Analiza strani konkurentov: vrstni red dejanj in primeri

Sodobni optimizatorji "na novo izdelanih" spletnih projektov najprej opravijo analizo spletnih strani konkurentov. Do danes na internetu obstaja toliko praktično enakih poslovnih mest, da brez tega koraka je težko določiti "seoshniku", iz katerega se začne promocija. Za vsakega podjetnika, ki dela na spletu, želim vedeti, kako podoben je njegov projekt s konkurenčnimi spletnimi stranmi, na katere ključne fraze uporabniki se prijavijo in na kateri konkurenčni platformi. In kar je najpomembneje, kako podobne so trgovinske platforme tekmecev s svojim poslovnim projektom.

Kakšen je načrt za analizo konkurenčnih mest?

Preden se lotite SEO-promocije svoje spletne strani, mora spletni trgovec ugotoviti, kateri od konkurentov, ki delajo v njegovi niši, lahko imenujemo najboljši med najboljšimi. Ko se bo spopadel s to nalogo, se bo soočil še z nekaj več. Na primer, kako pogosto uporabniki omrežja vstopajo na spletna mesta konkurentov in katere iskalne poizvedbe ustrezajo njihovim potrebam.


Analizo poizvedb na lokaciji konkurentov je zelo težko izvajati neodvisno. Še posebej, če primer vzame začetnik. Dobro je, da se to delo lahko prevede v ramena posebej usposobljenih strokovnjakov. Najdete jih lahko na virtualnih platformah, kot sta SeoPult ali Advse.

Kje začeti?

Najprej morate poiskati konkurenčne spletne projekte, ki spodbujajo najbolj priljubljene (priljubljene) ključne besede in fraze. V okviru te nalogelastnik edinega spletnega mesta zunaj spletnega mesta, morate najprej opraviti analizo konkurenčnega spletnega mesta o ključnih besedah, tako da se potem odločite za "ključe".

Kako priti v priljubljeno nišo?

Če je lastnik spletnega mesta neizkušen in je niša, ki jo je izbral, priljubljen med obiskovalci spletnega mesta, mora razumeti, da bodo uspešni in izkušeni "morski psi", ki so se naselili na prvi strani založništva, prvi dan pojedli njegov projekt. Torej, da bi konkurirali "pošasti" e-trgovine, še ni vredno. Najbolje je, da zaprosi za pomoč na specializiranih platformah. Tukaj bo mladi Seoshnik dobil ustrezno pomoč. Pomagali mu bodo na primer z analiziranjem poizvedb tekmovalčevega spletnega mesta (zagotavljanje informacij o uporabnikih, ki potrebujejo vsakodnevne storitve »nasprotnika«).

Ena od teh elektronskih platform je po mnenju naprednih uporabnikov storitev Mutagen. Storitve Mutagena pogosto uporabljajo SEO optimizatorji, ki imajo težave pri izbiri pravih ključev.

Zakaj študirati specialistično strategijo?

Običajno se to stori, da bi lahko ponovili svoja dejanja. Po mnenju strokovnjakov pa lastniki novo odprtih komercialnih spletnih platform z visoko frekvenčnimi ključi zavračajo (vsaj na začetku svojih dejavnosti). Začetnike je bolj priporočljivo zadovoljiti z nizko frekvenčnimi zahtevami. Samo s svetovanjem izkušenejših kolegov, začetnika, ki naredi prve korake v e-poslovanju, ne da bi opustilIzbrana niša bo lahko začela promocijo. Ampak najprej, kot je že omenjeno zgoraj, on, ne brez pomoči strokovnjakov, bi morala analizirati mesta konkurentov.
Primer: podjetnik začetnik se je odločil, da bo kupil spletno stran, saj bo pripravil oglaševalsko kampanjo za svoje poslovanje na spletu. Ker je skrbno preučil promocijske smernice, se je odločil, da se ne bo zatekel k specializiranim storitvam, ampak bo analiziral konkurenčnost sosedov na nišo. Potem ko je nekaj dni trdo delal in se končno zapletel, se je naučil o obstoju orodja, ki mu je zaupal prijatelje (isti neizkušeni "seoshnikov" kot sam), ki je uspešno izvedel SEO-analizo strani konkurentov in uspelo čim bolj približati konkurenčnim projektom v iskalnikih, pri z dragocenim časom. Želeni rezultati so bili doseženi v samo nekaj urah po projektu SeoPult. Z registracijo na projektu in navedbo URL-ja vašega spletnega mesta, protagonist teh linij, ki je zaupal sistemu, je zlahka določil, katere ključne besede so spodbujale konkurenčne projekte, in izbral ključe za lastno vsebino.

