Program za čiščenje smeti na računalniku: seznam, opis, ocena

Računalnik je občasno zamašen z nepotrebnimi začasnimi dokumenti in programi, ki lahko upočasnijo njegovo delo. Bolje je, da se znebite nepotrebnih datotek in aplikacij, dokler ne postanejo problem. Zato bo v članku prikazani programi za čiščenje računalnika iz smeti:

 • CCleaner.
 • Sistemski mehanik.
 • AVG TuneUP.
 • Wise Registry Cleaner.
 • Revo Uninstaller.
 • Računalnik za razkuževanje.
 • Magic Utilities.
 • Easy Duplicate Finder.
 • Wise Disk Cleaner.
 • R-obrišite in očistite.
 • Orodje za odstranjevanje Junkware.
 • Čistilec neželenih datotek Pc Booster.
 • CCleaner

  Verjetno je najbolj znan freeware program za čiščenje računalnika iz junk datotek CCleaner. Po ocenah uporabnikov ji je bilo dodeljeno prvo mesto. Program podpira vse najnovejše različice sistema Windows, vključno z različico CCleanerja v sistemu Windows 10. To orodje vam omogoča brisanje predpomnilnika brskalnika, zgodovine, piškotkov in začasnih datotek. Z uporabo tega programa se lahko znebite številnih nezaželenih datotek v računalniku, počistite začasne datoteke, odložišče, pomnilnike, fragmente chkdsk, dnevnike, DNS predpomnilnik itd.


  ) Poleg tega vam ta programska oprema omogoča čiščenje neželenih datotek iz drugih aplikacij, kot so brskalniki tretjih oseb. Vse razpoložljive možnosti so prikazane kot seznam, tako da lahko preprosto izberete vrsto datotek, ki jih želite izbrisati. CCleaner vam omogoča tudi skeniranje registra, tako da lahko odpravite težave, povezane z pomanjkanjem DDL-jev, neuporabljene razširitve dokumentov,aplikacijske pisave itd. Program CCleaner ima tudi funkcijo za odstranitev, ki vam omogoča odstranitev nameščenih aplikacij. Obstaja tudi vgrajen zagonski upravitelj. Če želite, lahko s tehnologijo CCleaner celo onemogočite ali odstranite vtičnike brskalnika. S tem pripomočkom lahko analizirate trdi disk, da odkrijete datoteke, ki zasedajo največ prostora. S programom CCleaner lahko najdete podvojene datoteke in jih izbrišete. Programska oprema omogoča brisanje obnovitvenih točk sistema in trajno brisanje datotek s trdega diska.


  CCleaner - Čudovit program za čiščenje smeti. Je brezplačen in prenosen, zato je popoln za vsakega uporabnika. Treba je omeniti, da ima CCleaner mobilni analog in je eden najboljših programov za brisanje Androida iz smeti. Zato ga lahko prenesete v telefon ali tablični računalnik. Če iščete najboljše orodje za brisanje nepotrebnih datotek, uporabite CCleaner (Windows 10). Še naprej razmišljamo o programih.

  Iolo System Mechanic

  Program odstrani smeti in aplikacije, blokira viruse in neželene zagonske nastavitve, očisti RAM, prijave, zgodovino brskalnika in predpomnilnik. Ne samo, da sprosti ključne sistemske vire, temveč tudi odstrani sledove dejavnosti na internetu, da bi zaščitili vašo zaupnost. Z uporabo tega programa za čiščenje smeti in optimizacijo računalnika res močno poveča hitrost vašega računalnika, še posebej, ko se zažene. Program ima plačano in brezplačno različico.

