Nastavitev RAM-a v BIOS-u: Navodila

Ko govorimo o RAM-u ali, kot se imenuje, RAM (RAM) v okviru dela v računalniškem sistemu, vse njegove parametre določi operacijski sistem sam Windows in Bios. Seveda pa delo teh pomnilnikov vpliva tudi na neodvisne konfiguracije, zato je nemogoče nastaviti način delovanja na računalniku, ki je bistveno drugačen od tistega, ki ga zagotavlja proizvajalec. Kljub temu pa lahko uporabnik samostojno prilagodi delo tega elementa, na primer, da razprši RAM. Ta članek vam bo povedal, kako konfigurirati pomnilnik BIOS-a. Preberite ta članek do konca, saj bo poleg osnovnega pouka jezik tudi o sorodnih stvareh, brez katerih znanje ne bo izginilo.


Zakaj RAM-a ni mogoče konfigurirati v BIOS-u

Na žalost vsak uporabnik ne more prilagajati nastavitev pomnilnika. In to ni posledica njegovega modela, zato vam ni treba uganiti, kateri RAM je najbolj primeren za prilagajanje parametrov. Ravno nasprotno, to je posledica modela matične plošče. Zakaj? Ker je v njem pripomoček za nastavitev BIOS-a. Zato se izkaže, da je treba najprej razumeti, da omogoča računalniku, da spremeni nastavitve RAM-a. In to ni tako enostavno narediti, ker je vsaka matična plošča drugačna od druge, vendar lahko zagotovo rečete, da staro matično ploščo in nižji cenovni segment.popolnoma neustrezna.


Zagon pripomočka za nastavitev BIOS-a

Kaj storiti najprej? Preden začnete konfigurirati RAM, morate nedvomno vnesti CMOS. Kaj je to? To je isti BIOS. Na žalost, da ponudi univerzalen način za vstop je nemogoče, saj je vse odvisno neposredno od proizvajalca in same matične plošče. Ampak lahko rečemo, da je vnos neposredno, ko zaženete računalnik, ko je pred vami veliko različnih besed v ozadju črnega zaslona. Na tej točki morate pritisniti poseben ključ, odgovoren za prijavo v pripomoček BIOS. Najpogosteje je Del, manj pogosto F1 ali F2. V primeru računalnikov, prenosnih računalnikov, nasprotno, se za vnos uporabijo ključi s predpono F (F1 F2 F10 F11 ali F12). Običajno lahko vidite želeno tipko v času zagona sistema, tam je približno naslednje besedilo: "Pritisnite DEL, da zaženete Setup", kjer bo namesto "DEL" prikazano, morda še en ključ.

Vmesnik BIOS-a

Torej smo ugotovili, da je CMOS BIOS, vendar smo se odločili, kako ga bomo vnesli. Vendar pa je prehod na priročnik za spremembo parametrov operativne naprave za shranjevanje še prezgodaj, saj je za začetek potrebno razumeti sorte Bios in natančneje v njegovih variantah vmesnikov. Če pogledamo v prihodnost, recimo, da bo članek razstavil tri predstavnike: AMI, UEFI in AWARD, čeprav je še vedno prisoten Intel BIOS, vendar je to le sprememba AMI, zato so navodila za njih skupna. Prav tako ne smemo zamenjevati AWARD BIOS Phoenix, saj je to enako.
Vse zgoraj navedene različice imajorazlični pogledi, zaradi katerih se konfiguracija RAM-a v Bios-u izvaja na različne načine. Opisovanje vsakogar zdaj nima nobenega smisla, ker bo vse besedo po besedah. Vredno je reči samo - kljub odličnemu medsebojnemu videzu in različni postavitvi nekaterih elementov uporabniškega vmesnika, je navodila v veliki meri uporabna za vse BIOS Setup Utility.

Nastavitve

Zdaj, ko imate vse nianse, ugotovite, kaj je CMOS in kako se prijavite v BIOS, lahko končno gremo neposredno v priročnik o tem, kako nastaviti RAM. Vendar pa upoštevajte, da lahko motnje s parametri te komponente vplivajo na stabilnost računalnika. Ta kazalnik se lahko spremeni na bolje in še slabše, zato je priporočljivo imeti veliko teoretično bazo znanja, da bi se izognili poškodbam računalnika pri izvajanju vseh navodil.

