Proučujemo pojem "twist". Kaj to pomeni?

Zdi se, da je težko opredeliti izraz "twist on Twitter" za večino sodobnih ljudi, da je ta koncept že dolgo razumljen in preučen. Vendar vsi uporabniki omrežja ne uporabljajo omrežja Twitter. Za njih in za majhen seznam napak je osebno napisal ta članek.

Splošno

Tweet na Twitterju je približno enak kot postavitev objave na socialnem omrežju Facebook, sošolci ali Vkontakte ali kateri koli drug račun v vašem računu. S klikom na gumb »Twitt« objavite gradivo na vaši strani v omrežju. Zdi se, da je vse jasno, toda tukaj igra vstopi v širino n jezika in omejena sposobnost prevajanja n lokalizacije projekta. Kaj pomeni Cvrkutati na Twitterju - napišite nekaj iz svojega obraza, izrazite kratko predstavo za naročnike in ga postavite v 140 znakov.


V zvezi s tem konceptom je veliko zamenjave z retwitom. Retweet - Delite nekoga z zanimivim blogom na njihovi strani, podobno kot gumbi "share" na drugih socialnih omrežjih. Ker imajo besede TWIT in RETVIT podobno izgovorjavo, večina uporabnikov ne vidi razlike, ko preberejo naslednjo novico, da je znana oseba objavila tweet v svojem mikroblogu. Morda je preprosto delil nekaj z izjavo, ne da bi sebi pripisoval avtorstvo, toda novinarsko bratstvo ne iz velikega uma (ali namensko) poučuje informacije o neposredni udeležbi človeka v videzu sporočila.

Problemi lokalizacije

Problem je najverjetneje v slabi kakovosti lokalizacije aplikacij. Čeprav je ideja nejasna in sporna. Kaj pomeni tweet? To je znano le za izvorne govorce in ljudi, ki so odgovorni za lokalizacijo izdelka. Očitno so stali cilj, da bi kakovostno prevedli celotno besedilo projekta, hkrati pa ohranili koncept in specifični besednjak, ki je bil zasnovan v podjetju Twitter. Zmeden je zaradi dejstva, da ob branju novic obstaja več gumbov pod objavo, ki omogočajo skupno snemanje v družabnem omrežju. In če so ikone "Facebook", "Vkontakte", "sošolci" jasne in preproste za rusko prebivalstvo, potem je gumb "twist" očitno neravnovesje. Konec koncev, kot razumemo zgoraj s pojmom tweeting - kaj pomeni pisati svoje mnenje o dogodkih, namesto da bi preprosto delili zanimiv članek, so ljudje zmedeni s tem pojmom.


Koncept "Twitter", "revetv" pa je že dolgo na Wikipediji in ta častitljiv vir obide neprevajanje prevoda z neposrednim dejanjem. Kot je zapisano v istem WINDOWS-u, je "Twitter" sistem izmenjave nekaterih sporočil, ki lahko s pomočjo spletnega vmesnika ali SMS zapustijo zapise največ 140 znakov. Na virih tretjih oseb lahko najdete informacije o pojmu tweetanja, kar pomeni in kako pravilno uporabiti besedo, lahko pa jim zaupate na lastno odgovornost.

Vsakdo se sam odloči

Še vedno ne uporabljate ničesar drugega kot "sošolci"? Kje je potem prišlo vaše vprašanje: "Pokliči, kaj to pomeni?" Najverjetneje je čas, da se prijavite samisocialne mreže in pojasnite, kaj se dogaja v vaših lastnih izkušnjah.
Vprašanje točnosti besedila "twist", kar pomeni, ni v celoti razkrito. Obstaja domneva, da se bo ta interpretacija dokumentiranih funkcij te socialne mreže obravnavala zelo dolgo.

Sorodne publikacije