Ford Taunus: Kratka zgodovina modela

Verjetno je vsak voznik seznanjen z imenom Ford Taunus. To ni ločen model. To je ime številnih avtomobilov, ki so bili proizvedeni v obdobju od 1939 do 1942, kasneje pa od leta 1948 do 1982. O vsakem modelu je težko podrobno povedati. Ampak tukaj je najbolj zanimivo povedati je vredno.

Začetek zgodovine

Ford Taunus se je pojavil v predvojnem času, leta 1939. Prvi avtomobil je bil limuzina z dvema vratoma z motorjem, ki je proizvedel 34 KM, in karburator Solex 26 FI. Takoj je izdal spremenjen model, znan kot Taunus Spezial. Njegova značilnost je bila menjalnik menjalnika, ki se nahaja na volanskem stebru. Za ta leta je bil avto res močan. Lahko bi pospešil do 105 km /h. Vendar je bilo izdanih zelo malo modelov. Začela se je vojna in proizvodnja avtomobilov se je ustavila.

Obnova proizvodnje

Ko se je vojna končala, je bilo odločeno, da se še naprej proizvaja Ford Taunus. Novost je dobila domiselno obliko, za katero je dobila vzdevek "hillock". Motor je nastavljen na prostornino 12 litrov. To se je zgodilo leta 1948. Že leta 1952 se je avto odločil za nadgradnjo. Nova različica je izšla pod imenom Ford Taunus 12M. Moč motorja, nameščenega pod pokrovom motorja, je znašala 38 litrov. z Do 100 km /h se stroj pospeši v 35 sekundah.


Model je bil sicer na voljo v dveh različicah - kupci so bili izbrani med kabrioletom in limuzino. Leta 1953 je bila tudi vsestranska oseba. Prav tako je začel namestiti 3-hitrostno kontrolno točko, ki je bila v 4 letih opremljena s sinhronizatorji; 4-stopenjska škatla se je pojavila leta 1954.

Razvoj tehnologije

Leta 1955 je na svetu prišel Ford Taunus, katerega fotografije so prikazane spodaj. Imel je oznako "15M". Pod napo nameščeno moč enote v prostornini 15 litrov. S tem je motorju uspelo povečati hitrost na 130 km /h.
Po dveh letih je model višjega razreda - 17M. Pod njenim pokrovom je bil 17-litrski motor z 60 konjskimi močmi. Tudi značilnosti vključujejo vzmetenje "McPherson" in prisotnost zadnjih teleskopskih amortizerjev. Potem je bilo odločeno, da nadgradimo 12M model. Oblikovalci so poenostavili obliko pokrova, premaknili smernike na rešetko hladilnika, povečali število letvic. 12-litrski motor je zamenjal 15-litrski motor.

V šestdesetih letih je bil model 17M posodobljen. Telo je bilo bolj aerodinamično, zaradi česar se je imenovalo "kopel". Različica je bila ponujena takoj s tremi motorji V4 - 4050 in 65 litrov. z Mimogrede, ta model je prvi uporabil sprednji pogon. Po treh letih so bili avtomobili opremljeni s sistemi za prezračevanje in ogrevanje. Leta 1964 je izšla nova linija modelov. Začeli so z vgradnjo motorjev z zmogljivostjo 606570 85 in 90 litrov. z V tej vrstici se je pojavil kupec Ford Taunus. Leta 1967 so bili izdelani avtomobili z motorji velikosti 108 in 125 litrov. z Tam je bil samodejni menjalnik in 5-stopenjska "mehanika". Zanimivo je, da so bili modeli, ki so se pojavili v obdobju od 1964 do 1967, zadnji avtomobili, v katerih je bil simbol Forda postavljen na desno krilo v obliki čistega ščita. In ta generacija je bila peta, ki jo je korporacija razvila iz nič.

Značilnosti 17M

Ta različica si zasluži posebno pozornost. Njenbolj natančno. Ker je model Ford Taunus resno drugačen od drugih avtomobilov. Niti kromiranih podrobnosti, niti izrazitih plavuti. Toda tam je bil vagon, ki je sprva imel visoko dvignjeno na zadnjem robu luči prvotne oblike. Treba je omeniti, da se je studio, imenovan Karl Deutsch, odločil sprostiti majhno število kabrioletov in coupesov. In del teh avtomobilov je bil nadalje spremenjen v pickup. Vendar so se razširile le v Grčiji in Južni Afriki. Do danes je na poti skoraj 670 tisoč avtomobilov, le nekaj sto. Ti modeli so zelo dragoceni. Navsezadnje se 17M še vedno obravnava kot model po korakih z vidika zunanjosti in je zelo zanimiv kot oldtimer.

1970

Proizvodnja se še naprej razvija. Pojavijo se 4-valjni motorji z zgornjim delilnikom, razvijalci oblikujejo novo ležajno telo, začenjajo se oblikovati različni sklopi in različice izvedbe. Posebej priljubljeni so coupe različice. Avtomobilisti cenijo značilna pobočja zadnje strani strehe, rahlo spuščeno telo in ukrivljena stranska okna brez loput. Leta 1973 je bila zamenjana armaturna plošča, nameščena je kvadratna optika. Avto je postal priljubljen, vendar je že leta 1975 Ford Taunus malo zastarel, saj so se v ospredje postavile vse večje zahteve za avtomobile. Zato je bila leta 1976 izdana nova generacija, ki je takoj pritegnila pozornost k preoblikovanju in inovativnim tehničnim rešitvam. Avtomobilisti so ponudili 6 različnih sklopov motorjevzmogljivost od 54 do 107 KM., variante od MKPP in АКПП.

Mimogrede, pojav je bil sporen. Ni vsakdo všeč dejstvo, da je zasnova postala še bolj stroga in preprosta. Toda inovativnost je cenil vsakdo: gumijaste blazinice na odbijačih, plastična mreža radiatorjev z negativnim nagibom, pravokotni žarometi. Vrsta se je zagotovo spremenila.

Zadnja generacija

Prišla je od 1979 do 1980. Ford Taunus se je spet pojavil v javnosti v posodobljeni obliki. Žarometi s smernimi kazalci so se spremenili širše, oblika zadnjega odbijača in žarometi so se spremenili. Različice so bile na voljo le v dveh vrstah karoserijskih in vsestranskih oseb. Motorji s prostornino od 13 do 23 litrov. Moč se je gibala od 58 do 114 konjskih. Proizvodnja je bila sprejeta v letu 1982. Potem se je že razkril slavni Ford Sierra, ki je hitro pridobil pozornost avtomobilskih navdušencev. Čeprav je na nekaterih rastlinah model Taunus trajal do leta 1984 (v Argentini). V Turčiji so bili izpuščeni vse do leta 1994, tudi v nekoliko posodobljeni obliki. Vendar je bilo v kabini veliko plastike, armaturna plošča pa je bila še vedno nameščena iz Sierre.

Sorodne publikacije