in ogrevana stranska ogledala.
 • Klimatska naprava.
 • Sprednja električna dvigala za okna.
 • Kolesa za štancanje.
 • Različica Classic Audio bo dopolnjena s štirimizvočniki in radio ter ogrevani prednji sedeži. Za to boste morali plačati 34 tisoč rubljev. Osnovna različica s 14-litrsko motorno avtomatsko kontrolno točko je na voljo za 735 tisoč rubljev. Za 16-litrski motor bo moral plačati 755 tisoč rubljev.
  Najvišji komplet "Premium" je na voljo v 990 tisoč rubljih. Obstajajo liti diski, ogrevani prednji vetrobrani in zadnji sedeži, klimatska naprava, multimedijski sistem, glasba s šestimi stolpci, odklepanje dostopa, navigator in ogrevanje s pršilno šobo. Prisoten v tem kompletu in navigatorju (pred nekaj leti je bil odsoten celo kot opcija), vendar so koristi le malo. Native navigacijski sistem je še vedno surova in slabo delajo v Rusiji.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da je to "Kia Rio" (avtomat). To je eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov v B segmentu. Avto ima prijeten videz in presenetljivo ni proračunski salon. Kar zadeva tehnične značilnosti, "korejski" ni slabša od proračuna "Nemci". Vendar pa je raven opreme v osnovni različici slaba. Za dobro opravljeno kopijo je treba preplačati do 40 odstotkov stroškov avtomobila. Kar zadeva vozne lastnosti, ima avto pomanjkljivosti - velik zvitek in rolo. Te pomanjkljivosti so odpravljene v Optimi. Ampak to stane red velikosti višje od Rio. Zato, z dane slabosti je treba dati gor lastniki proračuna "Kia Rio".

  Sorodne publikacije