Acer V3-551G Notebook: specifikacije, pregledi

Predstavljajte si zmogljiv večpredstavnostni računalnik po ceni, ki je nižja od 600 USD, opremljena s štiričlenskim čipom in zmogljivim grafičnim podsistemom. To je tisto, kar izgleda kot cenovno ugoden igralniški prenosnik, ki ga je Acer izdal leta 2012. Dobri in poceni prenosni računalniki so redki pojav, zlasti danes, ko so se cene povišale in ni prišlo do tehnološkega prodora. Potrošnik ali drugi krog prodajajo iste komponente, ali prinašajo drage inovacije, ki absolutno ne potrebujejo večine uporabnikov. Zato namesto, da bi iskali moderno, poceni napravo, ki je bila prvotno zamišljena kot poceni, je bolje pogledati starejše modele, ki so bili mišljeni kot srednji razred in se ne zanašajo na moderne stroje s svojo tehnično opremo. To je Acer V3-551G, katerega značilnosti so še vedno pomembne tudi v letu 2017.

Paket

Proizvajalec ponuja standardno skromno opremo:
 • garancijsko kartico;
 • vodnik za začetno nastavitev;
 • navodila za delo z napravo;
 • napajalna enota;
 • polnilna baterija;
 • Prenosni računalnik Acer V3-551G sam.
 • Specifikacije

  Zaradi lažjega zaznavanja so podatki predstavljeni v obliki tabele.

  Matična plošča Acer V3-551G  AMD A70M  Procesor  AMD A10-4600M, 4 jedra, taktna frekvenca 2300 MHz  Pomnilnik  6 GB  disk  500 GB  Grafična kartica  AMD Radeon HD7670M  Prikaz  156 palcev, sijajni, ločljivost 1366 x 768  Operacijski sistem  Windows 7 Home Premium  Baterija  45 Vt *, 6 celic  Kamera  03 megapikslov


  87) Dimenzije in teža  382 x 253 x 33 cm, 26 kilogramov

  Oblikovanje

  Vizualno pripomoček je podoben drugim modelom te serije. Kot glavni material je plastika. Pokrov prenosnika in delovnega prostora (pod tipkovnico) imata sijajni pokrov nad plastiko, ki zbira prstne odtise, ločitve in majhne praske. Zaradi tega računalnik izgleda precej poceni in hitro izgubi svoj izgled.

  Na robovih so vložki iz matirane plastike, ki posnemajo kovino, ki, čeprav izdajata napravo bolj trdno obliko, vendar ne popravi položaja popolnoma. Računalnik je lepo sestavljen, brez več pozornosti do podrobnosti, vendar brez očitnega hekanja. "Avto" izgleda zanesljivo, ima stabilne zanke, ohranja prenosnik. Od slabosti poleg neprosojnega telesa, je vredno malo opaznega odmika na področju pogona in sledilne ploščice. Druge pomanjkljivosti niso bile vidne, tipičnega srednjega razreda.

  Komunikacije

  Tudi tu, brez prefinjenosti, standardna oprema za vsak kakovosten zvezek. Na levi strani so:
 • vtičnica za priključitev na napajanje,
 • Ethernetna vrata,
 • vrata za povezavo z VGA zasloni,
 • HDMI vrata,
 • Vrata USB 3.0
 • avdio vhod (mikrofon),
 • avdio izhod (zvočniki,slušalke).
 • Na desni strani:
 • Kensington Castle,
 • DVD pogon in dve vrsti USB 2.0.
 • Sprednji del prenosnika je "karton", ki podpira SD, SDHC in druge priljubljene formate. Brezžični vmesniki imajo Wi-Fi, ki deluje na vseh modernih frekvencah in Bluetooth 4.0.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Tipkovnica Acer V3-551G ima standardno postavitev, njena membrana pa sestavlja eno celo število z vsako tipko (tako imenovana gumijasta tipkovnica tipa chiklet). Velikost vsakega ključa je 15 x 15 milimetrov, razdalja med njima pa je 4 milimetre. Na splošno je klasična različica primerna za večino uporabnikov. Zaradi specifične zasnove se tipkovnica rahlo upogne v osrednjem delu. Tisti, ki veliko natisnejo, so lahko zelo moteči v procesu dela z prenosnim računalnikom. Tipkovnica je prijetna, ostra, z vrnitvijo (brez "lepljenja"). Na točki pritiska vsakega ključa so majhne depresije. Od minusov je treba omeniti tudi pomanjkanje ključnih luči v temi.

