Računalnik brez grafične kartice lahko deluje in katere video kartice se imenujejo diskretne

Video kartica je namenjena prikazu slike na zaslonu, zato je sploh ni mogoče zavrniti. Če ni želje, da bi kupili dodatno diskretno kartico, potem za vsakodnevne potrebe bo ustrezala običajnemu, vgrajenemu v matično ploščo ali v procesor. Ali lahko računalnik brez grafične kartice deluje? Ne, ne morem. Čeprav mora biti na kartici prisoten določen grafični procesor.

Video kartice, vgrajene v procesorje

Mnogi proizvajalci sodobnih procesorjev proizvajajo strojno opremo z vgrajenim grafičnim čipom. Običajno takšne grafične kartice niso namenjene za velike obremenitve v obliki računalniških iger, vendar so za gledanje filmov ali najlažje aplikacije dovolj. Trenutno obstajata dve konkurenčni podjetji, ki sproščata procesorje Intel in AMD.


AMD je izdal procesor Ryzen z neverjetno grafično vego, ki ga lahko primerjamo z mnogimi modeli igralnih kart srednje ravni. Vendar pa njihova zanesljivost včasih povzroči dvom uporabnikom. Konec koncev, proizvajalec ima slab ugled zaradi pregrevanja svoje opreme. Razlog za take obtožbe so nesorazmerni parametri. Toda v zadnjih letih se je družba odločila, da bo svojim navijačem zadovoljila nov procesor s pospešeno vgrajeno grafično kartico, kar odpravlja potrebo po diskretni grafični kartici. AMD je povsem presegel vprašanje, ali je mogoče upravljati računalnik brez grafične kartice, ki je nastavljen ločeno. Intel je veliko enostavnejši. Podjetje je že dolgo znano po svojihPrilagojene frekvence in proporcionalni parametri glede na moč. Njihovi grafični procesorji so izboljšani z vsako generacijo.
S svojo znano strategijo Tick-Yes-Yes + se odločijo, da naredijo tanjši procesor in vdelajo zmogljivejšo grafično kartico. Najnovejša generacija, ki je s svojo močjo osvojila srca navijačev, se z vgrajeno grafično kartico INTEL UHD 630 imenuje Coffee Lake.


Video kartice, vgrajene v matične plošče

procesor in matično ploščo? Ali lahko računalnik deluje brez video kartice katere koli opreme? Skoraj vsi znani proizvajalci so zavrnili integracijo grafičnih procesorjev v matične plošče, s čimer so prepustili proizvajalcem procesorjev.
Matične plošče, ki so bile izdane leta 2015, lahko še vedno zadovoljijo uporabnike z lastno grafično kartico, moderne matične plošče pa so zasnovane za diskretne kartice. Vendar je treba omeniti, da so grafični procesorji, vgrajeni v take komponente, veliko šibkejši od tistih, ki so integrirani v procesor.
Ali lahko računalnik deluje brez grafične kartice, ki je vgrajena v matično ploščo, če je v procesorju ali je diskretna? Za vsak PC je ustrezen kateri koli grafični procesor, ki je v sistemu.

Diskretne grafične kartice: namen, opis

Ali lahko računalnik brez diskretne grafične kartice deluje? Izraz "diskretna grafična kartica" pomeni izmenljivo grafično kartico, ki izboljša kakovost slike monitorja, pri tem pa izkorišča celoten potencial inpriložnosti. Za razliko od svojih vgrajenih protipostavk ima diskretna grafična kartica dodatne funkcije, ki jih povprečni uporabnik ne zanima.
Možnost podpiranja večih monitorjev, kar pomeni, da lahko postavite 3 ali 9 monitorjev, tako da izgledajo kot en velik zaslon, kar vam omogoča, da uživate v igri ali gledate filme. Naslednja funkcija je primerna za igralce - to je podpora virtualni resničnosti. Z uporabo posebne opreme, kot so očala, lahko igrate igre, ki podpirajo VR.
Še ena prednost takšne grafične kartice je kakovostna slika, slike visoke ločljivosti in realističen prenos barv. Z visoko pasovno širino in veliko količino pomnilnika lahko diskretna grafična kartica zagotavlja gladko in podrobno sliko. Vprašanje, ali lahko računalnik brez grafične kartice teče, kar ni vgrajeno, odgovor - morda če ga ne potrebuje.

Zaključek

Integrirane grafične kartice nimajo svojega pomnilnika - njihova zmogljivost je neposredno odvisna od tega, koliko RAM-a je nameščen v sistemu. Če je grafična kartica vgrajena v procesor, je vredno skrbeti za hlajenje. Ali lahko delate na računalniku brez grafične kartice, ki je vgrajena v matično ploščo in procesor? Jih ni. Dejstvo je, da je celo za delo z diskretno grafično kartico potreben integriran sistem. Ko namestite gonilnike za integrirano kartico, jo lahko preprosto onemogočite.

Sorodne publikacije