  AVG TuneUP

  To je še enaorodje, ki lahko pospeši računalnik z odstranjevanjem smeti iz njega. Program je na tretjem mestu v naši oceni. Ima sodoben in lep vmesnik, zato je popoln za vse nove uporabnike. Po mnenju razvijalcev lahko s to programsko opremo počistite začasne datoteke in preprečite, da bi aplikacije uporabljale vire računalnika, kar bo pospešilo računalnik. To orodje bo prihranilo hitrost vašega računalnika z odstranitvijo nepotrebnih datotek in povečanjem produktivnosti. Obstaja tudi funkcija samodejnega vzdrževanja, ki vam pomaga odpraviti nepotrebne datoteke.
  AVG TuneUP lahko odstrani ostanke datotek v več kot 240 drugih programih, kot tudi povsem jasno zgodovino vseh priljubljenih spletnih brskalnikov. Poleg tega lahko tudi izbrišete predpomnilnike sistema Windows, logotipe in podvojene datoteke. AVG TuneUP ima tudi turbo način, ki onemogoča nepotrebne funkcije. Poleg tega je program za deaktiviranje, ki vam omogoča, da zmanjšate porabo računalniških virov tako, da onemogočite neuporabljene aplikacije. Orodje ima tudi vgrajen upravljalnik zagona, tako da lahko najdete in onemogočite zagon aplikacij, ki upočasnjujejo delovanje računalnika. Prav tako je treba omeniti, da z AVG TuneUP lahko zlahka najdete in odstranite neuporabljene aplikacije iz računalnika. Poleg tega ima funkcija AVG TuneUP funkcijo za defragmentacijo diska. Program TuneUP lahko med drugim očisti register s funkcijo čiščenja. Obstaja tudi funkcija defragmentiranja registra, s katerim lahko odpravite povezavo z njimtežave. Poleg tega ima ta programska oprema številne funkcije za avtomatizacijo, ki samodejno preverijo morebitne težave z računalnikom. AVG TuneUP vam omogoča obnovitev izbrisanih datotek ali njihovo brisanje.
  AVG TuneUP je odličen program za popolno čiščenje računalnika pred smeti. To je lepo vmesnik in veliko funkcij, in ima tudi brezplačno različico, ki jo lahko prenesete za testiranje programa.

  Wise Registry Cleaner

  Drugo orodje, ki vam lahko pomaga znebiti se nepotrebnih datotek, je brezplačen program za čiščenje računalnika iz smeti Wise Registry Cleaner. Ta pripomoček bo pajkal vaš register in iz njega odstranil vse zastarele zapise. Obstaja nekaj vnosov v registru, ki ostanejo po tem, ko odstranite programsko opremo iz računalnika, vendar bo Registry Cleaner našel vse te nezaželene datoteke in jih izbrisal. Čiščenje registra ni preprosta naloga, zato lahko brisanje le-tega iz registra povzroči težave s trenutno različico sistema Windows. Da bi preprečili morebitne težave, bo Registry Cleaner samodejno ustvaril varnostno kopijo registra, preden se bo očistil. Če se po brisanju registra pojavijo težave, ga lahko preprosto obnovite. Orodje ima tri načine skeniranja: normalno, varno in globoko. Registry Cleaner podpira tudi samodejno čiščenje, tako da lahko enostavno načrtujete naslednje seje čiščenja. Wise Registry Cleaner je brezplačen program, vendar če želite skenirati in popraviti register drugih uporabnikov v računalniku, boste morali kupiti licenco.

  Revo Uninstaller

  Če želite izbrisatizastarelih ali nepotrebnih programov in datotek iz vašega računalnika, vas bo morda zanimalo Revo Uninstaller, ki je na naši lestvici na petem mestu. Ta program za čiščenje smeti iz računalnika bo z lahkoto odstranil nameščene aplikacije. Odstrani celo programe, ki jih je težko odstraniti na običajen način. Revo Uninstaller odstrani preostale podatke po izbrisu programa. Omogoča hitro iskanje in odstranitev pripomočkov iz računalnika. Z različico Pro lahko tudi izbrišete vse preostale datoteke. Ta program podpira tudi prisilno odstranitev, ki vam omogoča, da se znebite preostalega po klasičnem brisanju datotek. Obstaja tudi funkcija večkratne odstranitve, kar pomeni, da lahko izbrišete več programov hkrati. Treba je omeniti, da Revo Uninstaller pred brisanjem datotek ustvari obnovitveno točko sistema. Poleg tega lahko pred brisanjem programske opreme izdelate tudi popolno kopijo registra. Poleg čiščenja računalnika od nepotrebnih programov, Revo Uninstaller vam omogoča, da se znebite neželenih datotek. S pomočjo pripomočka lahko odstranite vse zastarele in nepotrebne dokumente, ki jih ustvarijo aplikacije Windows. Druga koristna funkcija Revo Uninstaller je Startup Manager, ki se lahko uporablja za nadzor zagona aplikacij.
  Pripomoček vam omogoča, da se znebite začasnih datotek, zgodovine brskanja in piškotkov v vseh brskalnikih v računalniku. Poleg tega lahko s programom Revo Uninstaller izbrišete zgodovino datotek Microsoft Office. Druga značilnost pripomočka je zmožnost trajnega brisanja datotek. Poleg tega obstaja tudi funkcijaBrisanje vseh sledi datotek, ki onemogočajo vse izbrisane datoteke. Revo Uninstaller je dober program, če želite trajno izbrisati program ali datoteko iz računalnika. Program ima brezplačno različico, ki ponuja vse osnovne funkcije.