Katere storitve ponujajo konkurenčna mesta za analizo

Key Collector je na primer edinstven, saj lahko spremlja ključne fraze, s katerimi "nasprotniki" promovirajo svoje spletne strani v iskalnikih in socialnih omrežjih ter dobijo podrobne informacije. Poročilo o učinkovitosti uporabe ene ali druge fraze in ugotovite, v kakšnem položaju je spletna straniskalniki.

Zbiranje informacij poteka neposredno iz strežnikov, ki strežejo spletno stran. To daje možnost za prejemanje informacij ne samo iz rusko govorečih virov, temveč tudi tujih. Sam sistem izvaja semantično analizo strani tekmovalcev (tabela na vrhu) in stranki posreduje popoln seznam možnih ključnih besed in besednih zvez različnih frekvenc. Seznam storitev, ki jih ponuja ta storitev, je precej velik. To vključuje, na primer, seoshnike, ki se želijo oblikovati kot najbolj natančen portret konkurentov.

Seo-Pult platforma

Spletna stran Seo-Pult bo pomagala optimizatorju pri izbiri ključev in bo analizirala njegovo spletno mesto za ključno besedo konkurenta (predpriprava seznama najbolj "nevarnih" prosilcev na prvi strani izdaje). Na dolgem seznamu storitev na tej strani lahko izberete možnost, izdelano posebej za seoshnikov, s pomočjo katere lahko dobijo popolnejšo sliko o sovražniku:
 • spoznajo njegove taktike in strategije za napredovanje v iskalnikih;
 • analizira prisotnost tekmovalčevega spletnega mesta in tako pridobi informacije o učinkovitosti medijskih in besedilnih oglasnih vsebin tekmecev;
 • Določite približno število in kakovost zunanjih referenc.
 • Kaj so zunanje povezave in za kaj so potrebne

  Tako se povezave nanašajo na uporabnike ali gredo na spletne projekte, ki pridejo na spletno stran od zunaj. Imajo celo približno idejo o številu in kakovosti zunanjih referenc, ki vodijo (ali. \ Tprepuščajo ga spletnim mestom tretjih oseb) v konkurenčnem projektu, lahko optimizator doseže določen delež rasti v iskalnem donosu.
  Seveda je veliko odvisno od ugleda mesta, pa tudi od tega, ali so ključne besede in besedne zveze dobro izbrane.

  Še naprej navajamo koristne storitve: Majestic in Ahrefs

  Baza podatkov Majestic Links je priložnost za pregled zgodovine domene in konkurenčnega URL-ja, pridobitev informacij o prisotnosti njihovega projekta, številu zahtevkov in izvoru njihovega prometa,
 • zgodovino povratnih povezav in pridobivanje informacij o njihovem številu;
 • Ugotovite pogostost ključnih fraz.
 • Z uporabo orodja storitve Ahrefs bo lastnik mesta lahko podrobno preučil vse povratne povezave, ki so na voljo na spletni strani konkurenta, obravnaval vsebino nasprotnika, analiziral sidrni list (svoj in "sovražnik") in tako naprej.

  Platformska platforma

  Z registracijo na tej platformi bo lastnik spletnega vira prejel izčrpne informacije o tem, kako projekti njegovih konkurentov vključujejo iskalnike. Poleg tega se lahko kupci te storitve seznanijo z:
 • SEO-parametri konkurenčnih spletnih mest, kot tudi ugotovijo, katera stališča zasedajo tekmovalce v iskalniku;
 • s posebnostmi lastnega projekta (hitrost obremenitve strani, učinkovitost promocije povezav in promocijskih besedil, uporabnost in še veliko več).
 • O obsegu storitev "Mutagen"

  Online podjetniki, ki želijo razumeti, kaj iščejo uporabnikiMreže, ki najpogosteje spadajo na mesta nasprotnikov, bodo dobile takšno priložnost na projektu "Mutagen" (Mutagen). Ta spletna stran ponuja predvsem svoje storitve:
 • SEO optimizatorji - za izbiro ključnih besed, ki jih uporabljajo, bodo svoje projekte enostavno pripeljali na najvišje položaje TOP seznamov in prejeli želeni promet;
 • webmasters - pomagati jim dobiti najboljšo oceno spletnega povpraševanja in spoznati prednosti in slabosti svojih konkurentov;
 • Pisatelji - za izbiro ustreznih ključnih besed.
 • Storitve za svetovanje o storitvah

  Namen storitve Advse je ponuditi spletnim trgovcem informacije o kontekstnem oglaševanju konkurenčnih podjetij. Tukaj lahko dobite oceno oglaševalskega proračuna tekmovalcev in se seznanite z njihovimi besedili. Z brezplačno različico storitve bodo lahko lastniki poslovnih vsebin izboljšali svojo oglaševalsko akcijo z novimi ključi in negativnimi ključnimi besedami, ki jih je našel sistem. Sam sistem bo identificiral spletna mesta tekmovalcev, jih pregledal in nato ocenil iskalne poizvedbe, besedila in ocene. Za uporabnike plačana različica Advse ponuja širši nabor storitev. Na primer, bo lastniku spletnega mesta zagotovil informacije o učinkovitosti svoje oglaševalske akcije, pa tudi analiziral oglaševanje strani konkurenta.

