Asus K43S Notebook: specifikacije in pregledi

Tajvanska družba ASUS se je že dolgo uveljavila na trgu osebnih računalnikov in ustvarila enega najbolj dostopnih in zanesljivih modelov. V tem pregledu bomo govorili o predstavniku ravnala pod črko K. Ta serija prenosnih računalnikov je zlasti povpraševanje med uporabniki, ki želijo dobiti najbolj produktiven in eleganten računalnik za majhen denar. Ali je rešitev za vse tiste, ki še vedno iščejo dostojen laptop? Morda, vendar ne brez nadležnih težav, ki prežijo celotno serijo, vključno z ASUS K43S.


Paket

Poleg samega prenosnega računalnika lahko najdete tudi škatlo ASUS K43S:
 • Akumulatorska baterija (da, to je klasičen prenosnik z odstranljivo baterijo).
 • Napajanje s polnilnikom in njegova zunanja različica.
 • Priključni kabel za blok.
 • Priročnik za delo z prenosnim računalnikom.
 • Garancija in nekaj brošur.
 • ASUS K43S: Specifikacije

  Srce avtomobila je postalo dobro znani čip, ki ga proizvaja Intel. Core i3-2310M (s kodnim imenom Sandy Bridge) je mobilni procesor, ki se je nekoč uspel naseliti v različne modele prenosnih računalnikov. Pokazal se je na najboljši strani. Izdelan s 32-nanometrskim tehnološkim postopkom. Je precej energetsko intenzivna in hitra. Ta čip ima vgrajen grafični podsistem serije HD Graphics 3000. Delovanje iger, videov in kompleksnih aplikacij je skladno z diskretno grafično kartico Nvidia GeForce GT520M. Rešitev ni praktična in ni najbolj produktivna. V tem video modulu je mogoče zaznati 512megabajtov prostega pomnilnika, kar očitno ni dovolj za udobno zabavo v sodobnih video igrah. Tudi pod pokrovom ASUS K43S so bili ceni 4 gigabajta pomnilnika DDR3 Samsung. Količina glavnega pomnilnika se je ustavila pri 320 gigabajtih. Fizični prostor ustreza Hitachijevemu trdemu disku. Njegova hitrost je 5.400 vrt /min. Prenosni računalnik je opremljen s šest-celično baterijo z zmogljivostjo 5200 milijonov ur.


  Zasnova in sporočanje primerov

  Dimenzije prenosnega računalnika so 348 x 242 x 35 milimetrov. Teža - 2440 gramov. Seveda, proračunske rešitve, kot je ASUS K43S, se ne morejo pohvaliti z estetiko Apple MacBook. Ampak, zaradi pravice, je treba omeniti, da ta model, kot tudi linija K na splošno, odlikuje precej trdna oblika in močna montaža. Prenosnik je na voljo v več barvnih rešitvah, vključno s črnimi, rjavimi in več svetlimi sijajnimi modeli. Pokrov prenosnika je izdelan iz valovite mehke plastike. Dno je izdelano iz porozne plastike. Lepo je na dotik. Fasada okrog tipkovnice je tudi plastična, z eloksiranim aluminijem, ki je podoben videzu. Na straneh prenosnika je bogat niz vrat in rešetke hladilnika. Na levi strani so:
 • Zapora za zaščito naprave pred krajo.
 • Priključek za napajanje.
 • Vrata RJ-45.
 • Vrata D-SUB.
 • Vrata za video HDMI.
 • In standard USB-A (2.0).
 • Na desni strani so:
 • Zvočni priključek Mini-Jack (35 milimetrov).
 • Dva dodatna vrata USB-A (2.0).
 • DVD pogon.
 • Tudi na sprednji strani je priključek za povezovanje pomnilniških kartic SD in MMC.

  Zaslon

  Prenosni računalnik ASUS K43S je opremljen s precej nestandardnim zaslonom. Njegova diagonala je 14 palcev. Zaslon je širokozaslonski. Osnovna resolucija ima 1366 točk za 768 točk. Svetlost je precej visoka, vendar ne impresivna. Če pa naj bi ga uporabljali v zaprtih prostorih, se težave ne bi smele pojaviti. Ni veliko prijeten in kotov gledanja. Seveda, z močnim nagibom se ne pojavi inverzija, vendar se vidnost močno poslabša. To bo nujno zahtevalo dodatne premike telesa od uporabnika: treba bo prilagoditi kot, pod katerim je pokrov prenosnika odprt.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Očitno so upravljala enako pomembna kot moč za pokrovom. Tipkovnica in zaslon na dotik računalnika morata trajno sodelovati. Zato je nujno, da so čim bolj priročni in praktični. Na žalost se te funkcije ASUS K43S ne more pohvaliti. Tipkovnica je precej visoka. Gumbi so zelo mobilni. Tipkovnica nima osvetlitve, ki je kritična pri delu s funkcijskimi tipkami. Obstajajo vozlišča na gumbih A in Pro za natančnejše pozicioniranje pri 10-metrskem senčniku. S pomočjo funkcijskih tipk lahko nastavljate glasnost, svetlost in tako naprej. Trackpad je absolutno grozen. Je zelo majhna in se nahaja asimetrično glede na druge kontrole. Narejena je iz plastike, vendar je močno segreta. In zvisoka obremenitev grafične kartice za uporabo zaslona na dotik je preprosto nemogoča.

  Programska oprema

  Prenosni računalnik deluje na podlagi operacijskega sistema Windows 7 s prednameščenim programom, ki je posebej zasnovan za ASUS K43S. Gonilniki, nadzorna plošča naprave Nvidia, specializirana programska oprema za prilagajanje zaslona na dotik - to je točno to. Sistem deluje precej pametno. Idealen je za ta računalnik.
  Posodobitev najnovejših različic lahko negativno vpliva na zmogljivost in izbriše vse posebne strojne opreme. Pri ponovni namestitvi sistema boste potrebovali celo vrsto gonilnikov, večino pa lahko najdete na uradni spletni strani proizvajalca. Na čistem operacijskem sistemu lahko zavrnemo režo za SD-kartice, sledilno ploščico (natančneje kretnjo z več dotiki) in funkcijsko tipko.

  Ocene

  Večina pregledov tega modela je pozitiven. Kljub pregrevanju, pomanjkanju osvetlitve tipkovnice in nestandardnemu razmerju, ljudje pohvalijo delo podjetja ASUS, ki toplo govori o delu z računalnikom. Mnogi so omenili primer kompaktnega pripomočka. Prenosnik je enostaven za prevoz. Nahaja se v večini standardnih nahrbtnikov. V primerjavi s podobnimi modeli drugih proizvajalcev je zelo majhen. Nedvomno so kupci cenili razpoložljivost prenosnega računalnika. Njegova vrednost za mnoge je postala odločilni dejavnik pri izbiri računalnika. Povprečna cena se hrani na ravni 23-25 ​​tisoč evrovrubljev Kaj je zapisano v računalnikih ASUS K43S? Značilnosti naprave, kot je grafični podsistem. Pokaže se slabše, kot smo lahko uganili. Kot rezultat, laptop naleti na katero koli, niti najbolj zahtevno igro.

  Sorodne publikacije