Domača skupina, Windows 10: Kako konfigurirati usmerjevalnik?

Najlažji način za hitro prenašanje datotek iz enega računalnika v drugega je ustvarjanje lokalnega omrežja in interakcija znotraj njega. Omogoča različnim računalnikom v omrežju skupno rabo datotek, glasbe, fotografij, filmov in drugih pomembnih stvari, ki v bistvu predstavljajo računalniški bazen v nevidni verigi.

Vrste omrežij

Obstajata dve glavni arhitekturi omrežja: odjemalec-strežnik, v katerem eden od računalnikov izvaja strežnik, in vrstniki, kjer ni centraliziranega upravljanja in vseh ravni. Drugi tip vključuje tudi tako imenovane domače skupine, ki so specializirane za majhne prostore in hiše z majhnim številom naprav. Načeloma je to le mehanizem za poenostavitev dostopa javnosti. Domače skupine (trenutno onemogočene) so bile osnovno orodje za skupno rabo datotek v operacijskem sistemu Windows 7.


Toda tako kot pri vsakem vgrajenem programu se domača skupina srečuje s težavami pri prvem stiku, zato ugotovimo, kako nastaviti Windows Home Group 10.

Update Issue

Domače skupine delujejo s katerim koli operacijskim sistemom Windows 7 ali novejšo generacijo, vendar žal ne podpirajo Windows XP in Vista. Do nedavnega je funkcija delovala na "ducatu", vendar je bila po aprilski posodobitvi različice 1803 njegova podpora ustavljena. Nato v novejših različicah operacijskega sistema Windows 10 ne boste več našli domače skupine nobenega raziskovalca, niti na nadzorni plošči niti v nastavitvah. Očitno Microsoft želi, da njihovi uporabniki uporabljajo ustreznejša orodja,kot so OneDrive in vgrajena funkcija "share", tudi če je prostovoljno naročena.


V starejših različicah OS je funkcija še vedno aktivna. Kako konfigurirati domačo skupino Windows 10 na starejših različicah? Zelo preprosto.

Vzpostavitev domače skupine v starejših različicah operacijskega sistema Windows 10 (nadgradnja)

Torej, kako vzpostaviti domačo skupino v sistemu Windows 10 prek usmerjevalnika? Izvesti je treba naslednje korake:
 • Najprej preverite, ali obstaja povezava z usmerjevalnikom in ali obstaja omrežje, in se prepričajte, da je isto ime delovne skupine v vseh računalnikih (pojdite na "Lastnosti sistema", kliknite gumb "Uredi" in ga vstavite na). ime WORKGROUP, ki naj bo sistem samodejno nastavljen na dober način).
 • Nato se prijavite v center za upravljanje omrežij in komunikacije. dostop (CU) in preverite, ali je v vaši povezavi "domače omrežje"? Če namesto "Javno omrežje" kliknete nanj, pojdite na nastavitve omrežne umestitve in pojdite na domače omrežje.
 • Zdaj, ko je vse v redu, pojdite na razdelek "Možnosti" v razdelku "Omrežje in internet", razdelek "Domača skupina" na levi strani zaslona. Ustvarite svojo skupino, označite polja za skupno rabo in nadaljujte.
 • Ustvarjanje gesla (nadgradnja)

  Windows bo ustvaril edinstven nabor znakov, ki bo postal vaše geslo za prvo sejo (in morda za vse naslednje, če je ne spremenite). Desetmestno geslo boste morali zapisati - sestavljen je iz niza številk in latinskih črk v različnih registrih. Kljub temu v TsU lahkospremenite geslo za bolj priročno.
  Vprašanje pa je: kako namestiti domačo skupino Windows 10 brez gesla, če ste šli iz skupine in pozabili napisati celo prvo generirano kodo? Ni problema: geslo lahko vedno zapišete v CS s klikom na možnost »Pokaži ali natisni geslo za domačo skupino«. Hkrati pa se prepričajte, da vnesete geslo samo enkrat, vsi naslednji časi, ko se vhod izvede samodejno.
  V vsakem primeru ste dokončali oblikovanje domače skupine in ste pripravljeni za povezavo računalnikov v omrežje. Toda ta problem se ni končal.

  Nastavitve IPv6 (nadgradnja)

  Za normalno delovanje domače skupine morate konfigurirati in povezati internetni protokol IPv6. Kako konfigurirati IPv6 v domači skupini Windows 10? Najprej pojdite v Nadzorni center, ki nam je že znan in poiščite element "Sprememba prilagoditve prilagoditve". Ko kliknete nanj, izberite lastnosti adapterja, ki se uporablja za internetno povezavo, poiščite internetni protokol različice 6 (TCP /IPv6) in označite potrditveno polje, če ni nameščeno.

