Notebook Asus k750j - mobilni in zmogljiv

Stacionarni namizni računalniki se postopoma umikajo svojim položajem, in če so še vedno pomembni za delovna mesta in usposabljanja, so vsakdanje prenosne naprave tesno prisluškovane v svojem domačem in vsakdanjem življenju. Edina pomanjkljivost mobilne opreme je zmanjšana funkcionalnost v primerjavi z okornim osebnim računalnikom. Integrirane rešitve za takšne situacije so prenosni računalniki, ki so po zmogljivosti precej primerljivi z zmogljivimi in vsestranskimi stacionarnimi stroji. Nagnjenost k nižjim cenam komponent omogoča, da ne plačate za mobilnost.

Prenosni računalnik Asus k750j - mobilni in zmogljiv
Ena od teh prenosnih delovnih postaj je model enega vodilnih proizvajalcev prenosnih računalnikov Asus k750j. To ni najboljši model proizvajalca: cena prenosnega računalnika je v srednjem cenovnem razredu, vendar pa so značilnosti prenosnika to, da je popolna zamenjava za domačo igro ali delovno poslovno osebo.

Model tiho prenese hkratno nalaganje več aplikacij, ki zahtevajo veliko virov, iz arzenala sodobnega uporabnika. Večina iger, ki zahtevajo železo in specializirane 3D programe, teče gladko v računalniku in deluje stabilno na srednjih in visokih standardnih nastavitvah. Računalnik se brez težav spopada z nalogami, ki jih lahko postavi povprečnemu uporabniku brez zahteve po vrhunski učinkovitosti.

Proizvodni procesor

Središče katerega koli sistema računalnikov je procesor - on je tisti, ki je odgovoren za obdelavo vseh računskih operacij, ki so osnova vsakega procesa v računalniku. Naš elektronski junak ima 4K jedro Intel Core i7-4700HQ na krovu, ki lahko obvladuje do 8 tokov, zahvaljujoč tehnologiji Hiper-Treading. Pred približno letom dni, cene za te procesorje zmanjšal, kar jim je omogočilo, da dopolnijo ne le top modelov prenosnih računalnikov. Standardna frekvenca vsakega 24 GHz jedra se lahko dodatno poveča do 32-34 GHz s Turbo Boost, odvisno od aktivnosti preostalih treh jeder. Na podlagi arhitekture procesorja 4. generacije na vtičnici H3 (LGA 1150) imajo poleg lastne zmogljivosti tudi vgrajen grafični čip HD Graphics 4600, ki ga lahko primerjamo z dobro proračunskimi različicami grafičnih kartic Nvidije in AMD.

Ti video procesorji so bili nadgrajeni v primerjavi s čipi zadnje generacije za 25-30% in so dodatno optimizirani za multimedijske datoteke z visoko ločljivostjo. Najnovejša različica programa DirectX in OpenGL je objavljena, tehnologija Quick Synk pa se uporablja za delo z video vsebinami - prvotni razvoj Intelove strojne pospešene obdelave videa ne omogoča le hitrejšega kodiranja in dekodiranja, ampak tudi manjšo porabo energije.

Pomnilnik

V zvezi s pomnilniško opremo proizvajalec ponuja široko paleto sprememb modelov Asus k750j. Specifikacije priloženih trdih diskov se lahko razlikujejo od 750GB do 2TB. Dva priključka pod pogonom omogočatanadgradite prenosni računalnik. Zamenjava glavnega trdega diska s SSD-ji lahko povzroči oprijemljivo povečanje zmogljivosti sistema in pomislite, da bi lahko kasneje povečali količino pomnilnika RAM: 8GB popolnoma izpolnijo naloge. Dve reži za pomnilniške kartice lahko zasedejo do 16 GB skupnih plošč. Vrsta pomnilnika, ki ga podpira prenosnik - frekvenca DDR3 je do 1600 MHz, grafični procesor HD Graphics 4600 za ta namen uporablja samo spomin tega računalnika.
Video
Poleg vgrajenega grafičnega procesorja je prenosni računalnik Asus k750j opremljen z diskretno grafično kartico NVIDIA GeForce GT 740M za opravljanje vizualizacijskih nalog. To je posebna video kartica za mobilne sisteme s povprečnimi specifikacijami. Z neba ni dovolj zvezd, vendar ga ne boste imenovali neuspešna rešitev za prenosni računalnik.
Večina iger zadnjih let - resnična preizkusna točka za video nadzornike - so precej stabilne pri srednjih nastavitvah, razen za najbolj "pohlepne" novosti, ki so se pojavile leta 2013 in pozneje. Turbo tehnologija lahko avtomatsko overclock hitrost procesorja grafične kartice, vendar le, če je dodatno hlajenje laptop.

Drugo

Spletna kamera in zvočniki, mikrofon in DVD pogon s funkcijo snemanja, bluetooth in Wi-Fi, ki so postali standardni prenosniki, 2 priključka USB 2.0 in 3,0 sijajni monitor, "in velika sledilna ploščica, ki prepozna multikassaniya - vse v elegantnem aluminijastem ohišju.Ločljivost zaslona ni najbolj priljubljena, 1600 x 900, vendar s standardnim razmerjem med prenosnikom in potrošnikom ne ovira ogleda Full HD.
Nameščeni Windows 8 je zelo primeren za konfiguracijo, kar vam omogoča, da izkoristite prednosti prenosnih komponent Asus k750j. Baterija 3000 mAh deluje do dve uri brez polnjenja.

Vtisi o nakupu

Ker zahteve ustrezajo najbolj različnim uporabnikom prenosnega računalnika Asus k750j. Mnenja segajo od pohvalnih do zadržanih, srečnih, a popolnoma opustošenih misli niso opazili. To je razumljivo: kljub vsem slabostim prenosnika je to eden izmed najbolj produktivnih računalnikov v svoji cenovni kategoriji. Večina konvergirajo na idejo, da je mobilnost tega modela povsem nominalna, s povprečno obremenitvijo laptop ne more delovati več kot eno uro. Med odzivi naprednih uporabnikov obstajajo dvomi o primernosti modeliranja grafične kartice tako nizke ravni v ozadju močnega procesorja in velikih možnosti nadgradnje pomnilnika. Za poslovneže, ki delajo v neposrednem dostopu do električnega omrežja, lahko prenosni računalnik postane ne le prenosno skladišče datotek, ampak tudi popolna zamenjava bolnišničnih oddelkov.

Razsodba

Komaj kdo bo obžaloval nakup računalnika. Model lahko opravlja različne funkcije - od centra za domače razvedrilo do vsakdanjega digitalnega pomočnika. Uporaba na cesti in na potovanju je zelo vprašljiva brez potrebe po zunanjem zunanjem napajanju, ampak kot alternativa namiznemu računalniku.model je zelo primeren.

Sorodne publikacije