  PC Decrapifier

  To je preprosta, brezplačna in prenosna programska oprema, ki jo lahko uporabite za odstranjevanje smeti iz računalnika. Program skenira vaš računalnik po nepotrebnih nameščenih programih. Vsi skenirani programi bodo razvrščeni v tri kategorije, kot so priporočene, vprašljive in druge. Izberite programe, ki jih ne potrebujete, in kliknite »Izbriši izbrano«. Pred postopkom boste morali potrditi dejanje. Decrapifier vam omogoča, da pred izbrisom izbranih aplikacij ustvarite obnovitveno točko. Ta funkcija je lahko zelo uporabna, če ste pomotoma izbrisali želeni program iz računalnika. PC Decrapifier je brezplačna in prenosna aplikacija. Njegov preprost in prijazen vmesnik je idealen za vse uporabnike. Kljub temu, da ta program lahko odstrani nepotrebno programsko opremo, vam ne dovoljuje brisanja začasnih in starih datotek.

  Magic Utilities

  Še en zmogljiv program za čiščenje smeti iz vašega računalnika - Magic Utilities - je na sedmem mestu. Z orodji Magic Utilities lahko varno odstranite ali upravljate aplikacije, ki se izvajajo hkrati z operacijskim sistemom Windows. Poleg tega lahko s pomočjo te programske opreme upravljate tako teče kot skrite procese. Program vam omogoča tudi brisanje obehnepotrebne in začasne datoteke iz računalnika. Pripomočki Magic Utilities lahko zaznajo poškodovane vnose v registru in datoteke, ki ostanejo po brisanju nekaterih programov. Te datoteke in zapisi včasih vplivajo na vaš računalnik, vendar jih lahko s pomočjo pripomočkov Magic Utilities preprosto odstranite. Poleg tega bo Magic Utilities samodejno zaznal vse nove aplikacije, ki so bile nameščene ali dodane zagonu. Ta pripomoček ima možnost File Shredder, ki zanesljivo odstrani datoteke in jim preprečuje obnovitev. Poleg tega lahko Magic Utilities šifrira datoteke. Magic Utilities je zmogljiva programska oprema s širokim naborom funkcij. Kljub rahlo zastareli vmesnik, korist je super za odstranjevanje smeti iz računalnika. Ta program je plačljiv, vendar lahko prenesete brezplačno preizkusno različico.

  Easy Duplicate Finder

  Easy Duplicate Finder je primeren za odstranjevanje odpadnih datotek iz računalnika. To orodje omogoča skeniranje določenih map ali celotnih pogonov za podvojene datoteke. Po želji lahko skenirate samo določene mape ali jih izključite iz skeniranja. Orodje omogoča tudi izključitev določenih vrst datotek iz skeniranja in nastavitev največje ali najmanjše velikosti. Po končanem postopku boste videli skupno število skeniranih datotek, število podvojenih datotek in količino prostora, ki ga te datoteke uporabljajo. Končno lahko izberete, kaj storiti z podvojenimi datotekami. Lahko jih premaknete, izbrišete ali preimenujete neposredno v aplikacijo. Poleg tega lahko tudi brskate po datotekah, da bi pomotoma izbrisali želeno datoteko. Duplicate Finder ima tudi gumbprekličite, da lahko datoteke obnovite, tudi če so nenamerno izbrisane. Poleg tega so sistemske datoteke in mape zaščitene, zato jih ne boste mogli pomotoma odstraniti s tem pripomočkom. Easy Duplicate Finder ima preprost vmesnik in podpira 8 različnih načinov skeniranja. Zato je program vstopil v prvih deset in se uvrstil na osmo mesto. Uporabite ga lahko brezplačno, vendar boste morali kupiti letno naročnino za dostop do vseh funkcij.

  Wise Disk Cleaner

  Še en program čiščenja čistejšega diska. To orodje lahko izbriše začasne in vse vrste sistemskih datotek, ki jih v računalniku ne potrebujete. Ko jih odstranite, boste pospešili računalnik in sprostili prostor na trdem disku. Poleg tega lahko ta pripomoček izbriše internetno zgodovino, predpomnilnik in piškotke v vseh priljubljenih glavnih brskalnikih. Sledite lahko tudi iz operacijskega sistema Windows in drugih aplikacij. Druga funkcija, ki bo pomagala pospešiti trdi disk, je funkcija za defragmentacijo diska. S to funkcijo Wise Disk Cleaner lahko spremenite vrstni red fragmentiranih podatkov na disku, s čimer trdi disk učinkovito deluje. Druga koristna možnost je samodejno čiščenje diska, ki vam omogoča, da načrtujete dnevno, tedensko ali mesečno čiščenje računalnika. Wise Disk Cleaner je preprost in majhen program, ki bo odstranil neželene datoteke iz računalnika. Prav tako je treba omeniti, da ta programska oprema se nanaša na freeware za čiščenje računalnika iz smeti, tako da ga lahko uporabljate na računalniku brez kakršnih koli omejitev.

