ICloud Media: Kako uporabljati in prilagajati?

Medijske datoteke so znane vsakemu sodobnemu uporabniku računalnika ali mobilne naprave. Običajno vključujejo grafiko in avdio dokumente. Vse več lastnikov Apple razmišlja o uporabi knjižnice iCloud. Kaj je ta možnost? Katere nastavitve ima? Odgovori na vsa ta vprašanja bodo zagotovo pomagali novim uporabnikom iOS-a, da se naučijo te možnosti. To je zelo koristno, še posebej za tiste, ki raje delajo z grafiko in posnemajo veliko slik.

Opis

Kaj je knjižnica iCloud? Fotografije in videi, shranjeni v napravi Apple. Natančneje, s pomočjo te možnosti bo uporabnik lahko shranil medije v storitev v oblaku. Zelo udobno! Z namestitvijo testa bo lastnik Apple lahko naložil fotografije in videoposnetke v iCloud ter sinhroniziral ustrezne podatke z drugimi napravami Apple. Knjižnica podpira optimizacijo shranjevanja informacij, kar omogoča bistveno zmanjšanje prostora, ki ga zavzemajo fotografije in videi.


V najnovejših različicah iOS so uporabniki lahko prenesli vse predstavnostne datoteke iz knjižnice v iCloud Drive. Vse to pomaga ne le shraniti manj datotek v pomnilniku mobilne naprave, temveč tudi pomaga pri hitrem izterjavi izgubljenih dokumentov.

Kje je - za mobilne naprave

Kako dostopati do knjižnice iCloud? Ustrezen razdelek lahko najdete za Mac in iOS. Ponavadi ni težko najti knjižnice. Vzrok je veliko več težavsetup Če želite poiskati knjižnico na mobilni napravi Apple, morate:
 • Omogočiti napravo Apple in počakati, da se v celoti zaganja.
 • Povezava z internetom. Na primer, Wi-Fi.
 • Izberite element v meniju "Nastavitve".
 • Pojdite na Apple ID-iCloud.
 • Dovoljenje za dovoljenje v "Eple Aid", če to zahteva iOS.
 • Izberite točko menija »Foto«.
 • Tukaj se nahajajo nastavitve naprave za mobilne naprave "jabolko". Zdaj lahko konfigurirate ustrezno možnost, kot tudi izvedete njeno začetno aktivacijo. Pogovorimo se o tem kasneje.


  Kje je - za računalnike Mac

  Kako uporabljati knjižnico iCloud? Za začetek je treba ugotoviti, kje na splošno obstaja ustrezna možnost. Ali bolje, njegova nastavitev. V nasprotnem primeru lahko enkrat za vselej pozabite na delo s predlagano funkcijo. Iskanje medijskih nastavitev na mobilnih napravah je bilo urejeno. Na računalnikih lahko najdete tudi ustrezen razdelek. Razmislite o primeru dela z MacOS-om. Če ima Windows aplikacijo iCloud za Windows, mora delovati na podoben način. Če želite odpreti glavni meni z nastavitvami knjižnice AikAlibrary na računalniku MacOS, potrebujete:
 • Start Mac.
 • Prijavite se v "Sistemske nastavitve".
 • Kliknite na sliko iCloud.
 • Ponudite gumb "Možnosti" poleg menijske točke "Fotografija".
 • To je vse. Na zaslonu se bo prikazal glavni zaslon nastavitve iCloud. Fotografije in videoposnetki, ki uporabljajo to možnost, bodo hitro in brez težav shranjeni. Poleg tega bodo primerniupravljanje z več napravami "apple" pod enim računom.

  Omogoči možnost

  Če razmišljate o uporabi knjižnice iCloud, morate razumeti, da morate najprej vključiti ustrezno možnost. Privzeto je onemogočen na vseh napravah "apple". In brez predhodnega nastavitev in vključitev knjižnice "Aiklaud" delo ne bo pod nobenim razlogom. Kako omogočiti ustrezno možnost? To storite tako:
 • Pojdite v nastavitve knjižnice. To lahko storite tako, da sledite zgornjim navodilom.
 • Kliknite ali tapnite vstavite "Vključi" blizu podpisa "Mediacija za iCloud".
 • Potrdite postopek. Včasih bo sistem zahteval geslo Apple ID.
 • To je vse. Glavna stvar je, da je "jabolko" naprava aktivirana oblak storitev "AiKloud". Brez tega ne bo delovala s testnimi nastavitvami.