  Nastavitve za Android (nadgradnje)

  Zdaj se naučimo, kako nastaviti telefonsko številko domače skupine za Windows Phone:
 • Najprej morate v razdelku »Domača skupina« (prek iskanja) pregledati povezavo »Spremeni napredne možnosti skupne rabe« in omogočiti zaznavanje tam in Prav tako postavite kljukico na polje za samodejno nastavitev na omrežnih napravah.
 • V tem primeru mora biti v razdelku "Zasebno"omogočen dostop do datotek in tiskalnikov ter upravljanje povezav hiše. skupine; v razdelku "Gost" odkrivanje ostane povezano in dostop do datotek in tiskalnikov mora delovati; in na Vsa omrežja "- povezava javnega dostopa in zaustavitev sistema gesel.
 • Zdaj morate pripraviti mapo za telefon in mu omogočiti dostop. Izberite želeno mapo, v lastnostih pojdite na" Dostop "-" Deljenje ". V pogovornem oknu izberite stranko in kliknite "Skupna raba."
 • Vrnite se na "Lastnosti" že v "Varnost" in kliknite "Dodaj". V novem oknu za izbiro uporabnika ali skupine nadaljujte tako: "Napredno" & gt (Odpre se okno "Iskanje". Med rezultati iskanja "Vse" in kliknite "V redu".
 • Računalnik se pripravlja Zdaj lahko povežete telefon.
  Zdaj se morate odločiti, kako konfigurirati domačo skupino Windows 101803.

  Windows 10 različica 1803

  Nadgradnja 1803 v Windows 10 odpravlja domačo skupino kot funkcijo iz sistema. da navigacijska vrstica in nadzorna plošča ne prikazujeta delovne skupine, vendar ne morete delati s to funkcijo in omogočiti dostop do datotek, vendar to ne pomeni, da delitev načeloma ni mogoča, preprosto bo delovala na povsem drugačni osnovi. Kako torej konfiguriram domačo skupino Windows 10 po nadgradnji? Prvič, za popolno delovanje PC-strežnika je potrebno voditi omrežno konfiguracijo (na vseh napravah):
 • Z zagonom se prijavite v "Omrežje in internet", podmeni Enthernet na levem delu zaslona, ​​odprite "Spremeni dodatno"
 • Nato pojdite v razdelek "Zasebno" in potrdite polja, ki omogočajo odkrivanje omrežja in omogočajo dostop do datotek za vse naprave v lokalnem omrežju.
 • V razdelku »Vse mreže« izklopite gesla (seveda, če ste prepričani, da se neznanci ne bodo mogli pridružiti omrežju).
 • Omrežne nastavitve morajo izpolnjevati vse naslednje zahteve:

 • Vsi osebni računalniki imajo svoja identifikacijska imena in naslove IP.
 • Omrežje je lahko samo zasebno.
 • Včasih so v omrežju naprave s starimi OC (XP, "Vista"). Da bi lahko delali z "ducatom", morate povezati SMBv1 v nastavitvah in dovoliti dostop do omrežja gostom.
 • Vseeno je opravljeno in nastavljeno na drugo (odjemalsko) napravo W10 in je tudi, da bo še naprej imela dostop do razpršenih podatkov.

  Lomimo mape in datoteke (1803)

  Še naprej razumemo, kako vzpostaviti domačo skupino sistema Windows 10. Zdaj bomo izvedeli, kako narediti mape in datoteke na voljo za odjemalske naprave v tem omrežju:
 • Na računalniku "strežniški strežnik, poiščite imenike, ki jih boste uredili, in omogočite dostop drugim uporabnikom.
 • Z desno miškino tipko kliknite določen imenik in nastavite dostop do posameznih oseb v pojavni obliki.
 • Da bi omogočili interakcijo samo s posameznimi računi s podatki iz osebnega računalnika, morate izbrati določenega uporabnika s seznama v meniju za dostop do omrežja. V tem primeru, če gesla delujejo, podatkeuporabniki jih bodo morali izvajati pri vsakem vstopu. Lahko pa vsem omogočite dostop do datotek, tudi anonimno - na ta način je na seznamu skupina »Vsi«. Hkrati se ne bo več zahtevalo geslo pri prijavi v mape in datoteke v omrežju.
 • Pri izbiri skupin uporabnikov bo sistem ponujal več načinov dostopa, ki jih je mogoče izbrati s klikom na puščico in izbiro ustrezne postavke iz spustnega menija: branje, branje /pisanje, branje branja.
 • Parameter "iskanje" ni privzeto omogočen, in če ga še niste povezali, se bo pojavilo okno s pozivom, v katerem vas bo sistem pozval, da datoteke omogočijo vsem omrežjem. Imate dve možnosti:
 • Zavrni - zaradi tega bo to omrežje postalo zasebno in vsi lokalni podatki in odkrivanje omrežij bodo na voljo delavcem ali domačim omrežjem.
 • Strinjam se - dostop do vaših podatkov ne bo omejen na nič.
 • Ker iščemo alternativo klasični domači skupini, morate v tem primeru zapustiti zasebno omrežje.
 • Odpiranje map (1803)

  Na zaslonu se prikažejo informacije, da je ta imenik zdaj na voljo napravam, in prikaže tudi omrežni naslov vrste mape: UNC: Dektop //J0f9 /Distr.
  Na ta način lahko iz enega računalnika upravljate lokalne imenike drugega računalnika v omrežju. V ta namen preprosto vnesite naslovni imenik imenika po vrsti: Unc: desktop //J0pf9 /Distr. Če želite zagotoviti več udobja in pripomočkov, lahkobližnjico do mape in jo nato premaknite.

  Sorodne publikacije