Kako vstaviti hiperpovezavo v HTML? Ustvarite in uporabite hiperpovezave v HTML-ju

Hipertekst je besedilo, ki vsebuje povezavo do drugega besedila. Primer so avtorjeve opombe o zapletenih definicijah ali opombah prevajalcev na dnu strani knjige, če je besedilo v tujem jeziku. Spletne strani predstavljajo kompleksen sistem hipertekstnih prehodov z ene strani na drugo, znotraj same strani, pa tudi med nepovezanimi, posameznimi viri. Ta struktura je praktična, prihrani veliko časa, omogoča uporabniku, da hitro najde potrebne informacije in se ne izgubi v velikem številu prehodov.


Vstavi hiperpovezavo

V HTML, za vstavitev hiperpovezave, se uporablja deskriptor (oznaka)To je primer, kako vstaviti hiperpovezavo v dokument HTML, ki se izvaja z oznako. Obiskovalec strani bo videl podčrtano besedilo, ki je drugačno od barve okoliškega besedila (barva HTML povezave je lahko katera koli), "Googlova domača stran", ki jo bo kliknila, bo zadela glavno stran iskalnika Google. Opozoriti je treba, da mora besedilo hiperpovezave vsebovati informacije o tem, kje bo potekal prehod. To načelo je treba upoštevati in praviloma upoštevati!


Struktura oznake

Opaziti je mogoče, da se celotna zasnova te oznake imenuje element spletnega dokumenta.
Po pravilih HTML lahko nekateri elementi vsebujejo druge elemente. Oznaka ni izjema. Če mora programer poudariti krepko besedo Googla, potemto se izvede z oznako [b] [/b] v skladu s splošnimi pravili oblikovanja besedila, pri čemer se upošteva zaporedje ugnezdenih oznak. Spletni skrbnik mora vedeti, kako ustvariti hiperpovezave v HTML brez napak, sicer ne bodo delovale. Nedostopne povezave do računalniškega slenga se imenujejo »pretepli«. Glavna stran [b] Google [/b] Tukaj: element Google [/b] vsebuje priponko [b] Google [/b] Obiskovalec strani bo zdaj videl hiperpovezavo, označeno s krepkim besedilom z besedo "Google".

Absolutne hiperpovezave

Hiperpovezave uporabljajo absolutne naslove spletnih mest, ki vsebujejo domenska imena (.ru, .com, .org, .gov), imenovana absolutna in imajo naslednjo skladnjo: protocol: //ime domene /pot do file Primer iskalnika v celotni Ameriki: https://aol.com - absolutno, saj vsebuje ime domene .com. Absolutne hiperpovezave se uporabljajo za skok na strani drugih mest ali za dostop do virov, ki se nahajajo na drugem strežniku. Prehod poteka prek internetnih protokolov. Protokoli niso tema tega članka, ampak zato, ker so vključeni v ustvarjanje hiperpovezav, je treba vsaj na kratko omeniti:
 • http in https sta najpogostejša; sledi prehod med spletnimi stranmi različnih lokacij;
 • ftp - protokol za prenos datotek na strežnik ali prenos s uporabnikom spletnega mesta;
 • protokol mailto - mail, ki pošilja elektronsko pošto neposredno s spletnega mesta, ne da bi šel v osebno pošto.
 • Obstaja več posebnih protokolovDestinacija (gopher, telnet) je precej redka, uporaba katere zahteva strokovno znanje pri programiranju ali sistemski administraciji.

  Relativne hiperpovezave

  Kadar relativna obravnava uporabe hiperpovezav v HTML služi za prehode znotraj vira in ne vodi do njenih omejitev. Če je stran tako velika, da poteka navpični drsni trak, je včasih zelo dolga, kot na primer v slovarjih, je zelo priročno in koristno uporabiti relativne povezave za hiter skok na želeno črko. Pri ustvarjanju internetnega slovarja ima programer na začetku strani abecedo, če pa povezave niso bile uporabljene, bi moral uporabnik zelo dolgo zavrteti kolesce miške, da pride do črke "I".
  Če želite ustvariti relativno povezavo, pred atributom oznake oznake sledi znak sidrne mreže, brez katerega preklop na črko ne bo deloval.