  Kaj so negativne ključne besede

  Razlika med negativnimi ključnimi besedami in običajnimi ključnimi besedami je v tem, da prva omenja nastavitev kontekstualnega oglasa, da jih izključi iz konteksta iskanja. Uporaba negativnih ključnih besed omogoča trgovcu, ki oglašuje svoje storitve,Omrežja, prikazujejo promocijske vsebine samo za ciljne uporabnike in prihranijo denar, porabljen za oglaševalsko akcijo. Zdaj pa se vrnimo k načrtu in preučimo analizo prometa konkurentovega spletnega mesta.

  Konkurenčna trgovalna platforma: kdo jih kupi?

  Če želite dobiti informacije o številu uporabnikov, ki iščejo na spletnih mestih konkurentov, je enostavno pregledati njihove števce ali pripomočke za analizo. Nekateri lastniki spletnih strani raje zaupajo to delo službi Similarweb ali namestijo razširitve z istim imenom v brskalniku (na voljo samo uporabnikom Mozilla Firefox). Za pridobitev natančnejših informacij o prisotnosti konkurenčnih podjetij bo potrebno nekaj truda in časa.
  Vendar pa bodo rezultati teh prizadevanj lastniku "mlade" strani omogočili, da dopolni sliko področja, starosti, kraja bivanja in celo zajetja tistih, ki kupujejo izdelke sovražnika. Kaj je treba storiti? Ugotovite, ali obstajajo nasprotniki strani v socialnih omrežjih, nato promovirajte osebne strani naročnikov in udeležencev v tematskih skupinah ter preučite komentarje resničnih in potencialnih kupcev. Ne pozabite na strukturiranje in uporabnost. Intuitivni vmesnik spletnega mesta konkurenta in enostavnost interakcije z njo še zdaleč niso zadnji dejavniki, ki privabljajo obiskovalce. Zaslužijo si zaslužiti mesto v smislu analize strani konkurentov. Tretja točka načrta je lahko namenjena pregledu notranje prilagoditve konkurenčnih projektov. V okviruTa postavka bo podjetnik moral identificirati prisotnost ključnih besed v naslovih, podnapisih in meta oznakah, kakor tudi v opisih html-strani in ilustracij. To vključuje tudi edinstvenost in velikost besedil ter nasičenost vsakega posameznega članka v ključnih besedah. Ena od točk v načrtu mora biti namenjena preučevanju zunanjih povezav, ki vodijo do konkurenčnih lokacij (iste povezave, ki jih uporabniki pridejo na projekt s strani tretjih strani).

  Informacije, ki jih ni treba zanemariti

  Z razvojem lastne poslovne platforme bi morali spletnega podjetnika zanimati tudi naslednja vprašanja:
 • Na kakšen način (s pomočjo besedila, medijev ali video vsebin) in s kakšnim časom njegovi konkurenti spodbujajo svoj projekt v spletni družbi, koliko imajo naročnike na socialnih omrežjih. Izkušeni uporabniki, specializirani za promocijo komercialnih spletnih strani, menijo, da je treba ta vprašanja pojasniti že na samem začetku kariere spletnega projekta »novorojenčka«. Kaj točno morate storiti? Ne samo, da se zanimajo samo za članke, ki se pojavljajo na glavni strani tekmovalca, temveč obiščete tudi spletne dnevnike in partnerske strani, da bi ocenili kakovost njihovih besedil in se seznanili z osebno strategijo.
 • ​​
 • S pomočjo katerih netradicionalni vzvodi konkurenti oglašujejo svoje izdelke (te informacije lahko dobite tako, da se obrnete na storitve Serpstat ali Spywords).
 • Kakšna je njihova ponudba in cenovna politika.
 • Sklicevanje na spletna mesta tretjih oseb.
 • V tem primeru se seznam ukrepov, potrebnih za analizo lokacij konkurentov, ne konča. Kot lahko vidite, je spopadanje s promocijo spletne vsebine težko za vas, celo za izkušenega strokovnjaka. Za začetnike, ki se še niso odločili za nišno izbiro in ki potrebujejo mentorje (ki bodo lahko prilagodili svoja dejanja), bodo najboljši pomočniki za njih specializirane storitve.

  Sorodne publikacije