AMD Sempron 145: funkcije, pregledi

Pri izbiri železa za kompilacijo računalnika, morate včasih nekaj shraniti, ker proračun ni gumijast. Najboljša možnost v tem primeru bo zmanjšanje stroškov na procesorju in nakup produktivnejše matične plošče, saj bo namestitev novega procesorja najlažja v prihodnosti. Vtičnica AM3 za procesorje AMD je še vedno aktualna. Za to je mogoče kupiti AMD Sempron 145, ki ima sprejemljive lastnosti, kar bo zadostovalo za opravljanje začetnih nalog. Oglejmo si njegove značilnosti na dosleden način, pa tudi, kako lahko včasih izboljšamo njegovo delovanje.


Združljivost z matičnimi ploščami

Ta procesor je mogoče namestiti na matične plošče z vtičnicami AM2 + ali AM3. V prvem primeru pred nakupom preverite združljivost z različico Biosa in severnim mostom na plošči. Za drugo kontraindikacijo združljivosti vsi proizvajalci izjavijo, da podpirajo model. Ključno bo ugotoviti, ali matična plošča podpira možnost overclockiranja procesorja AMD Sempron TM-145 in odklepanja skritega jedra. Zakaj ga potrebujemo, pogledali bomo kasneje. Treba je omeniti, da je prav pri tem zmožnost za znatno povečanje produktivnosti.

Tehnične značilnosti

Na prvi pogled nimajo nič nenavadnega, kar bi lahko pritegnilo veliko pozornosti. Vendar pa sem zadovoljen s ceno, ki skorajda ni najnižja na vseh razpoložljivih procesorjih danes. V bistvu je ta "kamen" klasikadržavni proračun.


Frekvenca osnovnega jedra je 28 GHz s faktorjem x14. Procesor je izveden v obliki kovinskega kvadrata z noži, nameščenimi na priključku. Ta izvedba je značilna za procesorje AMD. Model je izdelan s tehnologijo 45 nanometrov in pripada družini Sargas. Obstaja podpora za 64-bitna navodila, tako da ne bo nobenih težav z delovanjem operacijskih sistemov v prisotnosti velike količine RAM-a. Za obdelavo podatkov je predpomnilnik prve in druge ravni. Prva raven je 64 kilobajtov, druga doseže 1 megabajt. Posledično se lahko zdi, da je to tipičen proračun in da obstajajo dvomi glede primernosti nakupa AMD Sempron 145. Specifikacije niso najsvetlejše, vendar so dovolj za pisarniško delo. Vendar pa ne smemo misliti, da je to največja zmogljivost tega procesorja, ker ima skrite rezerve, o katerih zdaj govorimo.

Procesor z overclockingom

Prva značilnost procesorjev AMD je dobra priložnost za overclocking. Uporabniki ugotavljajo, da lahko z ustrezno spretnostjo povečate frekvenco za skoraj polovico toliko, s čimer se ne krši stabilnost dela, kot tudi ne začne pregrevati, tudi s sistemom za hlajenje odtoka. V večini primerov, če imate DDR3 RAM na 1600 MHz, se lahko jedro poveča na 4 GHz, kar je zagotovo odličen kazalnik za državnega delavca, vendar se to ne konča. AMD Sempron 145 procesor še vedno skriva skrivnosti.

Odklepanje skritega jedra

Večina uporabnikov računalniških programerjev ve, da so enostranski, tri- in petjedrni procesorji iz AMD pogosto bolj napredni modeli, ki so iz enega ali drugega razloga blokirali eno jedro. Včasih je ključavnica posledica resnega problema in njegovo odkritje ne bo pripeljalo do pozitivnih rezultatov. Vendar pa, kot kaže praksa, precej veliko število odklepanja omogoča, da dobite popolnoma delujoč dvojedrni procesor, ki je priznan kot AMD Athlon X24450. Strinjam se, lepo je dobiti produktivni "kamen" za peni. Ne pozabite pa, da je v tem primeru takšna priložnost še bolje, da se ne upošteva, saj je odklepanje jedra AMD Sempron 145 popolnoma enako kot igranje rulete - vse je odvisno od tega, zakaj je bilo v vašem primeru posebej blokirano drugo jedro. Toda če je odpiranje uspešno, lahko greste na tretji korak povečanja produktivnosti.

Overclocking odklenjenega procesorja

Torej se lahko po dodajanju drugega jedra procesor še pospeši. Če želite začeti, preverite s pomočjo testov, da deluje stabilno na osnovni frekvenci. Po tem, ko spremenite napajalno napetost in čas, lahko poskusite postopoma dvigniti njegovo hitrost. Odvisno od nameščene matične plošče in napajalne enote lahko dosežete zelo resne rezultate. Nekaterim uporabnikom je uspelo doseči stabilno delovanje AMD Sempron 145 na frekvencah do 37 GHz, v večini primerov pa je meja 33 GHz. Toda to je že povsemdovolj je igrati z dušo v večini sodobnih igrač, seveda, z dostojnim video adapterjem.

Uporabniški pregledi procesorja

Ker večina ljudi, ki so kupili ta model, ne obžalujejo svoje pridobitve. Razlog je v tem, da ko je cena sprejeta, AMD Sempron 145 procesor in tako vreden, tako da tudi če ni možnosti za overclocking ali odklepanje jedra, je to dovolj za prvič. Kasneje, če ste kupili dobro matično ploščo s podporo 4 - in 6 - jedrnih procesorjev, jo lahko kadar koli zamenjate z bolj produktivno rešitvijo.
Med glavnimi prednostmi so naslednje značilnosti:
 • visoka zanesljivost.
 • Nizka poraba energije in posledično skoraj brez ogrevanja.
 • Zelo nizka cena, praktično najcenejša rešitev na sodobnem trgu.
 • Dobre priložnosti za povečanje produktivnosti.
 • Sposobnost, da se v prihodnje po potrebi zamenja z bolj produktivnim procesorjem.
 • Najboljša možnost za pisarniški računalnik.
 • Od slabosti, večina uporabnikov imenuje samo eno točko - potrebo po dobri matični plošči, ki podpira vse možnosti overclockinga za povečanje produktivnosti. Če nameravate kupiti ta procesor za uporabo "kot je", potem tega trenutka ne moremo imenovati minus, saj bo vsaka matična plošča s potrebno vtičnico ustrezala.

  Zaključek

  Kot je razvidno iz tega članka, je AMD Sempron 145 popolnoma primeren za tiste, ki imajo omejen proračun inželjo po izgradnji računalnika z možnostjo nadaljnje nadgradnje. Priporočljivo je, da kupite dražji in produktivnejši RAM, kot tudi matično ploščo. Isti procesor v primeru okvare z odklepanjem je mogoče pozneje zamenjati z bolj naprednim modelom.

  Sorodne publikacije