  Možne nastavitve

  Kako se prijaviti v knjižnico iCloud, ste ugotovili. In tudi z njegovo vključitvijo. Katere nastavitve imate v tej možnosti? Ni jih toliko, vendar je zelo pomembno vedeti za njih. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost, da se bo uporabnik soočil z resnimi težavami, vse do izgube medijev na napravah. To ni najboljša možnost za razvoj dogodkov. Z menijsko točko »Foto« v iCloud bo uporabnik videl več nastavitvenih blokov.
 • optimizacija shranjevanja;
 • prenos z ohranjanjem izvirnikov;
 • Razkladanje "My Photostream";
 • delitev fotografije s storitvijo iCloud.
 • Kaj pomeni vsaka nastavitev? In kako je bolje, da nastavite pripomoček za naprave Apple? V vsem temPoskusimo ugotoviti!

  Nastavitev optimizacije

  Kako uporabljati knjižnico iCloud? Pomembno je, da nastavite pravo možnost za to. To ni tako težko narediti, še posebej, če veste, katera nastavitev je primerna.
  "Optimizacija shranjevanja" se uporablja za optimizacijo shranjenih slik in videov. Izvirniki visoke ločljivosti in kakovosti se shranijo v iCloud in so prilagojeni za mobilne različice različice - neposredno na uporabljeni napravi Apple. Zelo priročno. Če želite uporabiti to nastavitev, se jo dotaknite. Nato se v ustrezni vrstici možnosti prikaže zeleno potrditveno polje. To pomeni, da je optimizacija omogočena.

  Namestitev Nalaganje z ohranjanjem izvirnikov "

  Kako uporabljati knjižnico iCloud? Pomembno je, da razumete, kakšna je možnost, kako deluje in kako mora biti konfigurirana tako ali drugače.
  Druga nastavitvena točka za knjižnico je "Prenesi s shranjevanjem izvirnikov". Če aktivirate ta korak, bodo vse slike in videoposnetki na napravi Apple shranjeni v izvirniku (original) in iCloud, naprava pa bo uporabljena v pomnilniku. Običajno se ta nastavitev ne uporablja. Njegovo aktiviranje vodi do hitrega polnjenja prostora tako na pametnem telefonu /tabličnem računalniku kot v oblaku. Še posebej, če je z njim aktiviran iCloud Drive.

  Možnost »Naloži fotografije«.

  Naslednji pomemben oddelek je »nalaganje fotografskih virov«. Običajnopustite vklopljeno. Še posebej, če uporabnik dela z več "jabolk" napravami pod enim računom.

  "Upload to My Photo Stream" služi za sinhronizacijo medijskih podatkov vseh naprav, priključenih na iCloud. Če ima ena naprava odstranitev ali videz novih fotografij /videoposnetkov, se hkrati spremenijo tudi druge naprave. Pomembno: pri povezovanju z internetom bodo izvedene vse prilagoditve. Na primer, Wi-Fi.

  "Skupna raba"

  Kako si lahko ogledate knjižnico iCloud? Prva stvar je, da nastavite to možnost. Najnovejša možnost medijske knjižnice je »ICloud Photo Sharing«. Njegovi izkušeni lastniki naprav "jabolka" priporočajo, da ga pustijo vklopljeno. Skupna raba omogoča ustvarjanje albumov z mediji, ki si jih lahko ogledajo drugi uporabniki. Po aktiviranju ustrezne nastavitve se bo lastnik naprave "apple" lahko povezal z odprtimi albumi tujcev.

  O povezovalnih napravah

  Prenos programa iCloud v knjižnico se izvede samodejno, če aktivirate proučeno možnost. Hitrost prenosa novih podatkov je neposredno odvisna od hitrosti internetne povezave. Zato je včasih treba dolgo čakati na posodabljanje podatkov. Če morate v iCloud povezati več iDevices, je najbolje, da to naredite enega za drugim. To pomeni, da najprej počakajte na nalaganje podatkov iz ene naprave "apple", se prepričajte, da knjižnica deluje pravilno, nato pa povežite drugo. Zakaj se ne priporoča povezovanjesamo nekaj "jabolčnih" pogonov? Prvič, celoten postopek ne pospešuje take odločitve. To je posledica dejstva, da je hitrost gostiteljskega kanala omejena. Drugič, aktivacija knjižnice na več napravah je polna napak in napak.
  ​​

  Kako gledati na pametnem telefonu

  Kako si lahko ogledate knjižnico iCloud? Na splošno se ta problem lahko obravnava na različne načine. Običajno delo z napravami Apple ne povzroča nepotrebnih vprašanj. Knjižnica iCloud je prikazana v meniju "Foto". Vsakič, ko ga uporabnik odpre, se aktivira povezava z možnostjo »Media Library«. Nikamor ni treba iti. V izbranem razdelku bodo prikazane vse predstavnostne datoteke. In posodobitev tudi.