  Sledilna ploščica je zelo majhna. Njegova površina je groba, vendar ne preprečuje zdrsa prsta, ampak nasprotno, pomaga, saj plastična površina sledilne ploščice ni veliko mara. Podpira gibe z večkratnim dotikom, vključno s povečavo povečave z dvojnim dotikom dveh prstov (kot je MacBook). Sledilna ploščica je preveč občutljiva, tudi če želite premakniti kurzor malo, lahko sledilna ploščica zaznava potezo kot klik in stopnjo občutljivosti lahko znižate v nastavitvah. Gumbi se nahajajo nekoliko nižje, ločeno od sledilne ploščice.

  Zaslon

  Računalnik je opremljen s ploščo z diagonalo do 156 palcev. Ločljivost matrice je 1366 * 768 točk. Dovoljenje je za tako diagonalo izjemno majhno, težko bo delati z več aplikacijami, posamezne piksle pa bodo med delom pretresene in povzročile napetost v očeh. Na splošno očitno ni raven iz leta 2017. Od prednosti je treba omeniti globoko črno barvo, visok kontrast, dobro stopnjo svetlosti (190 cd). Svetlost ostane na ravni celotnega zaslona in se v kotih ne zmanjša. Vse to je zasnova LED osvetlitve in sijajnega premaza. Sijajni zasloni imajo tudi resno pomanjkljivost. Za zasičenost barv bo treba plačati pomanjkanje anti-odsevni premaz, zaradi česar je zaslon nečitljiv na soncu. Vidni koti so standardni za to vrsto matrike, vendar skoraj na stacionarnem prenosniku ta parameter nima posebne vloge.

  Performance

  Srce naprave je bil čip iz AMD, in sicer model A10-4600M. To je procesor s štirimi jedri, pri čemer je lahko hitrost vsakega jedra do 23 GHz pri pospeševanju. Zmogljivost čipa je dovolj za izvajanje zahtevnih aplikacij in udobnega dela z njimi. Grafična zmogljivost AMD Radeon HD7670M se ujema z grafično zmogljivostjo. Ta video podsistem je opremljen z 2 GB pomnilnika. V zvezi z realno produktivnostjo in igranjem lahko pričakujete, da boste začeli uporabljati sodobne naslove, če ne za nastavitve srednjih ravni, potem pa vsaj za minimalno. V igri Battlefield 3 je računalnik stabilno imel 35 sličic na sekundo, v Starcraftu 2 - 121 sličic na sekundo.
  V sintetičnih testih je prenosni računalnik pokazal naslednje rezultate:
 • Cinebench R10 (test učinkovitosti CPU) - 2817 točk;
 • 3DMark 11 (grafični test uspešnosti) - 1988 točk;
 • CrystalDiskMark 3.0 (osnovni test trdega diska) - 76 Mb /s na pisanje in 78 Mbps na branje.
 • Orodje za preizkus operacijskega sistema Windows 7 je pokazalo naslednje rezultate.  6,9  RAM  7,2  Grafika (vmesnik Aero)  5.9  Grafika (v igrah)
  Prenosnik je opremljen z zmogljivostjo baterije 45 vatov * h. Med neodvisnim testiranjem je bilo mogoče ugotoviti približno čas delovanja računalnika v različnih načinih delovanja:
 • V statičnem stanju lahko prenosni računalnik deluje do 7 ur in 42 minut.
 • Pri največji obremenitvi - 1 ura 17 minut.
 • Z brskanjem po spletu (uporabljen je bil skript, ki vsakih 40 sekund ponovno nalaga eno spletno stran) 3 ure 16 minut.
 • Pri gledanju filmov je 3 ure ravno (približno dva filma v eni enoti).
 • Mnenja

  Večina uporabnikov se je pozitivno odzvala na ta zvezek. Delovanje računalnika je bilo dovolj za resno delo in igre s kompleksno 3D grafiko. Poceni primer, upogibna tipkovnica in druge majhne pomanjkljivosti so prišle v ospredje, saj je cena laptopa precej velikase nahaja sam. Resne pomanjkljivosti, s katerimi se soočajo lastniki računalnikov, se pregrejejo. Prenosni računalnik hitro dobi steljo in zahteva skrbno nego uporabnika, da bi se čim prej izognili okvaram.

  Sklepna ugotovitev

  Na splošno imamo lep, poceni prenosni računalnik, ki je sposoben enakovredno tekmovati z naprednejšimi in sodobnejšimi rešitvami. To velja tako za njegovo moč in ergonomijo. Cena Acer V3-551G je zdaj 25-30 tisoč rubljev, zaradi česar je še bolj privlačna v očeh potrošnikov. Za ta denar uporabnik prejme kakovosten procesor, zmogljivo grafiko, dobro montažo in bolj ali manj dostojno upravljanje (do leta 2012). Tisti, ki so pripravljeni sprejeti majhne slabosti in poceni računalnik, bodo zagotovo zadovoljni in bodo plačali denar za podoben pripomoček.

  Sorodne publikacije