Dodge Durango SRT: opis in specifikacije

Skupno podjetje Dodge med divizijo Dodge in SRT, specializirano za nadgradnjo modelov serije Fiat Chrysler Automobile, je bila predstavljena februarja 2017 na avtomobilskem salonu v Chicagu. Proizvajalec ponosno imenuje avto "najhitrejši šestosežni crossover", kar je res: model je pridobil močnostno enoto z večjo močjo, spektakularno aerodinamično uteževanje, učinkovit zavorni sistem in ponovno nastavljivo vzmetenje.

Notranjost
Dodge Durango naložena različica je bila na nek način spremenjena:
 • Prednje sedeže so zamenjali s športnimi sedeži s stransko podporo z nadgrajenim in bogatim funkcionalnim sistemom, ki vključuje prezračevanje, ogrevanje in električni pogon.
 • V osnovni opremi so kot material za notranjo obdelavo na voljo ogljikova vlakna, naravno usnje in semiš.
 • Na sredini volana se je na sedežih prve in druge vrste pojavil logotip SRT.
 • Na splošno je notranjost vozila Dodge Durango SRT praktično enaka kot standardna različica crossoverja tretje generacije.

  Specifikacije

  Večje spremembe v naloženi različici Durango SRT so se dotaknile tehničnega dela avtomobila, tako da je skoraj ostal nedotaknjen videz in notranji prostor crossoverja. Poseben model je prejel 64-litrski bencinski motor V8, ki je povezan z avtomatskim menjalnikom z osmim dometom. Križanka s takim motorjem, ki pospeši do 100 km /hv 44 sekundah,medtem ko je najvišja hitrost omejena na znak 290 km /h.


  Dodge Durango, seveda opremljen s pogonom na vsa kolesa, s spremenjeno nastavitev izpušni sistem, vzmeti visoko togost in prilagodljive blažilnike. Neodvisno vzmetenje crossover uvedli vzporedno roko spredaj in multi-link zasnovo zadnjega. Prečni stabilizator stabilnosti postalo težje 18%, ki opozarja na proizvajalca. Ta rešitev je izboljšala upravljanje in ravnanje crossover na avtocesti pri visokih hitrostih. Mehanizem Zavore Brembo, volan je opremljen z električno energije volanu.

  Stroški crossover

  na ruskem trgu Dodge Durango SUV bo prišel. Minimalna cena za crossover ameriški trg je 373 milijonov rubljev, kar je popolnoma sprejemljivo, napolnjenim različico. Da bi Durango SRT lahko samo trgovci v ZDA poleg plačila za dostavo vozila v Rusijo, bo stalo precej veliko vsoto.

  Sorodne publikacije