Sintetizator Casio LK-125: opis, specifikacije in pregledi

Za starše, katerih otroci študirajo na glasbeni šoli za razred klavirja, vedno obstaja vprašanje nakupa instrumenta. Akustični klavir zavzema preveč prostora, digitalni analogi, ki popolnoma ponavljajo mehaniko, so precej dragi. Casio LK-125 je idealna izbira za tiste, ki se šele začenjajo učiti klavirske igre. Kompaktna, funkcionalna, poceni - tako lahko na kratko opišete to orodje.

Karakteristike

Casio LK-125 ima tipkovnico s tipkami polne velikosti v številu šestdeset ene kose. Mehaniki so osnovni, ne kovani, to je treba upoštevati pri nakupu. Obstaja osvetlitev ozadja. Polifonijo predstavlja dvanajst glasov, sto vgrajenih glasov. Na voljo je avtomatska spremljava in petdeset vgrajenih slogov. Tematski tempo samodejnega spremljanja je privzeto lahko spremenjen s 40 na 255. Na voljo sta dva načina spremljanja. Poleg tega obstajajo funkcije za sinhronizacijo in vstavljanje vzorcev.


Sintetizator ima dva vgrajena 2-vatna zvočnika in zaslon s tekočimi kristali. Ni metronomov in funkcij reverb, vendar je prenos. Ni USB vtičnic, ena slušalka.

Opis

Sintetizator Casio LK-125 je na voljo v dveh barvnih rešitvah - črni in srebrni. Ohišje je izdelano iz visokokakovostne plastike, ne razcepi se z rahlim udarcem, vendar orodje še vedno prenaša previdno, saj pri takšni poškodbi ne bo mogoče obiskati servis za garancijsko popravilo.Tipke so izdelane iz sijajne plastike, ki je zelo preprosto prekrita s prstnimi odtisi, zato je treba tipkovnico obrisati s krpo ali mehko krpo iz mikrovlaken. Ta plastika je zelo občutljiva na abrazivne materiale. Prav tako je treba omeniti, da ko hitro igranje prsti začnejo drseti vzdolž gladke površine ključev.


Zelo majhen zaslon LCD se nahaja v središču nadzorne plošče. Mehanski navigacijski gumbi so narejeni iz gostega kavčuka, ki ga je enostavno pritisniti.

Paket

Ruski priročnik za Casio LK-125 je na voljo, kot tudi omrežni adapter. Včasih je v kompletu nekontroliran mladič. Stojalo bo potrebno kupiti ločeno, najpreprostejši stojalo v obliki črke X pa se bo odlično ujemalo, vendar je brez njega mogoče, saj je Casio LK-125 majhen. Stojalo bo nadomestilo mizo ali stol udobne višine. Pogosto na internetu lahko ugotovite, ali je sintetizator Casio LK-125 opremljen z omrežnim vmesnikom. Ni znano, kaj se imenuje, vendar je odgovor nedvoumen: adapter mora nujno biti, in ni predvidena nobena dodatna dajatev. V vseh sodobnih sintetizatorjih in digitalnih klavirjih je vključeno napajanje, tako da, če vam je na voljo, da ga kupite v trgovini posebej, lahko varno greste na drugo trgovalno točko. Ampak baterija ali baterije v osnovnem setu skoraj nikoli niso vključene. V vsakem primeru je treba ta vprašanja pojasniti vnaprej, pred nakupom. Pogosto v trgovinah lahko shranite, preprosto znižate opremoosnovno

Enostavnost učenja

Če je oseba začetnik v glasbi, to ne pomeni, da boste morali najeti učitelja, ker bo sam Casio LK-125 lahko deloval v tej vlogi. V spomin sintetizatorja je 99 melodij za študij. Prikazane so informacije o opombah in označene so potrebne tipke, tako da mora učenec pozorno poslušati "učenje" elektronskega učitelja, zapomniti ključe in melodijo.

Možnost priklopa slušalk vam omogoča, da igrate kadarkoli, vendar je treba spomniti, da je vtič predstavljen s stereo vtičnico, zato lahko običajne gospodinjske slušalke iz računalnika ali telefona uporabljate samo z adapterjem. "Mini Jack /Stereo Jack". Lahko ga kupite za majhno količino v kateri koli trgovini z glasbili ali radijskimi deli. Včasih jih je mogoče najti v računalniških trgovinah.

Avto spremljava

Funkcija samodejnega spremljanja potrebuje posebno pozornost. V nastavitvah sintetizatorja je petdeset različnih stilov. Tako lahko na primer izberete ritem jazz bobna in preprosto improvizirate. Spremljavo lahko uporabite tako med igro na sintetizatorju kot tudi za spremljanje drugih instrumentov. V tem modelu lahko deluje tudi kot metronom. Žal orodje nima funkcije za pisanje, zato je potrebno, če je potrebno, izbrati model naslednjega modela te linije, ki ima širšo funkcionalnost.

