Neposredno - kaj je to? Direktni marketing. "Yandex.Direct". "Direct X"

Internet je poln izrazov, katerih pomen ni vedno jasen. Da ne bi zadeli obraza v umazanijo in da ne bi zamenjali koncepta sosednjih, temveč popolnoma različnih področij, je treba vsaj nekoliko razumeti, da je to - neposredno. Ni potrebe, da ste trženje ali programer, da bi to razumeli.

Pomen besede

Direct je beseda v angleščini, ki se prevaja kot "neposredna, odprta" ali "neposredna, neposredna, neposredna". Neposredno prevajanje določa njegovo vlogo na številnih področjih poslovanja in v teoriji. Katere industrije se uporabljajo? Da, na splošno, v kateri koli. To je tehnični izraz, ki ga uporabljajo strokovnjaki zelo širokega kroga, vendar je najbolj izrazita uporaba izraza ravno v marketingu. Obravnavali bomo tri pojave, povezane s to besedo. Ko smo naleteli na prevod, lahko ugotovimo, da se morajo vsi trije izrazi razlikovati po naslednjih razlogih:
 • neposredna narava delovanja;
 • funkcionalna smer (kar še ni povsem pravilna, saj dirigent še vedno ne upravlja in spodbuja orkester, kako igrati).
 • Oba znaka popolnoma odražata bistvo izrazov, ki jih bomo upoštevali, da bi razumeli, kaj je to - neposredno.

  Direktni marketing

  Ta stavek se pogosto pojavlja v preprostih spletnih vajah in motivacijskih knjigah. Ampak skoraj nihče ne vlaga v tem smislu pravilne vrednosti. Neposredno trženje je široka podskupina prodajalčevega vpliva na kupca, ki poteka v interaktivni obliki in vodi dodobite želeni rezultat. Ali se ta format lahko uporablja ne samo v B2B (poslovanje za podjetja), ampak tudi v sektorju b2c (business for client). Za razliko od tradicionalnega oglaševanja, ki vpliva na široko paleto ciljnih skupin, je neposredni marketing oblika individualnega vpliva na končnega uporabnika.


  Če razložite na prste, potem ta kategorija spada v tako imenovane "hladne klice" in korespondenco s posamezniki ter pogovor o "Skypeu". Cilj tega področja trženja je zožiti ciljno publiko z razširjenega seznama, sprožiti reakcijo potencialnih strank ali ohraniti obstoječe partnerje pod enakimi ali boljšimi pogoji. To je eden od temeljnih postulatov znanosti in trženja, zaradi česar je bil tudi ta pojav že na internetu.

  Yandex Direct

  Vsak uporabnik je naletel na ta pojav. Da bi razumeli, kaj je "Yandex Direct", je dovolj, da se zglasite na zgoraj omenjenem socialnem omrežju. V trenutku izdaje rezultata, poleg mest, ki so prebili prvo stran izdaje skozi kompleksne algoritme Yandex, bo več strani s skromnim "Oglaševanje" napis. Če ste se kdaj spraševali, kako ti viri spadajo v sam vrh vprašanja, potem morate vedeti, da ima vsaka stran možnost prijaviti se v iskalno omrežje in prikazati določeno količino denarja uporabnikom, tudi s skromno spletno stranjo.

  Kako deluje

  Promocijo v Yandexu opravljajo strokovnjaki za direktorje. Glede na poslovno nišo so izbrane na stotine drugih ključnih besedizpolnjeni v posebnem obrazcu. Sistem ustvari povprečno ceno za eno konverzijo na spletno mesto. In potem je čarovnija. Uporabnik zahteva iskalnik in stran odjemalca v oddelku za oglaševanje. Če uporabnik odide na povezavo, se denar odšteje od stranke. Velikost tega nadomestila je odvisna od obsega dejavnosti, števila konkurentov in mnogih drugih dejavnikov. Še posebej, en klik na mestu mesta brivnica bo stala približno 15 rubljev, in cena za en prehod na vir avto trgovca lahko segajo od 10.000 do 16.000 rubljev.
  Nianse so dejansko veliko več, zato ni priporočljivo, da gredo v ta proces same. Do takrat, ko boste našli prave spretnosti in razumeli, kaj "Yandex.Direct" je, boste porabili precejšen znesek za ne najbolj učinkovito oglaševanje.

  Kaj vsebuje?

  Kaj je to - neposredno? V Yandexu sestavljajo tri glavne komponente:
 • neposredna neposredna;
 • sistem oglaševanja Yandex;
 • zaviranje.
 • V prvem primeru uporabnik preprosto prejme odgovor na svojo zahtevo. Druga potencialna stranka vidi pasice, ki se nahajajo na spletnih mestih tretjih oseb. Tretji oglas "ujame", ko je obiskal spletno stran, vendar ni storil ciljnih ukrepov, ki so se od njega pričakovali (to je lahko nakup, puščanje kontaktnih podatkov itd.). Na splošno, "Yandex.Direct" sploh ni oglas. Preprosto daje informacije o uporabniku na njegovo zahtevo. Za razliko od oglaševanja, neposredno ne oblikuje povpraševanja, ampak preprosto daje potrošniku to, kar hočeza prikaz Splošno gledano je ta storitev eno najbolj konvertibilnih in donosnih orodij za pospeševanje poslovanja vseh velikosti.

  Oglaševalci postopoma opustijo tradicionalne oglaševalske kanale v obliki publikacij v periodičnih publikacijah, objav na radiu in televiziji. Lahko rečemo, da je Yandex uspel odpustiti resnično smrt celotnih področij PR-dejavnosti.

  Direct-X

  Ta izraz je predstavljen na popolnoma drugem področju. Čeprav je veliko ljudi zmedeno z "Direct X2 z zvokom, podobnim besedam, je seveda komunikacija, vendar je zelo oddaljena. Direct X za Windows je nabor funkcij, ki je bil zasnovan za reševanje multimedijskih nalog. Vsak uporabnik osebnega računalnika program pa spremlja proces zagona novih računalniških iger in nekaterih aplikacij. Kot rezultat, "Direct X" postane mistična tema, vendar nihče res ne domišlja, zakaj je potreben in na splošno, da je To je "Direct X" V primerjavi z nekakšnim čarobnim izolatorjem je operacijski sistem sestavljen iz številnih posameznih datotek, vrstic kode in tako naprej, skupaj z računalniško močjo računalniške strojne opreme - ta sklop lahko ustvari resnične čudeže. To je tisto, v kar so vsi vključeni. "Direct X" to počne za gostitelja računalnika.
  Ta čarobni pripomoček je povezan z množico procesov in ne samo z namestitvijo novih iger in aplikacij. Zato mora bitiPosebno pozornost posvetite sistematičnemu posodabljanju trenutnih različic.

  Ker je vse to povezano

  , smo upoštevali tri izraze in ugotovili, da je to "neposreden". Ko smo razpravljali o teh pojavih na področju komunikacijskih in informacijskih tehnologij, lahko ugotovimo, da če obstaja kakršna koli povezava, je to zelo dvomljivo. Edina stvar, ki povzema te izraze, je beseda Direct. Neposredni neposredni marketing Direct X in Yandex.Direct so procesi, ki se razlikujejo po neposredni naravi vpliva na uporabnike, čeprav ima vsak drugačen namen, obseg in funkcionalnost. Zato ne smemo posploševati teh položajev, temveč jih med seboj zamenjati.

  Sorodne publikacije

  Neposredno - kaj je to? Direktni marketing. "Yandex.Direct". "Direct X"