  R-Wipe in Clean

  Deseto mesto v oceni. Računalnik lahko enostavno očistite od neželenih datotek, kot tudi programa R-Wipe in Clean. Orodje vam omogoča brisanje začasnih internetnih datotek, zgodovine, piškotkov, seznamov za samodokončanje in začasnih datotek. R-Wipe lahko tudi odstrani sledove več kot 300 programov drugih proizvajalcev. Pred brisanjem datotek si jih lahko ogledate in ponovno preverite, če se jih želite znebiti. Poleg tega R-Wipe izbriše zgodovino nedavno odprtih dokumentov, zgodovine datotek in odložišča. To vam omogoča brisanje začasnih datotek sistema Windows, vnosov v register, rezultatov iskanja, povezanih perifernih naprav itd. Ustvarite lahko tudi svoj seznam čiščenja, da odstranite sledove dejavnosti aplikacij, ki jih R-Wipe ne podpira privzeto. Programski vmesnik je preprost in vse datoteke, ki so na voljo za brisanje, so prikazane v drevesu na plošči na levi. Ko izberete, kaj želite izbrisati, si lahko podatke ogledate v desnem podoknu. R-Wipe lahko uporabite za odstranitev vseh vrst neželenih datotek iz računalnika. Program ponuja 30-dnevno brezplačno poskusno obdobje, vendar če želite nadaljevati uporabo te programske opreme, morate kupiti licenco.

  Orodje za odstranjevanje neželene opreme

  ​​Vzrok za počasno delovanje računalnika je lahko neželena programska oprema, kot je adware. Če odstranite te programe, lahko pomagate z orodjem za odstranjevanje Junkware. To je preprosta in prenosna aplikacija, ki jo ustvari Symantec in odstrani vso neželeno programsko opremo iz računalnika. S tem programom lahko izbrišetepop-up adware, nepotrebne orodne vrstice in Browser Helper Objects. Poleg tega orodje za odstranjevanje odstrani neželeno programsko opremo in vse sledi. Tudi ta program lahko odpravi problematične razširitve iz mnogih priljubljenih brskalnikov. Orodje za odstranjevanje lahko zazna in odstrani več kot 250 neželenih aplikacij in zaradi svoje hitrosti nikoli ne boste opazili, da se izvaja. Omeniti je treba, da je programski vmesnik podoben ukazni vrstici, ki nekaterim uporabnikom morda ne bo všeč. Vendar pa to ne pomeni, da je program manj koristen. Junkware Removal Tool je brezplačna in prenosna aplikacija, ki lahko deluje na katerem koli računalniku brez namestitve.

  Pc booster Junk Files Cleaner

  Konča oceno tega programa. Če imate težave z nezaželenimi datotekami v računalniku, jih lahko rešite s pc booster čistilom za neželene datoteke. To orodje omogoča pregledovanje particij na trdem disku za nepotrebne dokumente. Po želji lahko skeniranje nastavite tudi z razpoložljivimi možnostmi v levem podoknu. Program vam omogoča brisanje več kot 50 različnih vrst datotek. Lahko tudi izbrišete nepotrebne bližnjice, datoteke, mape, prazne ali zastarele dokumente ter začasne datoteke. Po skeniranju diska si lahko ogledate lokacijo vsake posamezne junk datoteke. Poleg tega lahko v Explorerju celo odprete mapo, ki vsebuje datoteko. Pc booster Junk Files Cleaner je preprost in priročen pripomoček, vendar žal ni brezplačen. Lahko izkoristite poskusno obdobje programa, če pa ga želite redno uporabljati, morate to storitikupite licenco To je daleč od popolnega seznama programov za čiščenje računalnika pred smeti. Na internetu boste našli veliko več podobnih. Vendar so ti programi med najbolj priljubljenimi med uporabniki. Če iščete program za čiščenje diska SSD iz smeti, lahko uporabite kateri koli seznam. Tudi vsi navedeni pripomočki podpirajo Windows 10.

  Sorodne publikacije