  Relativno naslavljanje pri ustvarjanju spletnega mesta

  Priročen in najpogostejši algoritem za ustvarjanje spletnega mesta s strani programerja:
 • ustvarjanje mape na računalniku in njeno lokacijo na mestu hitrega dostopa zaradi udobja;
 • ustvarite glavno stran indeksa v tej mapi index.html;
 • ustvarjanje sekundarnih spletnih strani (index.html /page2);
 • ustvarjanje mape in postavitev grafičnih datotek vanje;
 • ustvarjanje mape in vstavljanje drugih predmetov (npr. Datoteke za prenos);
 • vsebina vsebine;
 • Gostovanje datotek.
 • Nujno je treba uporabiti povezavo za komunikacijo med elementi spletnega mesta,in zelo mimogrede bodo vedeli, kako vstaviti hiperpovezavo v HTML na drugi strani te strani. Če so datoteke mesta v istem imeniku, na enem strežniku, potem ni potrebe po uporabi absolutnega naslavljanja. Pri prenosu datotek spletnega mesta na gostiteljsko povezavo med objekti se bodo ohranili, ker bodo gostili v istem imeniku. Na primer, programer je ustvaril glavno stran mesta index.html, ki ima povezavo na drugo stran page2.html, okrašeno z img.png. Potem bo relativna pot do te slike videti takole: slika Nasvet: pri proučevanju te teme je najbolje, da uporabite preprost urejevalnik besedila, ker morate pridobiti zmožnost pravilnega pisanja prehodnih naslovov in se naučiti ravnati s kodo drugega. Na tej stopnji bo hiperpovezava dober rezultat brez napak v prenosnem računalniku, HTML jim ne odpusti in izdaja napake.

  Hiperpovezave hiperpovezav

  Privzeto se v trenutnem oknu brskalnika odpre nova stran, ko jo uporabnik klikne. Toda spletni programer lahko spremeni privzeto vrednost in prisili stran, da se odpre, na primer v novem oknu. V ta namen obstaja atribut cilj z lastno vrednostjo. To se lahko jasno izrazi kot tabela. Vrednost cilja atributa

  _blank  odpre stran v novem oknu brskalnika  _self  odpre stran v trenutnem oknu (privzeto)  _parent  odpre stran do nadrejenega okvira


  )
  _top  pri uporabi okvirjev jih vse prekliče in odpre stran v trenutnem oknu brskalnika

  Sintaksa cilja aplikacije atributa: odpre se glavna stran google Google domača stran novo okno. Opomba: Če želite odpreti strani v novem zavihku, za ta atribut ni vrednosti, ampak jih uporabnik nastavi v nastavitvah brskalnika.

  Barva hiperpovezave

  Izkušeni internetni uporabnik bi sčasoma moral opaziti, da se hiperpovezave razlikujejo po barvi od besedila v okolici in so ponavadi modre. Povezava, s katero je prešla in se nato vrnila na prejšnjo stran, postane lila. Uporaba hiperpovezav v HTML-ju v nestandardni barvni shemi je malo, vendar med drugim poudarja.
  Določa barvo povezav v oznaki z uporabo atributov in njihovih vrednosti, ki so barva HTML v sistemu rgb (# 00FF00) ali z neposredno navedbo imena barve ("zelena"). Za povezave obstajajo tri vrste atributov:
 • povezava - določa barvo obiskane povezave;
 • vlink - Določa barvo povezave, na kateri je uporabnik prešel;
 • alink - Določa barvo povezave v času prehoda na drugo stran. To se zgodi hitro, tako da ne morete vedno ujeti tega učinka.
 • Primer označevanja: Če uporabite te atribute, bo povezovalna oznaka za ta spletni dokument temno modra, obiskana - vijolična in aktivna - oranžno-rdeča.