O zvoku

Sintetizator Casio LK-125 ima na stotine vgrajenih glasov in petdeset različnih stilovavtomobilski spremljevalci, vendar je tako pomembno, če je kakovost prizadeta? V primeru tega orodja je vse utemeljeno. Kakovost zvoka za večino instrumentov je precej visoka. Seveda ne morete govoriti o resničnosti zvoka za strune ali, na primer, nekaterih vetrov, »sintetika« je še vedno prisotna, toda tu je spet vredno omeniti cenovno kategorijo tega orodja. Samo profesionalni sintetizatorji se lahko pohvali z realističnim zvokom vseh orodij, proračunski modeli pa se lahko v najboljšem primeru "umaknejo" s povezovanjem dodatnih zvočnih bank prek računalnika. Na žalost Casio LK-125 nima te zmogljivosti. Kljub temu večina glasov v njem zveni precej dobro.

Prednosti modela

Najprej je treba opozoriti, da je cena orodja nekoliko višja od osnove. Na ceno devet tisoč rubljev orodje daje lastniku tipkovnico s tipkami polne velikosti. To je zelo pomemben parameter, saj ima večina sintetizatorjev na tipkovnici že akustične instrumente, zaradi česar pride do neprijetnosti pri prehodu iz enega v drugega. Tako je Casio LK-125 zelo primeren za začetno usposabljanje. Sintetizator ima funkcijo glasovnih pozivov in vse informacije, ki jih lahko preprosto prikaže na zaslonu. Druga prednost sintetizatorjev je njihova mobilnost. Značilnosti Casio LK-125 je kompaktno ohišje 949 x 93 x 304 mm, ki tehta približno tri in pol kilogramov, kot tudi sposobnost samostojnega delovanja s šestimi baterijami AA. Obstaja vtičnica za slušalke, zato je preprosta za predvajanjecelo ponoči, ne boji se preprečiti sosedov. Razdelitev tipkovnice omogoča predvajanje z uporabo samo dveh tonov. Na primer, v levem delu lahko postavite strune in pustite normalni klavir na desni. Značilnosti vgrajenega sistema zvočnikov niso tako impresivne - le dva stebra z dvema vatoma, vendar je to mogoče enostavno rešiti s priključitvijo zunanjih zvočnikov. Funkcija prenosa bo privlačna za tiste, ki želijo uporabiti Casio LK-125 za igranje v množici pihalnih instrumentov.

Slabosti

Seveda obstajajo orodja in pomanjkljivosti, ki jih je mogoče zlahka razumeti po značilnostih. Prva stvar, ki jo je treba omeniti: Casio LK-125 je sintetizator in njegova glavna pomanjkljivost je trdota tipkovnice. Je nepomembna, brez mehanike kladiva. To pomeni, da čeprav so tipke polne velikosti, bodo občutki med igro daleč od tistih, ki so na akustičnem instrumentu. Obremenitev s čopičem in prstom praktično ni, zato se pri premikanju na običajne klavirske mišice hitro utrudijo. Druga pomanjkljivost tipkovnice tega orodja je pomanjkanje občutljivosti na dotik. To pomeni, da se ne dotikajo prstov tipk, zvok se ne spremeni. Vendar pa imata obe pomanjkljivosti skoraj vse sintetizatorje, ker je njihova naloga, da glasbeniku da veliko število glasov, reprodukcija realne mehanike iger pa je pravica digitalnega klavirja. Pri nakupu je vredno omeniti in pomanjkanje učinkov, celo preprost reverb. Pedal do orodja se tudi ne povežejo. Tudi Casio LK-125 se ne more povezatiračunalnik kot bakreno tipkovnico zaradi pomanjkanja ustreznega priključka. Zaradi pomanjkanja konektorja ne bo deloval in se bo povezal z dodatnimi zvočnimi bazami sintetizatorja.

Recenzije

Sintetizator Casio LK-125, kot je že omenjeno, je namenjen začetnikom, bodisi otrokom ali odraslim. Sodeč po odzivih kupcev, je super za tiste, ki so že imeli izkušnje s klavirjem in si želijo zapomniti nekdanje spretnosti. Na žalost igranje kompleksnih del z veliko akordi in arpeggiji ne bo dopuščalo dvanajstih glasovnih polifonij in omejene tipkovnice (v akustičnem klavirju, 88 tipk v primerjavi s 61 v Casio LK-125). Mnenja o tem sintetizatorju so dobri, lahko jih imenujemo eden najboljših in funkcionalnih v svoji cenovni kategoriji. Sintetizator zveni dobro, nekateri zvoki so skoraj enaki njihovim akustičnim dvojnikom. Orodje je kvalitativno, lahno in kompaktno sestavljeno. Sposobnost dela s šestimi baterijami prstov je odlična rešitev za ulične glasbenike. Hkrati pa je treba omeniti, da zvočniki nimajo veliko moči, zato za igranje na hrupnem mestu boste potrebovali dodaten glas. Casio LK-125 se dobro ujema s programom osnovnih šolskih glasbenih šol, ki še vedno nima velikega števila arpeggijev in akordov (spomnimo se, da ima polifonija le dvanajst glasov). Ampak za nekaj resnega, potrebujete drugo napravo in lahko pazite na digitalni klavir proračunske linije Casio. Ob upoštevanju vseh prednosti in slabosti tega sintetizatorja, spet verjamemo, da dobro - ne pomeni drago, in Casioje izdal odlično razmerje med ceno in kakovostjo naprave.

Sorodne publikacije