Metoda ena: BIOS za nagrado

Začnimo s tem, da nam povemo, kako konfigurirati RAM v Bio nagradi. Ta tip CMOS-a odlikuje ločen proxy, razdeljen na dva dela. V levi - standardne nastavitve in v desno - so podaljšane. mi bova oba in drugi. No, za dolgo časa ne govorimo, pojdimo na navodila za namestitev.
 • Ko vnesete nagrado BIOS, pritisnite Ctrl + F za dostop do naprednih nastavitev.
 • S puščičnimi tipkami na tipkovnici izberite vrstico "MB Intelligent Tweaker".
 • Za vstop v meni za nastavitve tega parametra pritisnite tipko Enter.
 • Tukaj lahkopovečate ali obratno zmanjšate hitrost vašega RAM-a. To naredite tako, da spremenite parameter "Multiplier System Memory". Vendar pa ne pozabite, da spreminjanje vrednosti na maksimalno vrednost ne more, lahko vodi do napak pri delu komponente in popolnoma do njenega popolnega neuspeha. Zaželeno je, da se izbere vrednost, ki je nekoliko večja od zgoraj navedene.
 • Tu lahko spremenite tudi napajalni tok RAM-a, izveden na dnu zaslona. Toda tu je omejitev, zelo priporočljivo je, da je ne spreminjamo več kot na 015 čl.
 • S pritiskom tipke Esc se vrnite v glavni meni.
 • Izberite možnost Advanced Chipset Features (Napredne funkcije čipov) in pojdite nanj.
 • Tukaj boste lahko spremenili odzivni čas RAM-a. Za začetek spremenite "DRAM Timing Selectable" na "Manual" in nato začnite spreminjati vrednosti.
 • Ta nastavitev se lahko šteje za popolno, pritisnite F10, da shranite vse spremembe in zapustite Bios.

  Drugi način: AMI BIOS

  Kot lahko razumete, se odločite, kateri RAM-ov je najbolje, da ga ni vredno, saj je njegove parametre mogoče enostavno spremeniti v nastavitvah BIOS-a. Pojdimo zdaj na AMI BIOS in vam povemo, kako to storiti v njem.
 • Ko vstopite v CMOS, pojdite v meni Napredne funkcije BIOS-a.
 • Poiskati morate vrstico "Advance DRAM Configuration" in kliknite Enter.
 • Tu so vsi parametri, ki so bili predstavljeni v prvi metodi, in sicer: napajalna napetost, časovni presledki in taktna frekvenca RAM-a.
 • Po analogiji z nagradnim BIOS-om spremenite nastavitve, ki jih potrebujete, jih shranite in znova zaženite računalnik, da se prijavite.operacijski sistem.

  Tretja metoda: UEFI BIOS

  Sedaj gremo neposredno v konfiguracijo RAM-a v UEFI BIOS, morda najbolj priročen BIOS vseh. To je zato, ker ima grafični vmesnik in podpira miško, kar močno poenostavi izvajanje vseh dejanj.

 • S prijavo v BIOS morate iti v napredni način. To naredite tako, da pritisnete F7.
 • Pojdite na zavihek "Ai Tweaker".
 • Poiščite gumb "Memory Frequency" in na spustnem seznamu, ki se pojavi ob kliku, izberite želeno frekvenco.
 • Za nastavitev časa morate iti v meni "Krmiljenje časa DRAM-a".
 • Če se odločite za spremembo napetosti, ki jo dobavlja komponenta, morate iti v meni "DRAM Voltage". Tu v ustreznem polju za vnos podajte želeni parameter.
 • Še vedno je treba shraniti vse nastavitve in znova zagnati računalnik - razhroščevanje RAM-a v UEFI BIOS se lahko šteje za popolno.

  Zaključek

  Zdaj ne veste samo, kako konfigurirati RAM v BIOS-u, temveč tudi, kakšen BIOS na splošno, kakšni so njegovi vmesniki in kako dokončati navodila v vsaki od njih. Na koncu vas spomnimo, da preden sledite navodilom, se prepričajte, da vam matična plošča omogoča spreminjanje parametrov RAM-a.

  Sorodne publikacije