  Grafične hiperpovezave

  Napredek in razvoj spletnega oblikovanja zahteva poznavanje vstavljanja hiperpovezave v HTML kotsliko Jasno je, da se mora slika ujemati z vsebino ciljne strani. Na primer, glavno stran mesta o zdravilnih rastlinah je mogoče predstaviti v obliki fotografij rastlin, s klikom na katero gre uporabnik na stran, ki opisuje zdravilne lastnosti rastline. Široko uporabljena metoda zamenjave statičnih gumbov () na lepi grafiki, ki jo je ustvaril spletni oblikovalec v grafičnih urejevalnikih (GIMP, Photoshop).
  Vstavljanje grafov kot hiperpovezav na strani spletnega mesta uporablja isto sintakso, vendar namesto besedila HTML pravila vstavljajo oznako za vstavljanje HTML: Za označevanje
  Za klicanje s spletnega mesta ne sme biti samo povezave do telefonske številke naročnika, temveč tudi slušalke (mikrofon, slušalke), nameščene v računalnik, program VoIP, hitrost interneta pa mora presegati 05 Mb /s. Plačilo za klice se opravi s stroški prometa. Če je internet neomejen, so klici brezplačni.

  Etika pri ustvarjanju hiperpovezav

  Pri objavi spletne strani mora spletni skrbnik vedeti, katere vrste hiperpovezav obstajajo v HTML-ju in jih ne le pravilno, strokovno uporabljati, ampak tudi upoštevati naslednje:
 • Hiperpovezave morajo biti jasno vidne. , ki se razlikuje od besedila v okolici. Uporabnik mora vedeti, da je to hiperpovezava.
 • Uporabniku mora biti jasno, kje bo udaril s klikom na povezavo. V ta namen je priporočljivo uporabiti atribut naslov, ki na kratko opisuje stranprehod Sintaksa aplikacije atributa je:
 • Yandex
 • Uporabnik mora dobiti pravilne informacije o datoteki, ki bo prenesena, ko se poveže s povezavo.
 • Po napačni strani ali prenosu napačne datoteke bo uporabnik takoj zapustil spletno mesto v 99% primerov in v prihodnosti ne bo nikoli obiskal spletnega mesta.

  Anti-Seo pri ustvarjanju hiperpovezav

  Poleg tehnične strani mora vprašanje, kako vstaviti hiperpovezave v HTML, izpostaviti tudi moralni vidik. Obstaja veliko lokacij, ki jih uporabniki blokirajo varnostni programi (protivirusni programi) ali celo država. To so spletna mesta, ki so jih ustvarili nezaščiteni spletni razvijalci.
  Eden od trikov, ki jih uporabljajo, je vstaviti "nevidno" hiperpovezavo na spletno stran. Prevaranti vedo, kako ustvariti hiperpovezavo v HTML-ju, in uporabijo atribute, da odstranijo podčrtano povezavo in ji dodelijo barvo okoliškega besedila, da ga povprečni uporabnik ne vidi. Z drugimi spletnimi orodji (CSS, javascript, PHP) lahko programirate njihovo vedenje. Na primer, dogodek onmouseover jezika javascript aktivira dejanje elementa spletne strani. Ko uporabnik klikne nevidno povezavo, klikne na oglasno stran drugega spletnega mesta. Ali še huje, ko je nevidna povezava do datoteke in se začne nalaganje in nameščanje nepotrebne programske opreme na svojem računalniku. Običajno gre za viruse, ki spreminjajo domačo stran brskalnika, zakladajo trdi disk do množice programov in tako naprej. Kmalu somesta spadajo v "črni seznam" virusnih baz podatkov, varnostnih sistemov in med uporabniki interneta. Takšna spletna mesta ne živijo dolgo in morajo spreminjati imena, neskončno se seliti prek interneta in spreminjati gostiteljske ponudnike. To ne spodbuja promocije spletnega mesta, ki ga njegov ustvarjalec vedno želi doseči, nikoli ne bo postal megaportal, kot so na primer socialna omrežja. Med drugim takšne tehnike povzročajo veliko negativnih čustev pri ljudeh, ki jih ta dejanja prizadenejo.

  Sorodne publikacije