Biografija in kariera Romana Mazurenka, ustanovitelja zagonskega projekta Stampsy

Roman Mazurenko je ustanovitelj projekta Stampsy (platforma za ustvarjanje vizualnih vsebin), za katerega je prejel štipendijo iz programa Start Fellows (ustanovitelji - Yuriy Milner in Pavlo Durov). Sodeloval je tudi pri ustvarjanju revije Dazed & amp; Zmedena (ruska različica) je organizirala zabavo Idle Conversation v Moskvi in ​​ustanovila revijo LAM Magazine. Bil je direktor posebnih projektov na Institutu za medije, oblikovanje in arhitekturo Strelka.

Biografija Romana Mazurenka

Mladenič je bil rojen v Belorusiji leta 1981. Družina je bila edini otrok. Njegov oče Sergej je inženir, mati Victoria je krajinski oblikovalec. Kot otrok je bil Roman zelo resen. Pri osmih letih je napisal pismo potomcem, v katerem je spoznal njegove najbolj dragocene lastnosti pravičnosti in modrosti.


V adolescenci so ga pritegnili k pustolovščinam: sodeloval je v političnih demonstracijah, pri 16 letih je šel videti svet. Let po izmenjavi v Novi Mehiki. Potem je študiral teorijo računalniških strojev v Dublinu. Prav tako so me zanimale različne inovacije v modi, oblikovanju, glasbi in zahodni umetnosti.
Leta 2006 se je Roman Mazurenko po zaključku študija vrnil v Moskvo. Obrnil se je v čudovitega mladeniča. V tem času je pridobil popularnost v razredu moskovskih hipsterjev, v katerega je samozavestno vstopil. Prijatelji Romana, ki ga imajo veliko, ga opisujejo kot privlačnega in galantnega človeka. Vedno je pustil prijeten vtis, kjerkoli je bil. Mladi možživel je samski, toda včasih je le redko šel. V celoti se je posvetil napredku sodobnega evropskega sloga v moskovskem življenju.


Kariera

Roman Mazurenko je skupaj s svojimi najboljšimi prijatelji, S. Poidom in D. Ustinovim, organiziral svobodni ustvarjalni kolektivni pogovor, ki je bil v središču vsake kulturne pobude. kapitala Odprli so zabave in glasbene festivale, ustvarili revije, predstavili ljudi, ki so kasneje organizirali skupni posel ali ustvarili glasbene skupine. Leta 2010 so se Romi udeležili odprtja moskovskega odvetniškega društva "Strelka", ene od komponent istega imena Inštituta za medije, oblikovanje in arhitekturo. Odgovoren za kuhinjo, kulturni program, uniforme natakarjev in pohištvo v baru.
Leta 2012 se je Roman lotil podjetništva. Predstavitev orodja za ustvarjanje digitalne dnevnike Stampsy. Leta 2015 se je mladenič preselil v ZDA. Ko neuspeh Stampsyja ni uspel, ga je raztrgal Roman Mazurenko. Padel je v melanholijo, vendar ne za dolgo. Po prejemu ameriškega vizuma v obliki Pro-1, izdanega ljudem z neverjetnimi dosežki in zmožnostmi, je govoril o novih projektih. Da bi se ukvarjali z dokumenti, so se Romi novembra vrnili v Moskvo, vendar niso imeli časa.
V soboto, 28. novembra 2015, je na moskovskem riviju Sofija Roman Mazurenko streljal iz terenskega vozila Ranger-Rover. Mladenič je skupaj s prijateljem prečkal prehod za pešce. Prijatelj se je ustavil ob strani in prebral sporočilo na telefonu. Dvignil je oči in videl, kako je džip ostalVelika hitrost razbije eno.
Roman je bil hitro odpeljan v bolnišnico. Po težkih zlomih in poškodbah možganov je bil že v komi. Po nekaj urah Mazurenko je Roman umrl, ne da bi prišel k sebi.

Sorodne publikacije