  Pogled na računalniku

  Pri računalnikih je priporočljivo, da za brskanje po knjižnici uporabite spletni vmesnik. Z njim bo uporabnik lahko hitro pregledal shranjene fotografije in videe v iCloudu. Glavna stvar je, da je na mobilnih napravah iz Apple aktivirana možnost "iCloud Mediation". V nasprotnem primeru želeni cilj ne bo uspel. Če si želite ogledati podatke v knjižnici »AikKloud« na vašem računalniku, boste morali:
 • Pojdite na icloud.com.
 • S storitvijo Apple ID se prijavite v storitev v oblaku.
 • Kliknite na "Fotografije".
 • Počakajte nekaj časa.
 • Na zaslonu se bo prikazala celotna knjižnica AikAlud. Tukaj jo lahko uredite ali pa samo preučite.

  Prenos podatkov iz operacijskega sistema Windows

  Razmišljate o tem, kako uporabljati knjižnico iCloud, mnogi se soočajo s to težavo - imajo Apple napravo in računalnikWindows. Kako prenesem podatke iz računalnika v knjižnico? V tem primeru morate delati z aplikacijo iCloud za Windows. Za razkladanje podatkov OS potrebujete:
 • Zaženite Windows Explorer.
 • Odprite točko menija "Priljubljene".
 • Izberite razdelek »Photo iCloud«.
 • Kliknite na gumb "Raztovarjanje".
 • Navedite slike in videoposnetke, ki bi jih želel vstaviti v AiKloud.
 • Kliknite »Odpri«.
 • Vse, kar zdaj ostaja, je počakati. Po določenem času se knjižnica iCloud posodobi. Na mobilnih napravah bo ta operacija izvedena po prvi povezavi z omrežjem.

  Nalaganje v Windows

  Napaka pri nalaganju fotografij iz knjižnice iCloud? Podoben dogodek se zgodi, če uporabnik poskuša odpreti sliko iz AIKLood oddaljene od mobilne naprave. Rešitev problema je obnovitev ustreznega dokumenta. Težko je verjeti, toda pri delu z operacijskim sistemom Windows in iCloud lahko hitro prenesete slike in videe v operacijski sistem. To ponavadi zahteva:
 • Ponovite prve 3 korake iz prejšnjega priročnika.
 • Izberite točko menija »Prenos«.
 • Označite datoteke, ki jih želite shraniti v računalnik.
 • Določite pot za prenos dokumentov.
 • Na tej stopnji lahko končate. Preostalo je počakati, da se dokumenti prenesejo v računalnik. Pomembno: hitrejši je internet, hitreje bodo fotografije in videoposnetki raztovorjeni.

  O brisanju dokumentov

  Kako izklopiti knjižnico iCloud? To je še ena operacija, ki ne zahteva nobenega posebnega uporabnikaspretnosti ali znanja. Toda z njo bomo razumeli kasneje. Pozabili smo odstraniti datoteke iz knjižnice. S svojo nadgradnjo je že ugotovil - operacija se pojavi po povezavi z Wi-Fi. Za brisanje fotografij /videoposnetkov iz knjižnice ga morate izbrisati v meniju »Fotografije«. Potem se dokument nahaja v mapi »Nedavno izbrisano«. Tukaj bo shranjen za en mesec. Šele po tem bo datoteka trajno izbrisana iz knjižnice "Aiklaud". Če ne želite čakati, lahko preprosto odprete mapo »Nedavno izbrisana in, ko ste izbrali želeni dokument, kliknite na gumb» Izbriši «, tako da bo prisiljena izbrisati datoteke knjižnice. V nekaj korakih, nekaj minut - in delo je končano.Priporočljivo je, da varnostno kopirate iCloud, preden prekinete povezavo s knjižnico. Shranili boste podatke iz izgub. Če želite izklopiti knjižnico iCloud tako: ID-iCloud
 • Pojdi
 • Preklopite na "Off". Pri delu z osebnim računalnikom morate preklicati izbiro Enable Media Library
 • Confirm Request Processing.
 • iCloud Media Included Kako ga onemogočiti? Odgovor na to vprašanje ne postavlja ljudi v mrtvo točko. In delo z iCloudom in fotografijo /video iz njega. Pomembno: pred odklopom knjižnice lahko iz njega pošljete datoteke iz mobilne naprave na pošto ali družabna omrežja.

  Zaključek

  Medijska knjižnica iCloud je koristna storitev, preko katereuporabniki lahko optimizirajo uporabo podatkov v oblaku in uporabo medijev na napravah Apple. Zaželeno je, da se takoj po nakupu izdelkov Apple aktivira proučevana funkcija. Na žalost, najpogostejši kraj v iCloud, ko je knjižnica medijev aktivirana, hitro poteče. V tem primeru lahko preprosto kupite dodaten prostor za storitev v oblaku v nastavitvah upravljanja računa. Pomembno: Če želite prihraniti prostor v oblaku, ni priporočljivo shranjevati računalniških podatkov v iCloud.

  Sorodne publikacije